Nivel de apreciere
Alexandra Motrescu
Managing Director & Founder
ALMO New Learning Concept

Informatii de contact:

M: +40 725 313 414
E: alexandra.motrescu@almoconcept.ro
W: http://www.almoconcept.ro/
A: Piatra Craiului 6, Ploiesti, Prahova
Date de identificare companie:
SC ALMO EDU CONCEPT SRL
Reg.Com: J29/1126/2014
CUI        : 33492821
Tipul afacerii: educatie
Biografia mea
Meseria de profesor de limba engleza a devenit un brand personal si reprezinta in mod concret aspiratiile si straduintele mele si implicit ale echipei pe care o coordonez de a oferi cursantilor un mediu stimulativ de invatare.
Pasiunea de a preda s-a concentrat in conceptul inovativ de predare ALMO New Learning Concept, un proiect devenit cu succes un reper al unei modalitati corecte, profesionale si inovative de a face “scoala”. Tratez cu mare profesionalism si cu o doza serioasa de creativitate,o meserie a carei beneficii reale sunt desconsiderate, uneori pe buna dreptate.
Mi-am proiectat rolul meu dincolo de interventia psiho-pedagogica, pe un taram al incurajarii dezvoltarii proceselor cognitive si al crearii unor stimuli externi care sa favorizeze invatarea.
Am absolvit Facultatea de Litere si Stiinte – Universitatea Petrol-Gaze, Ploiesti, master in cadrul aceleasi universitati Studii Culturale Romanesti in Context European si ulterior master Comunicare si Publicitate in limba engleza, SNSPA Bucuresti.
De cele mai multe ori, descrierea mea profesionala nu se rezuma la aceste cadre de formare institutionala si mai degraba punctez pe miile de ore petrecute la cursuri online si offline, alte mii citind si cautand mecanisme proprii de predare, descoperind si cercetand modalitati de angrenare a creierului uman in activitati de invatare.
Focusul metodei practicate in cadrul centrului ALMO New Learning Concept este izvorat din intelegerea modului in care oamenii invata. Daca separam invatarea de emotie se activeaza ceea ce numim memoria pe termen scurt, in schimb, daca prin cursurile mele ofer o incarcatura emotionala si implic cursantii prin activitati hands-on,ii voi angrena pe acestia intr-un mediu propice activarii memoriei pe termen lung.
Achizitiile mentale ale acestei generatii, fie ca vorbim de adulti sau copii, trebuie sa porneasca de la curiozitate. Curiozitatea de a se implica, curiozitatea de a invata, curiozitatea de a continua.
Curiozitatea este baza meseriei pe care o practic cu fascinatie si curaj.
Descrierea afacerii mele
ALMO New Learning Concept reprezinta un cumul de raspunsuri la intrebari si solutii la diverse probleme de comunicare. La momentul in care decideti sa urmati cursurile ALMO, se va completa un chestionar de catre parinti sau de catre cursanti, in functie de varsta acestuia (>12 ani), chestionar care ne va furniza o vedere de ansamblu asupra personalitatii cursantului. Ulterior, dupa o discutie si testare individualizata cu viitorul profesor, plasarea se face in grupe de maxim 5 cursanti, avand varsta extrem de apropiata si un nivel de limba similar, conditii care vor permite profesorului sa observe, in mod real, progresul si alte particularitati ale fiecarui cursant in parte. Furnizarea lectiei se face avand in vedere programa scolara, dar niciodata limitata la aceasta.
Ne deosebim prin faptul ca fiecare lectie este unica prin continutul transmis, prin principiul interdisciplinaritatii: daca astazi invatatam despre pinguinii din Antarctica, despre necesarul pentru o expeditie in acest continent si vedem video-uri despre parerile celor care au mers in expeditie si greutatile intampinate sau despre alte probleme globale precum lipsa de apa potabila, urmatoarea data studiem discursul lui Steve Jobs tinut in fata absolventilor Universtitatii Stanford, identificand reguli gramaticale reale, dar totusi, intelegand si dezvoltand latura personala a adolescentului.
Observam o diversitate tematica pe care o abordam la cursuri, intrucat consider ca un curs in sine interesant capteaza interesul si mobilizeaza procesele mentale. Jocul este un alt principiu care ne caracterizeaza, jocul la orice varsta si in orice mod, jocul stimuleaza invatarea si face ca lectiile sa nu aiba nimic de-a face cu plictisul. Despre Inteligenta Emotionala se vorbeste prea putin, insa noi o incorporam cu mare placere la cursurile noastre.
Consider ca abordarea predarii unei limbi straine este de cele mai multe ori inteleasa gresit, iar profesorul isi ingradeste influenta intre cadrele obiectivelor operationale pe care si le proiecteaza in propriul planul de lectie.
Cand limba straina ajunge sa fie doar canalul prin care se transmite informatia, modalitatea prin care cursantii fac schimb de replici si se angreneaza in dialog, atunci eficacitatea predarii ajunge la cote maxime.
Rezultatele excelente si feedback-ul foarte bun sunt parte a muncii depuse, a faptului ca, atat cursantii maturi, cat si parintii copiilor-cursanti stiu si vad ca noi furnizam un serviciu complet, nu predam numai reguli gramaticale, numai vocabular, numai speaking, ci ne jucam cu toate aceste abilitati la fiecare curs.
Produsele si serviciile oferite
– Cursuri de limba engleza, germana si franceza
– Centru acreditat de pregatire examene Cambridge, membru Addvantage
– Traduceri in limbile:limba engleza, limba germana si limba franceza
– Ateliere tematice in limba engleza: ALMO SUMMER SCHOOL, ALMO WINTER SCHOOL, ALMO PARTY, ALMO SUMMER CAMP
Interesele mele
Sunt interesata de evenimente, networking, oportunitati de afaceri, training-uri, cursuri de formare profesionala.

Te invit sa ne conectam

https://www.facebook.com/ALMOCONCEPT

Intra in contact cu mine prin intermediul formularului de mai jos: