5 tipuri de asigurări pentru companii și ce rol au acestea

0
97

Există mai multe tipuri de asigurări destinate companiilor, fiecare având rolul de a proteja afacerea împotriva unor riscuri specifice. Deși numărul asigurărilor pentru afaceri este mare, am decis să abordăm, în acest material, 5 tipuri de asigurări pentru companii, din domenii de activitate diferite.

1. Asigurarea de răspundere profesională IT

Asigurarea de răspundere profesională IT poate fi solicitată contractual de clienții unei companii. Aceasta îți poate fi necesară dacă desfășori activități de tipul:

  • dezvoltare software;
  • consultanță IT;
  • procesare date, hosting;
  • web design etc.

Dacă ești PFA sau SRL, poți opta pentru asigurare de răspundere profesională IT prin Otto Broker când lucrezi pe bază de contract sau ai unul dintre codurile CAEN: 5821, 5829, 6201, 6209, 6311, 6312.

Asigurarea de răspundere auto poate fi o plasă de siguranță pe care o vrei pentru protecția companiei, în cazul unei situații neprevăzute, care te poate afecta financiar. 

Rolul ei este de a te acoperi pentru daunele pe care le-ai putea cauza clienților tăi din erori sau omisiuni, în urma prestării activității profesionale, dar și pentru pagubele proprii provocate de un atac cibernetic. Protecția merge mai departe și se extinde pentru daunele provocate terților, ca urmare a unui atac cibernetic asupra ta. 

2. Asigurarea de credit comercial

Asigurarea de credit comercial poate fi de un real folos în situația unor facturi neîncasate. Polița te protejează în caz de neplată pentru o perioadă îndelungată sau dacă te confrunți cu insolvența clienților. Astfel scapi de problemele create de numărul mare de insolvențe voluntare. 

Afacerea ta se referă la vânzarea de produse sau furnizarea de servicii cu plata la termen către alte companii private? Ești supus riscului de neplată. Asigurarea de credit comercial te ajută să îți recuperezi ușor datoriile, să îți cunoști partenerii de afaceri mai bine și să obții o colaborare profesională eficientă. Rolul ei este de a te sprijini în dezvoltarea afacerii tale, în aceeași măsură în care îți oferă siguranța plăților.

CITEȘTE ȘI:  5 aspecte care garanteaza succesul unui eveniment corporate

3. Asigurarea de active

Pentru orice companie, indiferent de domeniul de activitate, bunurile și imobilele deținute trebuie să fie acoperite în eventualitatea apariției unor situații neprevăzute. Ceea ce trebuie să știi este că o asigurare de active include protecția clădirilor tip sediu administrativ, a halelor de producție sau a altor construcții specifice, alături de bunuri, utilaje, stocuri de marfă, materiale și materii prime din clădiri.

Pentru că există o gamă diversificată de acoperiri, trebuie să o identifici pe cea potrivită nevoilor tale. Un broker de asigurări îți oferă consultanță de specialitate și asigurare personalizată. În definitiv, rolul asigurării de active este acela de a nu te expune unor situații neplăcute, pentru ca atenția ta să se îndrepte spre desfășurarea activității în cele mai bune condiții. În situații deosebite, cu asigurarea personalizată vei trece mai ușor peste obstacole și vei putea remedia rapid daunele.

4. Asigurarea de accidente pentru angajați

Asigurarea de accidente pentru angajați este o formă de protecție financiară esențială în orice companie. Pentru că accidentele de lucru pot avea loc oriunde și oricând, o astfel de protecție este mai mult decât benefică. Accidentele de muncă pot apărea în timpul desfășurării muncii, dar și pe traseul normal de deplasare de la muncă acasă și invers. 

Acest tip de asigurare poate fi un element atractiv al pachetului salarial. Brokerul de asigurări vine cu soluții flexibile de acoperire a nevoilor specifice fiecărei companii în parte, ținând cont, în același timp și de bugetul alocat unui astfel de obiectiv.

CITEȘTE ȘI:  Hackerii etici au o misiune reală la DefCamp 2024: informațiile colectate vor sprijini investigațiile oficiale pentru găsirea persoanelor dispărute. Cu 17 competiții și premii de peste 15.000 de euro, Bucureștiul devine epicentrul hackingului din Europa Centrală și de Est

5. Asigurările RCA și CASCO 

Asigurările RCA și CASCO pentru companii sunt instrumente de protecție financiară. RCA, asigurarea de răspundere civilă auto, este obligatorie și acoperă daunele produse terților în cazul unui accident. În schimb, CASCO este o poliță facultativă, care îți protejează flota auto de aproape orice fel de daune.

Pentru companii, managementul unei flote de vehicule este un proces complicat, în condițiile existenței unui număr mare de mașini și al apariției accidentelor frecvente. Despăgubirile pot fi costisitoare, iar reparațiile de durată. Evenimentele își pun amprenta asupra bunului mers al activității. 

Pentru un business de succes, ai nevoie de servicii personalizate. Un broker de asigurări îți oferă răspuns la toate întrebările și nevoile legate de serviciile la daună, service-urile cu decontare directă, preț, riscuri acoperite, franșize și suma asigurată. Având toate aceste informații, vei putea încheia polițele auto adaptate necesităților reale, astfel încât afacerea ta să fie protejată corespunzător.

Acestea sunt doar câteva exemple de asigurări pentru companii. Există o varietate de alte asigurări specializate, în funcție de natura afacerii. De aceea, este important ca fiecare companie să analizeze atent nevoile sale și să lucreze cu un broker de asigurări pentru a obține o poliță personalizată.