Ghid complet GDPR pentru HR

0
29

Ghid complet GDPR pentru HR

Ghid complet GDPR pentru HR

Ghidul GDPR pentru DEPARTAMENTUL HR isi propune sa constituie un instrument util in activitatea personalului de resurse umane pentru punerea in acord a procedurilor organizatorice cu dispozitiile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protectia Datelor).

Regulamentul are directa aplicare in toate statele membre ale Uniunii Europene.
Regulamentul aduce numeroase elemente de noutate din punct de vedere juridic si stabileste noi obligatii în sarcina operatorilor de date si/sau persoanelor imputernicite de operatori.

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Departamentul HR ocupa un loc foarte important!

Ghidul cuprinde:

  • Analiza activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Departamentul HR
  • Evidenta activitatilor de prelucrare
  • Cum trebuie raspuns solicitarilor privind drepturile persoanelor vizate; solutii si modele
  • Responsabilul privind protectia datelor cu caracter personal (DPO)
  • Evaluarea impactului asupra protectiei datelor (DPIA)
  • Securitatea datelor cu caracter personal
  • Stocarea datelor cu caracter personal
  • Modele de politici
  • Modele de proceduri si masuri organizatorice
  • Modele de notificari catre Autoritate si catre personele vizate

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

CUPRINS MATERIAL

I. Aspecte generale
 
II. Analiza activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal de catre Departamentul HR
 
2.1. INCEPEREA RAPORTURILOR DE MUNCA
 
2.1.1. Intocmirea dosarului de personal
– colectarea documentelor de angajare
– intocmirea dosarelor de personal
 
2.1.2. REVISAL
– inregistrarile si modificarile operate in Revisal
– temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal
 
2.1.3. SOFTUL DE PERSONAL
– inregistrarile si modificarile operate in Softul de personal
– temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal
 
2.2. DERULAREA/MODIFICAREA RAPORTURILOR DE MUNCA
 
2.2.1. State de plata
– intocmirea statelor de plata
– transmiterea statelor de plata
 
2.2.2. Declaratia 112
– intocmirea declaratiei 112
– transmiterea declaratiei 112
– temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal
 
2.3. INCETAREA RAPORTURILOR DE MUNCA
– intocmirea deciziilor de incetare
– transmiterea deciziilor de incetare
 
2.4. PRELUCRARE DATE CU CARACTER PERSONAL LA LOCUL DE MUNCA
– clauze pentru Fisa Postului in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal
– clauze pentru Regulamentul intern in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal
 
2.5. SANATATE SI SECURITATE IN MUNCA
– colaborarea ?i schimbul de informa?ii cu medicul de medicina a muncii
– prevenirea si stingerea incendiilor (PSI/SU)
 
2.6. TELEMUNCA
– masuri tehnice si organizatorice
 
III. Informarea persoanelor vizate
– situatii cand trebuie facuta informarea salariatilor
– exceptii
– campanii de constientizare a salariatilor
 
IV. Drepturile persoanelor vizate in ceea ce priveste activitatea de resurse umane
– dreptul de acces
– dreptul la rectificarea datelor
– dreptul la stergerea datelor (”dreptul de a fi uitat”)
– dreptul la restrictionarea prelucr?rii
– dreptul la portabilitatea datelor
– dreptul de opozitie
– dreptul de a nu fi supus unor decizii automatizate, inclusiv profilarea
– obligatia de notificare privind rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal sau restrictionarea prelucrarii
– cum trebuie raspuns solicitarilor privind drepturile persoanelor vizate; solutii si modele
 
V. Evidenta activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal
– obligatia de tinere a evidentei prelucrarilor
– continut evidentei
– forma evidentei
 
VI. Responsabilul privind protectia datelor cu caracter personal (DPO) in activitatea Departamentului HR
– obligatia de desemnare a unui DPO; cand exista obligatia si cand nu exista
– sarcinile DPO si relatia cu DPO
 
VII. Evaluarea impactului asupra protectiei datelor (DPIA)
– evaluarea impactului asupra protectiei datelor
– consultarea prealabila
 
VIII. Securitatea datelor cu caracter personal
– securitatea prelucrarii
– notificarea autoritatii de supraveghere in cazul incalcarii securitatii datelor cu caracter personal
– informarea persoanei vizate cu privire la incalcarea securitatii datelor cu caracter personal
 
IX. Stocarea datelor cu caracter personal
– politici de arhivare
– politici de stergere
 
X. Concluzii si recomandari
 

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Va Reamintim pe Scurt ce Presupune:
Regulamentul General Privind Protectia Datelor (GDPR)!

