Autoeducatia

0
1052
Autoeducatia
Nivel de apreciere

Din pacate, educatia institutionala nu este adecvata timpului nostru!

In cartile de istorie gasesti numai oameni cu faptele lor grozave Mihai Viteazu, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Vlad Tepes etc. Nu gasesti esecurile lor si care au fost invataturile din acele esecuri, nu gasesti ce i-a determinat sa actioneze in felul acela specific care le-a adus victoria.

In cartile de fizica nu scrie absolut nimic despre esecurile lui Albert Einstein. In cartile de matematica nu te invata cum sa redirectionezi sumele banilor spre tine sau cum sa cresti sumele procentajelor vanzarilor, eficientei, abilitatilor angajatilor sau colegilor din bransa ta de munca.

Pur si simplu nu ne pregateste pentru societatea in care traim!

Vezi foarte bine ca nimeni nu iti da nimic si nu te ajuta cu adevarat, majoritatea persoanelor isi urmaresc propriul interes. A ajuta omul de langa tine este ceva uman si ne face sa ne simtim extraordinar de bine! Un interes comun este mult mai eficient si benefic pe plan sentimental decat interesul propriu.

Exemplu concret:

Banca Goldman Sachs din continentul American cu o vechime de 148 de ani in piata, de peste 60 de ani practica 3 elemente-cheie pentru compania lor:
Locul I – angajatul;
Locul II – clientul;
Locul III – reputatia companiei.

La o privire mai profunda este vorba de o companie care isi pune pe primul loc ca element-cheie angajatul. Aceste 3 elemente-cheie au fost preluate si implementate de la un angajat-cheie cu doar 7 clase absolvite. Acel angajat a inceput munca in companie livrand plicuri la birouri, in prezent este partener al companiei Goldman Sachs.

Compania l-a indrumat prin cursuri interne dar a si citit acasa extrem de mult. Pe cand la noi in tara ai nevoie de nu stiu ce facultate sau doctorat (nu sunt atat de informat pentru aplicarea unui job la banci) sa te angajezi la ghiseul bancii pentru a incasa si/sau sa schimbi valuta – diferenta de mentalitate este colosala.

Daca iti schimbi obiceiurile, te vei schimba pe tine!

Sa iti spun ceva ceea ce stii deja, viata nu este formata doar din rasarituri de soare si curcubee, este plina de oameni meschini si urati la caracter, si nu intereseaza pe nimeni cat de dur(a) esti. Te va ingenunchia si te va lasa sa zaci acolo daca ii vei permite! Eu, tu sau oricine pe planeta asta nu loveste la fel de dur cum te loveste viata.

Nu este vorba despre cat de tare ripostezi, ci despre cat esti dispus(a) sa induri, sa faci ceva in aceasta privinta si sa continui! Asa se obtine victoria! Durerea este temporara fie ca dureaza 1 minut, 1 ora, 1 zi sau 1 an dar in final o vei inlatura si altceva ii va lua locul, dar daca vei renunta atunci durerea va fi vesnica in viata ta.

Daca iti doresti ceva, te duci si il iei punct! Incepe si intreaba-te: ce fel de obiceiuri noi trebuie sa le revendici in viata ta ca sa obtii ceea ce iti doresti? Daca nu citesti carti si te vei apuca de citit, dupa 30 de minute sau 60 de minute ti se vor inchide ochii, te va lua somnul (cel putin eu asa pateam). La un moment dat vei constata faptul ca este doar un mic impediment ce vei trece peste el, daca vei continua acest obicei.

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, citeste o carte pe luna si recomanda tuturor acest obicei! Faimosul miliardar Warren Buffet isi petrece ziua la birou citind de dimineata pana seara – cauta firme pentru investitii.

Testeaza aceasta practica timp de doua luni si vei constata beneficiile pe care ti le va aduce in viata Autoeducatia. Revin-o la acest articol si lasa un comentariu cu experienta ta!

Consideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal