Am avut deosebita placere si onoare sa il cunoastem pe unul dintre cei mai ambitiosi inventatori de la noi din tara, domnul Iuliean Hornet, care a reusit sa transforme ideile sale inovative intr-o afacere cu rezonanta in plan national si international in sectorul energetic, sub brandul ecoHORNET.
ecoHORNET este dovada vie a faptului ca antreprenorul care detine expertiza in domeniul in care isi dezvolta afacerea si crede cu tarie in reusita acesteia nu doar ca reuseste in afaceri, ci o duce pe culmi la care multi nici nu viseaza, pana la nivelul la care sa concureze cu gigantii din piata mondiala.
Produsele din portofoliul ecoHORNET depasesc in prezent din punct de vedere parametrii de calitate si performanta toate echipamentele din segmentul lor si produsele de pe plan global, devenind un punct de referinta pentru ceilalti jucatori din piata, in randul carora s-a nascut o dorinta acerba de a achizitiona patentele inventiilor d-lui Iuliean Hornet.
Scopul acestui articol este acela de a aduce in fata dvs. oportunitatea de a dezvolta afacerea viitorului cu ajutorul inventiilor ecoHORNET si sa generati vanzari la nivel mondial. Vedeti in cadrul articolului oportunitatea propusa de catre ecoHORNET pentru programul de finantare Start-UP Nation 2018.
Produsele inovative pe care le veti regasi prezentate in cadrul articolului nostru va ofera sansa sa deschideti o afacere profitabila fie ca sunteti in Romania, fie ca sunteti in strainatate. Aceste produse si-au validat performantele si au trezit interesul unor tari precum Anglia, Austria, Estonia, Germania, Japonia, Liban, Moldova, Ucraina si bineinteles Romania, tari in care ecoHORNET a reusit sa livreze produsele sale catre clientii care au fost in cautarea unor solutii performante.
Daca esti in cautarea unei idei de afaceri cu potential mondial, daca doresti sa schimbi lumea in bine, daca te pasioneaza domeniile energiei regenerabile, energiei alternative si diminuarea poluarii, sau daca iti doresti sa faci ceea ce aparatul de stat al tarii noastre nu reuseste de ani buni, pentru ca nu este lasat sau nu-si doreste sa faca, acum este sansa ta.
ecoHORNET pune la dispozitia tuturor antreprenorilor care doresc sa-si deschida o afacere in domeniu toate produsele din portofoliu, knowhow-ul si intreg suportul pentru ca aceste produse sa ajunga in piata nationala si internationala prin intermediul dvs. si sa dezvoltati un parteneriat durabil, care va aduce in acelasi timp Romaniei un plus de imagine pe plan international.
Scurta prezentare a companiei
Compania romaneasca ecoHORNET este specializata in fabricarea de echipamente performante pentru producerea energiei termice din orice biomasa peletizata. In cei peste 15 ani de cercetari, experimentari si teste a patentat si pus in aplicare o tehnologie performanta de transformare eficienta a biomasei in energie, cu emisii poluante minime.
Obiectivul principal al companiei este dezvoltarea tehnologiei si a echipamentelor ecoHORNET, astfel incat sa fie aplicabile in cat mai multe domenii, permitand accesul unui numar tot mai mare de utilizatori la o energie ecologica si ieftina, la un combustibil inepuizabil, rapid regenerabil si nepoluant.
“Eu va propun o noua abordare a dezvoltarii zonelor rurale si urbane prin conversia peletilor din orice biomasa, ca: resturi agricole, forestiere, zootehnice, selectie de deseuri menajere, plante energetice, tocatura lemnoasa, lemn degradat, in cea mai ieftina si curata energie termica si electrica, utilizand echipamentele de inalta performanta ecoHORNET, fabricate in Romania”.
Iuliean Hornet, CEO, Inventator
Portofoliul de produse pus la dispozitie
Produsele realizate cu tehnologia ecoHORNET au fost dezvoltate cu responsabilitate sociala, astfel incat nicio activitate care implica aceasta tehnologie nu afecteaza populatia sau mediul inconjurator, este un produs accesibil, permite accesul la o energie ieftina si ecologica.
Este dezvoltata in directa intercorelatie cu resursele, cerintele si necesitatile societatii actuale. Materia prima pentru combustibil este disponibila oriunde in lume, este rapid regenerabila, nu se provoaca dezechilibre naturale prin colectarea ei. Fabricarea combustibilului este facila, ecologica si nu agreseaza mediul inconjurator.
Fabricarea combustibilului presupune activitati tehnologice, logistice ce implica utilizarea fortei de munca pe plan local, duce la crearea de noi locuri de munca si dezvoltarea comunitatilor locale. Echipamentele ecoHORNET au un cost corect, accesibil unui numar mare de utilizatori. Energia produsa este ieftina si cu un nivel minim de emisii poluante.
Sub brevetele de inventie Nr. 123389, Nr.128229 si A 00443/15, obtinute in urma proceselor de cercetare, inovare si aplicare, ecoHORNET dezvolta tehnologii inovative de conversie a biomasei in energie prin:
I. Ardere directa a biomasei peletizate la temperaturi inalte > 1200°C
II. Tratarea termica si termo-chimica a biomasei , inclusiv deseuri menajere si namoluri, deseuri din plastic si cauciuc, slamuri si soluri infestate, etc., prin piroliza la temperaturi inalte 700-900°C, in lipsa oxigenului.
Portofoliul de produse este impresionant, ecoHORNET producand 5 tipuri de echipamente in peste 70 de modele. Echipamentele sunt proiectate si fabricate sa opereze la temperaturi inalte, cu emisii poluante minime si transfer de caldura optimizat.
1. ARZATOARE CU PELETI (10 kw – 600 kw)
ecoHORNET alternativa eco! Inlocuieste combustibilii fosili la toate echipamentele vechi sau noi: GPL, gaz, CLU, ulei, motorine, pacura, carbune, lemn. Aceste echipamente permit instalarea in cascada.
Energie verde si economii de minim 50% din factura de energie termica.
Atat pentru industrie cat si pentru agricultura sau constructii, uz rezidential, inlocuind arzatoarele pe combustibili fosili, poluanti, arzatoarele ecoHORNET cu functionare pe peleti fabricati din orice tip de biomasa reduc semnificativ cheltuielile cu energia precum si emisiile de CO si particule.
Utilizarea energiei regenerabile in activitatea intreprinderii determina cresterea eficientei energetice a intregii companii, produsele realizate au cost de productie competitiv, iar compania isi imbunatateste imaginea corporativa prin respect pentru mediu.
Avantaje:
• singurele arzatoare ce colecteaza cenusa in exteriorul schimbatorului de caldura, echipate cu sistem de autocuratire, si sistem de accelerare a arderii la folosirea peletilor inferiori energetic
• randament ridicat 94-99%
• acces la un combustibil ieftin, ecologic, rapid regenerabil.
• independenta utilizatorului fata de politicile de taxe si accize la combustibili fosili, de retele de transport si distributie gaze, electricitate, etc.
In premiera mondiala! Colectarea cenusii in afara schimbatorului de caldura
Spre deosebire de celelalte arzatoare pe peleti, ce functioneaza cu aer insuflat, arzatoarele ecoHORNET colecteaza cenusa in exteriorul schimbatorului de caldura. Arzatoarele ecoHORNET functioneaza cu tiraj fortat, arderea in totalitate a peletilor se desfasoara doar pe gratar, fara ca materii arse sa ajunga in schimbator, antrenate de fluxul de aer.
Randament global mai mare = energie ieftina: Schimbatorul de caldura isi pastraza randamentul in functionare prin mentinerea suprafetei de schimb curate, neacoperita de cenusa sau peleti arsi.
Operare facila: Evacuarea cenusii se face usor, fara a necesita demontarea arzatorului de pe schimbatorul de caldura.
Emisiile poluante ale arzatoarelor ecoHORNET sunt sub limitele ce vor fi impuse in anul 2020 prin directiva Comisiei Europene:
- emisii CO < 250 mg/Nm³
- emisii particule < 7 mg/Nm³
- emisii COV < 10 mg/Nm³
2. CENTRALE TERMICE CU PELETI (10 kw – 500 kw – premiera)
Centralele termice pot fi folosite pentru a obtine:
– apa calda;
– apa supraincalzita;
– abur;
– ulei diatermic.
Echipamentele permit instalarea in cascada, oferind astfel puteri nelimitate.
Centralele termice ecoHORNET sunt combinatia optima de tehnologie performanta, eficienta energetica, siguranta, confort si ecologie. Noul model de centrala termica ecoHORNET este un echipament modern, extrem de eficient si include toate functiunile necesare pentru producere, acumulare si distributie agent termic, producere apa calda de consum. Este un produs ce include o camera tehnica intreaga. Centralele termice ecoHORNET se produc in gama 20 – 500kW.
Centralele termice ecoHORNET reprezinta echipamentul optim pentru incalzire si producere apa calda de consum atat in locuinte individuale, cat si pentru imobile mari: hoteluri, spitale, blocuri de apartamente, sere, ferme zootehnice, cartiere de locuinte, productia de apa calda de consum pentru sectorul industrial.
Centralele termice ecoHORNET permit montajul in cascada, in instalatii modulare, de mai multi megawati. Centralele termice ecoHORNET pot fi conectate atat la instalatiile clasice de incalzire (radiatoare, ventiloconvectori, incalzire prin pardoseala ) sau pot fi interconectate cu alte sisteme de producere a energiei termice.
Clasa 5 de eficienta si emisii pentru programul Casa Verde: Centralele termice ecoHORNET sunt proiectate pentru a satisface cele mai inalte exigente ale mileniului al treilea de la punctul de eficiență generării de căldură, minime de CO și a emisiilor de particule și de acces la un combustibil inepuizabil și ecologic fără a încuraja tăierea pădurilor. Se incadreaza in clasa 5 de eficienta si emisii, sunt aplicabile tuturor programelor nationale si locale de subventii, programul Casa Verde
Randament 96 – 98%: Randamentul ridicat al centralei termice se pastreaza constant pe toata perioada de utilizare atat datorita formei constructive a arzatorului ecoHORNET, a dinamicii arderii cat si datorita controluluiarderii realizat prin automatizarea completa. Randamentul centralei nu depinde de materia prima din care sunt fabricati peletii. Echipamentele sunt perfect adaptabile tuturor materiilor prime de fabricare a peletilor, puterea nominala ramanand constanta.
O camera tehnica intr-o centrala: Centrala termica ecoHORNET este complet echipata pentru distributia agentului termic pe 2/3 circuite de incalzire independente,cu pompe circulatie, vane amestec, termostat ambiental si cu circuit anticondens, contine o cantitate mare de agent termic ce ii permire o functionare eficienta fara puffer, are boiler incorporat. Se reduce considerabil timpul de montaj, deranjul produs de instalatori si se evita greselile de montaj la camera tehnica sau materiale incompatibile.
3. ARZATOARE CU PELETI PENTRU TUBURI RADIANTE (10 kw – 100 kw, 3 in 1)
Ideale pentru incalzirea spatiilor inalte. Incalzesc simultan prin radiatie, cu aer cald si cu apa calda. Aceste echipamente permit de asemenea instalarea in cascada.
Prin aplicarea tehnologiei de ardere ecoHORNET la tuburile radiante s-a facut posibila incalzirea eficienta si ecologica a spatiilor inalte precum hale industriale, depozite, sali de sport, biserici, complexe expozitionale, service, garaje, hangare, etc.
Incalzire eficienta a incintelor cu inaltime mare, folosind gama de puteri: 10 kW-100 kW.
ecoHORNET foloseste, in premiera mondiala, arzatoarele cu peleti pentru incalzirea tuburilor radiante. Lipsa particulelor de cenusa si a fumului din gazele arse si temperatura la care se realizeaza arderea fac posibila transmiterea energiei termice rezultate in urma arderii peletilor in tuburile radiante cu mentinerea parametrilor de functionare constanti pe toata durata utilizarii si fara a necesita operatiuni de curatire repetate.
Spre deosebire de tuburile radiante clasice pe gaze, lichide sau electrice, utilizarea arzatoarelor ecoHORNET cu peleti pentru tuburi radiante ofera acestor mari consumatori posibilitatea obtinerii unei energii termice ieftine, ecologice si eficienta.
Economii financiare prin utilizarea energiilor nepoluante
Incalzirea cu tuburi radiante si peleti este cea mai eficienta si economica varianta pentru spatiile inalte deoarece caldura se transmite obiectelor, persoanelor care se afla in perimetrul deservit de tuburile radiante, realizandu-se o incalzire directionata pe zonele de lucru, identica cu incalzirea produsa de razele solare, si nu a unui volum de aer imens.
Unul din avantajele incalzirii cu tuburi radiante este ca efectul incalzirii apare la cateva minute dupa pornirea arzatorului, nefiind necesara functionarea sistemului atat timp cat nu se desfasoara activitati in spatiul respectiv. Caldura rezultata se distribuie uniform si confortabil fara curenti de aer si praf.
Arzatorul ecoHORNET cu peleti pentru tuburi radiante este un sistem complex, raspunde la toate cerintele acestui gen de utilizatori. De exemplu, arzatorul de 60 kw cu tuburi radiante realizeaza:
- incalzire a 400 mp hala industriala prin radiatie
- incalzire a 400 mp birouri, show-room cu aer cald
- produce 500 – 700 litri apa calda de consum la 65ºC/8 ore.
- consumul de combustibil este extrem de redus si nu depaseste 1,2 euro/h.
4. GENERATOARE DE AER CU PELETI (10 kw – 600 kw, – 45 °C, premiera)
Produc aer cald si aer supraincalzit pana la 300°C. Utilizare:
– brutarii, piterii, bucatarii
– uscatoare cereale, fructe, biomasa
– constructii lucrari in sezonul rece
– incalzire hale, corturi, hangare, sere
Se pot folosi si afara pana la – 45 °C: Alasca, Siberia, Groenlanda, etc.
Echipamentele permit instalarea in cascada.
Generatoarele de abur sau apa supraincalzita ecoHORNET, care utilizeaza peleti rezultati din orice biomasa, permit accesul industriei la energie ieftina, nepoluanta, din surse renenerabile.
• cost redus de operare
• functionare cu peleti din orice biomasa
• design compact, spatiu de instalare redus
• alimentare cu peleti si evacuarea cenusii automate
• colectarea cenusii in afara schimbatorului de caldura si pastrarea randamentului in timp
• control si comanda prin internet a arzatorului
Performatele arzatorului patentat si a tehnologiei ecoHORNET garanteaza un echipament performant, cu costuri si timp de mentenanta scazute. Principiile de conceptie care au stat la baza proiectarii cazanului au fost obtinerea unui randament ridicat cumulat cu timpi de intretinere de curatare cat mai scazuti. Cazanul este automatizat cu supraveghere periodica la 24h conform directivei PT C 11-2010.
Cazanul de abur este executat in conformitate cu directiva UE 97/23/EC ( HG 584/2004 ) privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a echipamentele sub presiune. Proiectarea, executia, verificarea si incercarile la care a fost supus cazanul au fost executate in conformitate cu SR EN 12953/parti.
Nou: Generatoare de abur in containere mobile
Cazanul de abur CTA1000 se poate livra montat in containere maritime, cu toata instalatia si propriul rezervor de apa tratata, pompe de alimentare, cablaje si tablou electric, rezervorul de peleti si contaierul pentru extragerea automata a cenusilor. Este solutia ideala pentru furnizorii energie, reduce semnificativ costul si timpul de instalare, elimina restrictiile de instalare
5. INSTALATIE DE PIROLIZA INALTA
(700-900 °C, functioneaza cu peleti si agropeleti, 0,1 to/h – 4,5 to/h, in lipsa oxigenului)
Instalatiile de piroliza trateaza termic si termo-chimic toate tipurile de biomasa, inclusiv deseuri menajere si namoluri, deseuri din plastic si cauciuc, slamuri si soluri infestate, etc.
Prin piroliza la temperaturi inalte 700-900°C, in lipsa oxigenului, se obtin produse valorose: biogaz, ulei de piroliza, biochar, negru de fum etc., acestea pot fi utilizate in industria energetica, chimica, farmaceutica, in agricultura, etc. Echipamentele pot fi instalate in cascada.
Caracteristici principale al produselor ecoHORNET
Functionare ON-OFF: Arzatoarele ecoHORNET nu moduleaza, lucreaza la puterea nominala pe toata perioada functionarii. Comanda Start/Stop este data de termostatul ambiental ( in cazul in care se utilizeaza pentru incalzirea incintelor) sau de senzorul de temperatura agent termic, in cazul aplicatiilor industriale). Aprinderea este automata
100% materiale de calitate: Echipamentele ecoHORNET sunt concepute pentru o durata mare de utilizare. Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special rezistent la temperaturi inalte si la variatii de temperatura, iar cenusarul este fabricat din inox si din otel. Toate componentele electrice si electronice sunt fabricate in UE.
100% control al arderii: Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator. Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.
100% siguranta: Siguranta de operare este garantata de un sistem de inalta performanta care controleaza toate functiile echipamentului.
Romania intra in infringement dupa ce a cheltuit miliarde de euro pe instalatii energofage din import care stau nefolosite. Romania are propriile tehnologii, la cel mai inalt nivel tehnologic, cu acestea isi poate procesa si valorifica toate deseurile. Castigurile uriase din gestionarea deseurilor impiedica patrunderea tehnologiilor noi.
600.000.000 euro = 300 instalatii ecoHORNET + 3.500 locuri de munca.
Se valorifica in mod ecologic, prin tratare termica, toate deseurile menajere biodegradabile solide ale Romaniei – 3.500.000 to/an.
Rezultate obtinute/an: – 2.400.000 MWh/e | 6.000.000 MWh/t | 650.000 tone biochar | 250.000 tone peleti.
Consumuri in proces: – 500.000 MW/e | – 2 – 4.000.000 MW/t |- 250.000 tone peleti
Beneficii obtinute: – 1.900.000 MW/e | – 2 – 4.000.000 MW/t | – 650.000 tone biochar
CUM STOPAM DESERTIFICARE SOLULUI ROMANIEI
Prin piroliza deseurilor agricole, 30 mil.to/an se obtin: 10 mil. tone biochar, 30 mil. MWe , 90 mil. MWt. Un sol fertil pentru milenii! se aplica 10-20 tone biochar la hectar.
„Pământul negru al amazonienilor – Terra preta do Indio” sau pământul negru al indienilor, un tip special de sol negru, fertil, a fost descoperit în ţări ale Americii de Sud (Brazilia, Ecuador, Peru). Aceste rezervoare de sol negru au fost create cel mai probabil de indienii pre-columbieni, între anii 500 ÎC şi 1500 DC.
In jurul anilor 1950, cercetători au decis ca Terra Preta a fost fabricat. Odata acceptata aceasta teorie, cercetarile pentru reproducerea sa au luat amploare. In prezent, Terra Preta se produce si este folosit si cunoscut sub numele de bio-char. Pe langa efectele benefice pe care le are asupra plantelor prin cresterea fertilitatii solului, a capacitatii de retinere a apei si a nutrientilor, biocharul este si o tehnica de sechestrare a carbonului.
CENTRALA PE PELETI VS CENTRALA PE GAZE
Cu centrala de apartament iti poluezi vecinii. Un membru al Academiei Romane vorbeste in premiera despre acest fenomen:
Academician Prof. dr. Dhc Gheorghe Benga avertizeaza ca poluarea pe geam de la vecinii cu centrale, sau de la propria centrala, este la fel de nociva ca cea cauzata de traficul auto, daca nu peste aceasta.
Concluzii ale cercetarilor efectuate in ultimii 15 ani arata ca poluarea la interior este mai complexa decat cea de la exterior, concentratiile unor poluanti, ca de exemplu, dioxidul de azot, fiind mai mare la interior.
„Evacuarea gazelor arse de la microcentralele termice prin peretii exteriori ai blocului este egal cu a pune oamenii sa respire zi si noapte la tevile de esapament ale masinilor”, a sustinut expertul american de mediu profesorul Douglas Fowler.
In urma cercetarilor desfasurate la UMF Cluj, s-a stabilit ca prin centrala din perete ies peste 70 de produsi cancerigeni!
Gestionarea biomasei, acesta surse reale de energie regenerabila, asigura romanilor: dreptul la energie, dreptul la viata, siguranta si independenta energetica, o igienizare a solului, apei si a aerului, samd.
ecoHORNET produce astazi toate fluxurile termice si produse de piroliza care se integreaza usor cu toate produsele de cogenerare:
apa calda | aer cald | abur | ulei diatermic | radiatii termice | aer supraincalzit | apa supraincalzita | gaz de piroliza | ulei de piroliza | biochar
Tehnologia este dedicata valorificarii superioare a BIOMASEI. Se limiteaza defrisarea padurilor in scopuri energetice, se reduce saracia energetica si se limiteaza exploatarea energetica si se creaza milioane de locuri de munca.
180 kg peleti (5.6 kW/kg) = 1 MWh
220 kg agro-peleti (4.6 kW/kg) = 1 MWh
2 kg de peleti ⇔ 1 m³ gaz, 1 litru de motorina, 4 kg de lemn.
- deșeuri și reziduuri din agricultură: 4.8 MW/tona
- deșeurilor și reziduurilor din zootehnie: 4,6 MW/tona
- deseuri din silvicultură și industriile conexe: 5,6 MW/tona
- deșeuri industriale și urbane: 4,2 MW/tona
DESPRE INDUSTRIA PELETILOR
Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie a Natiunilor Unite estimeaza ca se pierd, in medie in fiecare an circa 4 milioane hectare de padure. Acestor defrisari le sunt asociate si productia de energie termica si electrica.
Industria peletilor a devenit poluanta! nu prin ardere, ci prin defrisari
ecoHORNET ne indeamna sa oprim imediat defrisarile destinate productiei de peleti DIN+ si A1 si ne propune ca investitiile din domeniul energetic sa fie directionate spre folosirea intensiva a biomasei peletizate din toate resturile, reziduurile si deseurile biodegradabile și in special catre tehnologiile care permit conversia biomasei peletizare in energie termica si electrica, in mod eficient, economic si ecologic.
Aparitii in media ecoHORNET
Prezentare EcoHORNET
Mistere la granitele cunoasterii
Dezvăluiri: Invenție românească de miliarde de euro, blocată de Statul Român
Conferinta cursdeguvernare.ro
Strategia energetica a Romaniei
Romania Agricola
Tehnologia romaneasca in confruntarea internationala
Romania Agricola
Centrale ecologice, economice si inteligente
Tele2Drobeta
Centrala pe peleti, alternativa pentru Severin
NASUL TV
Energia verde romaneasca, discriminata in Parlament
Se estimeaza o crestere de aproape 10 ori a cosumului de peleti pana in 2025. Vom taia de 10 ori mai mult din suprafata impadurita a Planetei pentru a fabrica acesti peleti albi (curati) necesari tehnologiilor de ardere invechite, neperformante?
Indemnul pe care il primim este sa ne creem un mod de viata bazat pe surse de energie verde. Sa folosim energiile regenerabile: solara, eoliana, hidro, geotermala, biomasa si numai dupa ce le epuizam pe acestea, sa ne permitem sa folosim si combustibilii fosili.
“Sa ne satisfacem nevoile de azi fără a sacrifica abilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi” . Sa pastram planeta si pentru urmasii nostri. Sa incepem de astazi !..Astazi ! este deja tarziu. Maine ! pentru toti va fi prea tarziu. Va imbratisez cu multa caldura, Inventator Iuliean HORNEŢ
OPORTUNITATE START-UP NATION 2018
„Cred inca in sansa noastra de a ne reface economic prin investitii inteligente in viitor. Daca antreprenorii vor fi indrumati spre investitii profitabile, sanatoase si pe termen lung atunci avem sperante ca vom mai ramane pe meleagurile noastre. Start-up Nation 2018 reprezinta o astfel de sansa si propun sa indrumam parte dintre tinerii antreprenori spre sectorul de legumicultura, floricultura,etc.” – Iuliean Hornet.
ecoHORNET a pregatit pentru antreprenorii care aplica la Start-UP Nation 2018 un pachet dedicat complet ce poate fi achizitionat si implementat cu usurinta:
SERA CALDA & RASADNITA
– sera folie dubla 1000 mp;
– sistem de incalzire cu agro-peleti 225 kW;
Pret total 44.000 euro
Nota: firma de consultanta partenera portalului va poate oferi sprijin in pregatirea si depunerea dosarului, precum si in perioada de implementare pentru ca proiectul dvs. sa devina un succes.
[mailmunch-form id=”612421″]
PERLE ENERGETICE – SELECTIE DIN PREVEDERILE STRATEGIEI ENERGETICE A ROMANIEI 2016-2030-2050 (comentarii – extrase din STRATEGIE)
STATUL ROMAN NU ESTE CAPTIV DIRECTIVELOR EUROPENE PE CARE LE INVOCA DESEORI DECIDENTII, CI INTERESELOR OBSCURE.
Romania va pierde in curand independenta energetica, toate deciziile adoptate in ultimii ani in sectorul energetic sunt captive si impotriva intereselor nationale.
Strategia Energetică a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050 este dovada incontestabila a cedarii sectorului energetic gazarilor.
Ce ne spune Strategia Energetica a Romaniei 2016-2030-2050
Sectorul energetic românesc trebuie să devină mai robust economic, mai avansat tehnologic și mai nepoluant.
Gazul natural conform strategiei este mai putin poluant si reprezinta in conceptia gazarilor un inlocuitor ideal pentru biomasa si carbune
Sunt necesare studii suplimentare privind efectul emisiilor asupra sănătății pe termen lung a locatarilor din blocurile de apartamente unde predomină centralele individuale pe bază de gaz natural, cu evacuarea gazelor de ardere pe orizontală
Studii exista si ele confirma, romanii sunt gazati, iar decidentii nu vor sa-i salveze: In cartiere cu blocuri debransate de la sistemul centralizat unde sau montat centre de apartament pe gaz cu evacuare pe orizontala, a crescut mortalitatea de cancer de peste 4 ori si in special la tineri.
StudiuAcademia Romana
In urma cercetarilor desfasurate la UMF Cluj, s-a stabilit clar: „Prin centrala din perete ies peste 70 de produsi cancerigeni! poluarea la interior este mai complexa decat cea de la exterior, concentratiile unor poluanti, ca de exemplu, dioxidul de azot, fiind mai mare la interior”, avertizeaza, dupa 15 ani de cercetari, Academician Prof. dr. Dhc Gheorghe Benga membru al Academiei Romane.
„In gazele emanate de centralele termice individuale exista zeci de poluanti, inclusiv compusi de azot, de sulf, metale grele, radicali liberi, etc. Acesti poluanti mutageni si genotoxici si particule ultrafine de funingine sunt cancerigene. Funinginea este pe primul loc in listele de agenti cancerigeni in toate tarile.”, sustine prof. Benga.
„Evacuarea gazelor arse de la microcentralele termice prin peretii exteriori ai blocului este egal cu a pune oamenii sa respire zi si noapte la tevile de esapament ale masinilor”, a sustinut profesorul Douglas Fowler.
Cum ar putea fi salvati?
Simplu, prin montarea unei tubulaturi comune de dirijarea gazelor de ardere peste acoperisul blocului. Tevile de evacuare a gazelor de la toate centralele bransate la tub vor fi dotate cu o clapeta gravitationala.
Aceasta nu va permite accesul gazelor in apartament de la centralele vecinilor daca centrala mea este oprita.
„Poluarea atmosferică este un ucigaş în masă tăcut, despre care vorbim puţin, dar care face un veritabil masacru”.
Ce recomanda si impune viitoarea Strategia Energetica a Romaniei?
– România are opțiunea strategică de a miza pe gazul natural în mixul energiei electrice.(o strategie facuta fara surse, neglijeaza sursele reale de energie regenerabila, biomasa si geotermala)
– Din considerente de securitate energetică, strategia consfințește locul combustibililor tradiționali în mix – gaz natural, energie nucleară și cărbune.
– Reducerea emisiilor de GES cu etapa intermediară a înlocuirii cărbunelui si biomasei de către gaz natural.
– Obiectivele operaționale aferente sunt dezvoltarea pieței de gaz natural și dereglementarea treptată a prețului
– Rezervele dovedite de țiței ale României se vor epuiza în 12-15 ani, la prezenta rată de exploatare
– Piața de gaze (recomandata de STRATEGIE si cu care se doreste garantarea sigurantei si independentei energetice a Romaniei) este avantajată de poziția favorabilă a României față de capacitățile de transport de gaze în regiunea sud-est europeană şi de posibilitatea de interconectare a Sistemului Național de Transport (SNT) cu sistemul central european și cu resursele de gaze din Bazinul Caspic, din estul Mării Mediterane și din Orientul Mijlociu, prin intermediul Coridorului Sudic.
– Saracului i se ia painea de la gura „biomasa”, si il vrea dependent de gaz
– Biomasa își va păstra un loc central în încălzirea locuințelor din mediul rural, prin extinderea rețelelor de distribuție a gazului natural, astfel va crește utilizarea gazului natural pentru gătit și încălzire
– Cresterea calitatii vietii taranului roman, este o prioritate nationala si se va face cu centrale pe gaz, Efectul va fi o creștere mai lentă a ponderii SRE, prin reducerea consumului de biomasă în încălzirea rurală
– Biomasa ocupă un loc central în mixul energiei electrice, în special prin utilizarea lemnului de foc în mediul rural, însă potențialul este foarte ridicat, în special prin eficientizare și introducerea de noi tehnologii, precum cele de producere a biogazului și biorafinăriile
– Este improbabilă dezvoltarea de capacități mari pe bază de biomasă sau a microhidrocentralelor până în 2030, rezerva nevalorificată a acestora urmând să fie exploatată în condiții de eficiență economică pe termen lung. (acesti strategi ne recomanda sa utilizam biomasa pierduta, circa 60 mil. to/an in urmatoarele decenii)???
– Biomasa reprezintă principala formă de energie regenerabilă în mixul energetic al României și își va păstra acest rol pe termen lung (aceasta strategie prevede o participare a biomasei in mixul energetic cu 1% in 2050)
– România are un total de circa 8,5 mil locuințe, dintre care mai puțin de 7,5 mil sunt locuite permanent. 80% au fost construite în perioada 1945-1989. Doar 5% dintre apartamente sunt modernizate energetic. Prețul reglementat al gazului natural și accesul nereglementat la masa lemnoasă pentru foc au menținut costurile cu încălzirea la niveluri ce nu justificau economic investiții în termoizolarea locuințelor (incredibil, aberant). Pe măsură ce comercializarea masei lemnoase este mai bine reglementată iar prețurile energiei sunt liberalizate, costurile cu încălzirea vor cunoaște o creștere, încurajând investițiile în măsuri de reabilitare termică a locuințelor
– O treime din locuințele României (aproape 2,5 mil) se încălzesc direct cu gaz natural, cele mai multe folosind centrale/sobe pentru locuința individuală. Aproximativ 3,5 mil locuințe folosesc combustibil solid – majoritatea lemne, dar și cărbune. Restul locuințelor sunt încălzite cu combustibili lichizi (păcură, motorină sau GPL) sau energie electrică. Peste jumătate dintre locuințe sunt încălzite parțial
– Pretul energiei nu este mare, romanii sunt saraci
– România nu are o problema cu prețul ridicat al energiei, cât mai degrabă cu problema suportabilității și a sărăciei energetice. iar statul sa-si ia mainile de pe energie, rolul lui este sa asigure o protectie reala consumatorului vulnerabil si a celui sarac care nu-si pot asigura accesul la energie sau un minimul de comfort enegetic
– România a avut în 2015 al șaselea cel mai mic preț mediu din UE pentru consumatorii casnici, de 132 €/MWh
– Terenul agricol al Romaniei bun doar pentru plantatii energetice anuale si perene
– Întărirea rolului biomasei și a deșeurilor în tranziția energetică
– După anul 2030, analiza potențialului de dezvoltare a biomasei la nivel european indică posibilitatea unei creșteri considerabile a suprafeței terenurilor utilizate în România, în mod eficient, pentru culturi de plante lignocelulozice anuale și perene
– Astfel, biomasa ar putea deveni principalul produs energetic al României, în condițiile în care o bună parte ar putea fi destinată exporturilor, în urma transformării în produse energetice finite, cu valoare adăugată ridicată
– Statul sa-si ia mainile de pe energie, rolul lui este sa subventioneze consumatorul vulnerabil si pe cel sarac
– Conceptul de independență energetică, este depășit și contraproductiv în abordarea europeană și deci și în România, astfel se recomanda intrarea Romaniei in mixul energetic european prin cedarea capacitatilor de productie energetica, cedarea terenurilor agricole pentru culturile energetice si sprijin financiar pentru tehnologiile noi de biogaz si biocombustibili
Conform bunelor practici, funcția statului de elaborare de politici energetice și de reglementator trebuie separată de poziția sa de acționar în companiile publice. Un obiectiv de guvernanță este neutralitatea statului față de companiile din sectorul energetic, indiferent de acționariatul acestora.
– Gestiunea inadecvată (catastrofala) a deșeurilor în România este o altă sursă de poluare. Incinerarea (Europa inchide incineratoarele) o contribuție sustenabilă si o alta soluție cu efect pozitiv asupra mediului este transformarea fracțiunii organice a deșeurilor în biogaz.FALS (Procesul de fermentare anaeroba a deseurilor menajere, va lasa in urma 3.500.000 tone/an deseuri infestate, poluante, ce vor dainui sute de ani)
– Pentru România, este importantă valorificarea pe scară largă a biomasei, dar gazul natural va continua să joace un rol important pentru încălzire
– Biomasa este și va rămâne principalul tip de SRE din România (dar nu este inclusa in resursele energetice primare) iar strategia propune continuarea exploatării sustenabile doar a resurse energetice primare ale țării
– Principala formă a biomasei cu destinație energetică produsă în România este lemnul de foc (95%). Datele cu privire la producția de biomasă solidă prezintă un grad mare de incertitudine (de circa 20%), față de estimarea centrală de 42 TWh în 2015, incertitudine reflectată și în consumul pentru încălzire și în balanțele energetice ale României.(sectorul de biomasa nu a primit niciodata sprijin legislativ si financiar precum energia eoliana si fotovoltaica)
– Producția de energie pe bază de deșeuri poate crește în România, însă accentul trebuie să cadă pe colectarea selectivă, reciclarea și recircularea materiilor prime, mai degrabă decât pe incinerare
– Cu toate acestea, utilizarea biogazului și a deșeurilor va cunoaște o creștere importantă în capacități de cogenerare
– Tranziția energetică urmărește creșterea ponderii producției energiei electrice fără emisii de GES, adesea din surse intermitente precum energia eoliană și cea fotovoltaică.
– Problema gestiunii deșeurilor va fi soluționată prin transformarea în produse energetice, producție de biogaz și uleiuri cu destinație energetică, însă volumul rezultat este mai mic decât potențialul plantelor lignocelulozice
– Transformarea biomasei (strategia se refera doar la masa verde din culturi anuale sau perene si nu la biomasa) în produse energetice va avea loc în noi capacități de rafinare și prelucrare, rezultând în 2050 aproximativ 120 TWh, în principal produse echivalente pentru diesel (55 TWh), kerosen (22 TWh) și benzină (14 TWh). Alte produse energetice importante sunt biogazul (11 TWh) și lemnul (14 TWh), utilizat de companii de utilități pentru producția în cogenerare de abur și energie electrică. Păcura și etanolul pe bază de biomasă vor ocupa un loc marginal
– Strategia nu propune o dezvoltare către export a sectorului biomasei din România; oportunitatea unei astfel de abordări ar putea fi analizată doar în deceniile următoare, în funcție de evoluția politicilor globale de decarbonare, pe baza unor studii aprofundate de oportunitate specifice. Rolul acestei analize este de a evidenția potențialul major pe care România îl are în modernizarea, eficientizarea și dezvoltarea sectorului biomasei și crearea unei noi industrii naționale, cea de prelucrare și rafinare a produselor energetice pe bază de biomasă
Noile norme europene prevăd reducerea drastica a emisiilor in scopul reducerii cu 49,6%, până în 2030 faţă de 2005, a numărul deceselor premature provocate de poluarea aerului
– Circa 400.000 de decese premature au loc anual în Europa din cauza poluării aerului (si peste 7.000.000 de decese premature pe intreaga planeta), de aproape zece ori mai mult decât numărul victimelor provocate de accidentele rutiere
– Comisia Europeană estimează cheltuielile de sănătate legate de poluarea aerului în UE pana la 940 de miliarde de euro pe an.
