Una dintre preocupările importante ale oricărui fermier este identificarea unor surse de finanțare, pentru că nu se poate vorbi de agricultură performantă fără investiții importante.
Procedurile pentru obținerea finanțărilor în agricultură trebuie să fie cât mai simple, iar banii trebuie să fie obținuți cât mai rapid, pentru că orice întârziere poate duce la compromiterea recoltei și la pierderi importante.
Există mai multe modalități de accesare a fondurilor pentru agricultură, iar dintre acestea, creditele pentru agricultură sunt considerate de mulți fermieri cea mai eficientă soluție.
Principala instituție non-bancară specializată exclusiv pe creditarea fermierilor este Agricover Credit IFN, cu o prezență de peste 14 ani pe piață.
În cele ce urmează îți vom arăta cum poți obține un credit agricol în doar cinci pași simpli, fără prea mare efort.
Pasul 1
În primă fază trebuie să alegi din oferta de credite pentru agricultură varianta cea mai potrivită nevoilor tale, după care să depui o cerere de finanțare. Știm că timpul tău e prețios, așa că nu este nevoie să te deplasezi la un sediu al Agricover Credit IFN, ci poți consulta online oferta de credite și tot online poți completa și trimite o cerere de finanțare.
Aceasta va fi procesată în cel mai scurt timp, iar o echipă mobilă se va deplasa la ferma ta pentru a face o evaluare la fața locului și a purta discuțiile preliminare.
Pasul 2
Echipa de specialiști de la Agricover Credit IFN îți va oferi consiliere pentru găsirea celor mai bune soluții de finanțare, prezentându-ți în amănunt toate detaliile de care ai nevoie.
De asemenea, dacă există anumite condiții pe care nu le îndeplinești pentru a accesa un anumit tip de credit agricol, vei fi îndrumat către o variantă mai accesibilă sau ți se va oferi suport pentru a întruni toate criteriile de eligibilitate.
Pasul 3
După ce te-ai decis asupra creditului pe care dorești să-l accesezi, împreună cu ajutorul echipei de specialiști Agricover Credit IFN, poți trece la întocmirea dosarului de creditare dacă sunt îndeplinite toate cerințele,
Nici în această privință nu trebuie să-ți faci griji, pentru că vei beneficia de asistență pe tot parcursul acestei etape. Mai mult de atât, ți se va oferi și suportul necesar pentru obținerea anumitor documente care trebuie depuse la dosar.
Pasul 4
După ce dosarul este complet, acesta este preluat de specialiștii Agricover Credit IFN, pentru a parcurge procesul de analiză, urmat de aprobarea finanțării.
Nu va trebui să aștepți săptămâni sau chiar luni pentru a primi aprobarea, pentru că dosarul este evaluat în cel mai scurt timp posibil, imediat după ce a fost depus.
Pasul 5
Dacă dosarul este aprobat, vei fi înștiințat în legătură cu acest lucru, iar finanțarea îți va fi acordată imediat ce procedurile menționate anterior au luat sfârșit. Banii vor fi virați în cont și te poți folosi de ei imediat, după cum ai nevoie.
Tipuri de credite
Oferta Agricover Credit IFN include patru categorii principale de credite agricole fiecare destinat unui anumit tip de investiții.
Astfel, creditele pentru capital de lucru sunt gândite pentru satisfacerea nevoilor de capital circulant, putând fi accesate pentru achiziția de inputuri agricole, combustibil, pentru valorificarea producției agricole și alte cheltuieli.
De asemenea, poți accesa un credit pentru investiții importante în dezvoltarea fermei, cum ar fi achiziția de utilaje, de terenuri, de sisteme de irigații sau de animale – în cazul fermelor zootehnice.
Dacă dorești să accesezi fonduri europene și nu dispui de fondurile de cofinanțare sau pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile, poți contracta un credit special gândit în acest sens. Cu banii astfel obținuți, poți acoperi celelalte cheltuieli, urmând ca ulterior să achiți creditul după primirea finanțării din bani europeni.
Nu în ultimul rând, cu ajutorul unui credit de scont și factoring, poți obține în avans sumele pe care le ai de încasat din creanțe, în cazul în care ai nevoie de bani înainte de scadența acestora.
Nu putem încheia fără să amintim și de primul card de credit business destinat exclusiv fermierilor din România. Este vorba de cardul FERMIER, prin intermediul căruia poți accesa linii de creditare cu rambursare anuală după perioada de recoltare a culturii preponderente.
Platforma online www.antreprenorinromania.ro reprezintă un ecosistem al reprezentanților mediului de afaceri românesc în care antreprenorii își fac cunoscute inițiativele, expertiza și ofertele de business într-un mediu colaborativ menit să dezvolte potențialul antreprenorial autohton prin facilitarea comunicării, dezvoltării de parteneriate, schimbului de servicii, diversificarea rețelelor de clienți și accesul la concepte și strategii în afaceri.