Ghid GDPR pentru responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

0
29
GDPR pentru responsabilul cu protectia datelor personale
Ghid GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO
Ati numit in firma dvs. un Responsabil cu Protectia Datelor (DPO)?
Atentie, DPO-ul are un rol crucial in evitarea amenzilor colosale introduse de GDPR!

Este vorba despre Responsabil cu Protectia Datelor (DPO), o functie aparuta in mediul de business odata cu intrarea in vigoare a celebrului regulament GDPR si care este considerata de Uniunea Europeana un element-cheie in sistemul de gestionare a informatiilor personale despre angajati, clienti, parteneri de afaceri etc.

Totusi, in ciuda importantei sale declarate, aceasta noua functie este invaluita intr-o mare de neclaritati: 


Sunteti obligat – da sau nu? – sa aveti in firma dvs. un DPO?
Ce face, concret, un DPO?
Cine poate ocupa acest post si ce pregatire ii este necesara?
Cine NU poate fi DPO?
Ce relatie are DPO-ul cu dvs., va este subordonat?
DPO-ul poate fi demis?
Ce riscati daca nu aveti un DPO in firma?

Sunt intrebari concrete si care necesita raspunsuri la fel de concrete dat fiind ca orice abateri sau nereguli va pot transforma rapid in subiectul amenzilor colosale prevazute de GDPR: 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri!

 
Comanda acum GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

la doar 89,25 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

DPO-ul este esential in evitarea amenzilor uriase instituite de GDPR!
Ce aveti de facut dvs. pentru a respecta cerintele GDPR privind postul de DPO?

V-am pregatit un CD cu informatii complete despre problematica DPO in firma dvs.!

CD-ul Responsabilul cu Protectia Datelor (DPO) prezinta toate aspectele de natura teoretica si mai ales practica legate de rolul, numirea si atributiile unui DPO. Parcurgeti aceasta lucrare si veti intelege exact cat de important este un DPO si in ce mod va ajuta sa respectati legislatia si sa evitati amenzi de ordinul a 4% din cifra de afaceri.

Va rugam sa retineti!

GDPR si DPO sunt subiecte noi pentru dvs., dar extrem de importante!
CD-ul Responsabilul cu Protectia Datelor (DPO) va familiarizeaza cu rolul, atributiile si utilitatea unui DPO in perspectiva evitarii amenzilor instituite de GDPR! Trebuie sa cititi aceasta lucrare! Va ofera toate informatiile necesare pentru a fi in regula in cazul unui control!

DPO nu este personal responsabil in caz de nerespectare a GDPR, aceasta responsabilitate va revine dvs.! In plus, trebuie sa fiti in masura sa demonstrati ca prelucrarea datelor o efectuati in conformitate cu dispozitiile date de DPO!

 
Lucrarea Responsabilul cu Protectia Datelor (DPO) se adreseaza nu numai angajatorilor, ci, evident, si persoanelor care ocupa functia de DPO, consultantilor in domeniul GDPR, salariatilor care prelucreaza date cu caracter personal etc.

Marele avantaj al acestei lucrari este ca va explica TOT ce este legat de DPO!
Ea va ajuta sa respectati cerintele GDPR pe acest subiect si va protejeaza eficient in cazul unui control al Autoritatii de Supraveghere! 

 
Comanda acum GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

la doar 89,25 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Va Reamintim pe Scurt ce Presupune:
Regulamentul General Privind Protectia Datelor (GDPR)!

1. GDPR spune in principiu ca datele cu caracter personal pe care le detineti despre clientii dvs. (nume, adresa, adresa de e-mail, informatii despre starea de sanatate sau convingerile politice etc.) sunt informatii CONFIDENTIALE si nu pot circula liber! Aceste informatii trebuie protejate, iar responsabilitatea protejarii lor va revine in intregime dvs. (firmei)!

2. Acest Regulament nu are nevoie de o lege nationala care sa transpuna prevederile sale in legislatia Romaniei. 

3. Regulamentul a fost adoptat in 2016, dar a fost acordat un termen de 2 ani pana la aplicarea lui efectiva tocmai pentru ca firmele sa aiba timp sa i se conformeze. Amenzile pentru lipsa de conformitate sunt de ordinul a pana la 20 de milioane de euro sau pana la 4% din cifra de afaceri!

4. Prevederile GDPR nu se aplica doar companiilor cu sediul in Uniunea Europeana, ci si celor din spatiul non-UE (retaileri) care livreaza bunuri catre persoane din UE, indiferent daca prelucrarea are loc sau nu pe teritoriul Romaniei.

5. Regulamentul prevede ca:

• acordarea de catre client a consimtamantului pentru prelucrarea datelor sale personale trebuie sa fie explicit. O inactiune sau tacerea nu mai pot constitui consimtamant;
• declaratia de acordare a consimtamantului trebuie sa fie distincta de celelalte declaratii cu privire la alte aspecte (de exemplu, de acceptare a termenilor si conditiilor generale);
• consimtamantul poate fi retras de catre persoana vizata.  

6. Persoanele vizate au “dreptul de a fi uitate”, adica de a li se sterge la solicitarea lor datele personale din baza de date.

7. Anumite firme au obligatia de a numi un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal. Acesta va putea fi un angajat sau un prestator extern de servicii si va raspunde in mod direct in fata conducerii firmei.

Comanda acum GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

la doar 89,25 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Pregateste-te Pentru „Socul GDPR„, Pentru ca
VA FI cu Adevarat un Soc in 2019

Reprezentantii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) atrag atentia asupra faptului ca actiunile de control nu vor ocoli pe nimeni – nici firme private, nici institutii de stat. Iar amenzile sunt imense si se vor aplica, fara niciun dubiu!

Chiar daca 2018 a fost teoretic un moment de cotitura, adevaratele actiuni incep dupa prima raportare pe care o vom realiza la nivel de tara privind implementarea GDPR! Iar aceste actiuni se vor intensifica in 2019.

Protejati-va impotriva celor mai dure amenzi intalnite in Romania! 

Comanda acum GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

la doar 89,25 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Pentru a Intelege Mai Bine daca Aveti Nevoie sa Implementati GDPR in Companie, Va Prezentam Mai Jos o Serie de Informatii Utile

Datele cu caracter personal sunt orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila. Pentru o mai buna identificare a acestora, consultati lista de mai jos:

  • Nume, prenume , CNP
  • Locul nașterii, Data nașterii, Domiciliu, Cetățenie
  • Stare civilă
  • Seria și numărul CI
  • Studii, Formare profesională, Loc de muncă, Profesie
  • Semnătura, Porecla
  • Telefon/Fax , Email
  • Religie
  • Orientare sexuală
  • Originea etnică
  • Date biometrice , Date genetice
  • Convingeri politice, Apartenența politică
  • Date privind starea de sănătate
  • Activitate online
  • Date bancare, Situație economică
  • Cazier
  • Apartenența sindicală
  • Date de geolocalizare
  • Preferințe, Obișnuințe, Comportament
  • Voce ,Imaginea, Caracteristici fizice
  • Adresa IP

Comanda acum GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

la doar 89,25 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

Toate Societatile care Prelucreaza Date cu Caracter Personal Trebuie sa-si Implementeze Proceduri Privind Protectia Acestor Date.

În categoria societăților/instituțiilor care au obligația de a-și desemna și un responsabil cu protecția datelor pot fi incluse:

  • Instituțiile publice
  • Spitale și clinici private
  • Primarii
  • Firme de securitate, care au ca obiectiv de a supraveghea spații comerciale și publice
  • Bănci
  • Furnizorii de telefonie și internet
  • Hoteluri și Pensiuni
  • Farmacii
  • Firme de contabilitate
  • Notariate
  • Toate firmele care efectueaza o monitorizare sistematica a datelor cu caracter personal prelucrate sau care prelucreaza date cu caracter personal din categoria datelor sensibile, pe scara larga.

Comanda acum GDPR pentru
responsabilul cu protectia datelor personale – DPO

la doar 89,25 lei
si protejeaza-ti organizatia de amenzile rezultate in urma actiunilor de control

P.S.: Ghidul GDPR pentru responsabilul cu protectia datelor personale – DPO reprezinta o lucrare realizata de specialisti cu experienta si expertiza in domeniu. Feedback-ul clientilor care l-au achizitionat pana acum este unul foarte bun, fapt pentru care echipa Antreprenor in Romania a decis sa va puna la dispozitie acest produs.

Multumim pentru vizitarea paginii si multumim anticipat pentru comanda. 

[logo_showcase id="6998"]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here