– Producția de gaz de sinteză din SRE este binevenită în mixul energetic către sfârșitul tranziției energetice, la orizontul anului 2050,(astazi de ce nu o fi binevenit gazul de sinteza?, din 2.500.000 tone/an deseuri menalere organice se produc peste 1.250.000.000 mc gaz de sinteza.) pentru că poate contribui la decarbonarea gazului natural. Metanul sustenabil este necesar în procese industriale ce utilizează flacăra, unde este dificil de înlocuit.
Eficiența energetică a imobilelor
– Stocul clădirilor din România are o eficiență energetică relativ scăzută, 157 kWh/m2/an (real este peste 250kWh/m2/an) în condițiile în care circa jumătate din locuințe sunt încălzite doar parțial
– Creșterea cu 45 TWh a SRE este alocată aproximativ în mod egal energiei eoliene, fotovoltaice și geotermale, care crește mai mult de dublu de la 20 TWh în 2030 la 44 TWh în 2050, respectiv biomasei, cu o creștere de la 51 la 72 TWh
– În situația în care are loc o tranziție mai rapidă de la utilizarea ineficientă a biomasei (biomasase poate fi utiliza astazi in mod eficient, economic si ecologic cu tehnologii noi autohtone) pentru încălzire în mediul rural se recomanda gaz natural, energie electrică (pompe de căldură) și utilizarea mai eficientă a biomasei, ponderea SRE va fi între 25% și 28%
– În perioada 2017-2030, va crește calitatea vieții pentru locuitorii mediului rural și va fi îmbunătățită gestiunea fondului forestier, având ca efect o creștere lentă a SRE prin reducerea ponderii SRE-IR
– Pe scurt, România nu-și poate asuma o țintă SRE ambițioasă pentru 2030, propunerea de țintă orientativă către CE fiind de 27%
– Este posibilă o creștere mai rapidă a ponderii SRE, însă ar putea compromite obiectivul de creștere a calității vieții în mediul rural. (cred ca strategii astia au creat aceasta strategie sub amenintarea unei explozii de gaze).
Iuliean Hornet
Departamentul Surse Regenerabile de Energie SRE – PIAROM
2931271
[…] de pe strada Ion Ghica, adica de la OSIM. Mai exact, in cazul de fata, la tehnologiile lui Iuliean Hornet, cu care am scapa definitiv de gunoaie. Iar gunoaiele ar deveni, in paralel, cea mai ieftina sursa […]
Buna Invenție ar trebui pusă in practica , am scapă de gunoie de pe planeta . Se tot investește in clima , dar nu-i fac nimic dacă este ceva de folos . Locuiesc in Germania as dori sa pot să-l contactez pe domnul Hornet.
Va rog sa-mi scrieți cum as putea sa pot sa iau legătura cu domul Hornet. Va multumesc
Am transmis datele dvs. de contact, speram ca s-a rezolvat si sunteti in dialog. Multumim
Aceasta inventie chiar trebuie pusa rapid in practica.
Va rog sa-mi spune-ti cum pot lua legatura cu domnul Hornet.
Nr.telefon 0754306176
Mail: anisiagim@yahoo.com
Va multumesc pentru informatii.
Sistemul exista, este pus in practica. Am transmis datele dvs. catre dl Hornet pentru a intra in contact
Aceasta inventie pusa in practica se poate vedea la lucru undeva ? Ar fi ideal ca prin accesare de fonduri nerambursabile sa implementezi acest sistem. Sunt interesat si va rog transmiteti salutarile mele domnului Hornet. Pentru a intra in legatura las datele mele de contact : tel 0735524120, mail maicanmarinel@gmail.com. Va multumesc !
Am transmis datele dvs. catre dl Hornet pentru a intra direct in legatura. Multumim
As dori sa cunosc prețul pt o suprafață de cca300m.2 și totodată pt soluția medicament din plante
Urmaresc si apreciez mult Inventiile / Inovatiile dlui Iuliean Hornet. Ca fost tehnician in cercetarea militara am cateva inovatii la sertar de interes civil. Nu pot razbi in Romania iar pentru strainatate nu posed abilitatile necesare. Nici sanatatea nu ma mai ajuta. As dori sa-i cer parerea sau de ce nu, sa-i propun colaborarea.
DORU SANDU, Ploiesti – PH.
e-mail: gocomraex@gmail.com
tel. 0742997202
Rog inlesniti-mi un contact.
Multzumesc!
Foarte interesanta aceasta inventie.s-ar putea Pune in pratica si in zona neamtului unde este plin de vegetatie arunca ca peste tot?se pot aloca fonduri europene?sant interesat de proiect.va las nr tel 00393280358887
Comentariile sunt închise.