1. GDPR spune in principiu ca datele cu caracter personal pe care le detineti despre clientii dvs. (nume, adresa, adresa de e-mail, informatii despre starea de sanatate sau convingerile politice etc.) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber! Aceste informatii trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor va revine in intregime dvs. (firmei)!

2. Acest Regulament nu are nevoie de o lege nationala care sa transpuna prevederile sale in legislatia Romaniei. 

3. Regulamentul a fost adoptat in 2016, dar a fost acordat un termen de 2 ani pana la aplicarea lui efectiva tocmai pentru ca firmele sa aiba timp sa i se conformeze. Amenzile pentru lipsa de conformitate sunt de ordinul a pana la 20 de milioane de euro sau pana la 4% din cifra de afaceri!

4. Prevederile GDPR nu se aplica doar companiilor cu sediul in Uniunea Europeana, ci si celor din spatiul non-UE (retaileri) care livreaza bunuri catre persoane din UE, indiferent daca prelucrarea are loc sau nu pe teritoriul Romaniei.

5. Regulamentul prevede ca:

• acordarea de catre client a consimtamantului pentru prelucrarea datelor sale personale trebuie sa fie explicit. O inactiune sau tacerea nu mai pot constitui consimtamant;
• declaratia de acordare a consimtamantului trebuie sa fie distincta de celelalte declaratii cu privire la alte aspecte (de exemplu, de acceptare a termenilor si conditiilor generale);
• consimtamantul poate fi retras de catre persoana vizata.  

6. Persoanele vizate au “dreptul de a fi uitate”, adica de a li se sterge la solicitarea lor datele personale din baza de date.

7. Anumite firme au obligatia de a numi un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal. Acesta va putea fi un angajat sau un prestator extern de servicii si va raspunde in mod direct in fata conducerii firmei.

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Pregateste-te Pentru „Socul GDPR„, Pentru ca
VA FI cu Adevarat un Soc in 2019

Reprezentantii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) atrag atentia asupra faptului ca actiunile de control nu vor ocoli pe nimeni – nici firme private, nici institutii de stat. Iar amenzile sunt imense si se vor aplica, fara niciun dubiu!

Chiar daca 2018 a fost teoretic un moment de cotitura, adevaratele actiuni incep dupa prima raportare pe care o vom realiza la nivel de tara privind implementarea GDPR! Iar aceste actiuni se vor intensifica in 2019.

Protejati-va impotriva celor mai dure amenzi intalnite in Romania! 

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Pentru a Intelege Mai Bine daca Aveti Nevoie sa Implementati GDPR in Companie, Va Prezentam Mai Jos o Serie de Informatii Utile

Datele cu caracter personal sunt orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila. Pentru o mai buna identificare a acestora, consultati lista de mai jos:

  • Nume, prenume , CNP
  • Locul nașterii, Data nașterii, Domiciliu, Cetățenie
  • Stare civilă
  • Seria și numărul CI
  • Studii, Formare profesională, Loc de muncă, Profesie
  • Semnătura, Porecla
  • Telefon/Fax , Email
  • Religie
  • Orientare sexuală
  • Originea etnică
  • Date biometrice , Date genetice
  • Convingeri politice, Apartenența politică
  • Date privind starea de sănătate
  • Activitate online
  • Date bancare, Situație economică
  • Cazier
  • Apartenența sindicală
  • Date de geolocalizare
  • Preferințe, Obișnuințe, Comportament
  • Voce ,Imaginea, Caracteristici fizice
  • Adresa IP

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Toate Societatile care Prelucreaza Date cu Caracter Personal Trebuie sa-si Implementeze Proceduri Privind Protectia Acestor Date.

În categoria societăților/instituțiilor care au obligația de a-și desemna și un responsabil cu protecția datelor pot fi incluse:

  • Instituțiile publice
  • Spitale și clinici private
  • Primarii
  • Firme de securitate, care au ca obiectiv de a supraveghea spații comerciale și publice
  • Bănci
  • Furnizorii de telefonie și internet
  • Hoteluri și Pensiuni
  • Farmacii
  • Firme de contabilitate
  • Notariate
  • Toate firmele care efectueaza o monitorizare sistematica a datelor cu caracter personal prelucrate sau care prelucreaza date cu caracter personal din categoria datelor sensibile, pe scara larga.

Comanda acum Ghidul complet GDPR pentru HR
la doar 147,00 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

P.S.: Ghidul complet GDPR pentru HR reprezinta o lucrare realizata de specialisti cu experienta si expertiza in domeniu. Feedback-ul clientilor care l-au achizitionat pana acum este unul foarte bun, fapt pentru care echipa Antreprenor in Romania a decis sa va puna la dispozitie acest produs.

Multumim pentru vizitarea paginii si multumim anticipat pentru comanda. 

[logo_showcase id="6998"]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here