iFlow App – Cum să economisești timp în managementul HR

0
521

Cel mai frumos sentiment pe care l-am trăit de curând a fost să descoperim că anumite unelte achiziționate din site-uri internaționale sunt realizate în fapt de către antreprenori români. Ne-a bucurat și mai tare să vedem că dincolo de profesionalismul dovedit prin calitatea produselor cu care interacționasem în primă fază, aceeași echipă lucrează la un proiect inedit, prin care să sprijine antreprenorii din România: iFlow Soluția completă pentru pontaj.

Iar pentru că tocmai au lansat-o oficial, vă prezentăm mai jos toate detaliile și vă îndemnăm să o încercați gratuit, pentru că va livra foarte multă valoare companiei pe care o conduceți și veți câștiga timp pentru a vă concentra pe creșterea afacerii.

Foarte pe scurt, avantajele pe care le oferă soluția:
– scapi de pontajele manuale
– ai acces instant la date
– eficientizezi managementul timpului
– folosești o interfață foarte prietenoasă
– aplicația este 100% gratuită

„Conceptul este unul simplu. Întreaga echipă este prezentă într-un singur loc, online, într-un mediu securizat, dar accesibil de pe orice dispozitiv (PC, tabletă și mobil). Managerul stabilește programul pentru toți angajații, pentru fiecare echipă în parte, iar fiecare angajat își introduce ‘evenimente’ atunci când are nevoie (de exemplu: zile de concediu de odihnă planificate, învoiri, ore suplimentare, etc.). Managerul poate decide în timp real dacă le aprobă sau respinge și generează rapoarte lunare de tip Foaie colectivă de prezență sau Tichete de masă cu un click. Imprimă adeverințe și cereri completate automat cu informațiile angajaților” – ne-a transmis Marius Padureanu, co-founder tagDiv.

Așadar, dacă ai pus pe picioare o companie care merge bine, echipa ta are peste 8 angajați, dar simți că ritmul de dezvoltare a încetinit, atunci vei aprecia foarte mult aplicația iFlow.

Suntem conştienţi că nimeni nu ți-a spus că administrarea timpului lucrat al angajaților tăi va deveni o adevărată provocare și pe măsură ce compania ta crește, încep să apară probleme de administrare cum ar fi:

  • Întocmirea Foii colective de prezență (pontajul). Majoritatea administratorilor se văd forțați să centralizeze informațiile și să completeze tabele în Excel manual, zilnic sau săptămânal.
  • Furnizarea informațiilor cerute de angajați, cum ar fi numărul de ore suplimentare și zilele de concediu disponibile. De obicei, aceste informații trebuie să le cauți în mai multe dosare și tabele.
  • Verificarea individuală a cererilor de concediu pentru a evita suprapunerea cu zilele libere ale altui angajat esențial din același departament.
  • Emiterea adeverințelor pentru diverse instituții, cum ar fi cele pentru CJAS la fiecare concediu medical.
  • Evidența exactă și corectă a orelor suplimentare, dar și pe cea a învoilor.

Trebuie să faci toate acestea în timp ce ai vrea să te ocupi de operațiuni vitale care țin de dezvoltarea afacerii tale. 

Este frustrant și contra-productiv. Iar asta o spunem chiar noi, echipa tagDiv aflată în spatele proiectului iFlow, pentru ca ne-am confruntat, ca și alte companii, cu aceleași probleme ca și tine. Tocmai de aici și impulsul de a construi o soluție care să rezolve aceste probleme: iFlow app – un software online GRATUIT, pentru pontaj si HR. Programul de pontaj este ușor de folosit și trecerea de la evidențe introduse manual în excel la online este rapidă. Pe noi ne-a ajutat enorm de mult, iar acum vrem ca aplicația să ajute și alți antreprenori români.

Ce face aplicația de pontaj iFlow?

În primul rând deleagă o parte din proces fiecărui angajat. El își introduce singur cererile de concediu, de învoire, orele suplimentare lucrate, precum și alte tipuri de evenimente pe care le poți defini în funcție de nevoile companiei, ajutându-te pe tine, antreprenorul, să economisești timp. Practic, nu mai e nevoie să introduci tu – administrator, manager sau contabil – datele în pontaj, angajații o vor face pentru tine. În plus, câștigi timp vital pentru dezvoltarea afacerii tale, pentru că nu mai e necesar să răspunzi la întrebări despre orele lucrate sau libere ale salariaților. Ei pot vedea în timp real informații de care are nevoie, cum sunt: câte ore suplimentare a lucrat, câte zile de concediu de odihnă mai are disponibile, câte ore de învoire a avut în ultima lună.

Ai control deplin. Poți aproba sau respinge cererile de concediu, învoirile și orele suplimentare venite din partea angajaților cu un singur click. În secțiunea Activitate, îți apar toate evenimentele înregistrate de personal și în câteva minute poți rezolva toate solicitările. În plus, pentru fiecare cerere este afișat intervalul de timp solicitat astfel încât poți vedea dintr-o privire dacă e oportună sau nu aprobarea ei.

iFlow este un software construit să te ajute să administrezi mai mulți angajați și echipe cu orar de lucru și roluri diferite. Poți stabili un program de lucru comun sau diferențiat pentru fiecare angajat sau echipă, iar aplicația va face calculele automat, ținând cont de cererile introduse de angajați. Da, ai citit bine! Nu mai trebuie calcule pentru pontaj, zile de concediu, ore suplimentare.

Aplicația știe care zile sunt declarate în legislație ca libere, astfel nu mai e nevoie să te documentezi în acest sens, iar tu poți defini și alte tipuri de zile libere. Lista predefinită de zilele libere se poate actualiza oricând de pe server cu un singur click.

Noua aplicație automatizează calculul orelor lucrate și generează rapoartele pe care serviciul de contabilitate le cere, simplu și rapid cu un singur click. Ori de câte ori aprobi cererile angajaților, aplicația reface automat calculele pentru ca tu să poți vizualiza situația actualizată imediat. În orice moment generezi Foaia Colectivă de Prezență sau Lista Tichetelor de masă (dacă e cazul), datele pe care le vezi sunt actualizate pentru a îți da imaginea de ansamblu.

Aplicația iFlow poate fi accesată de pe orice dispozitiv: desktop, tabletă sau mobil. Toate datele sunt stocate securizat, într-un cloud, și sunt accesibile oricând și de oriunde. Pentru configurarea inițială și imprimarea rapoartelor este totuși recomandat să o accesezi de pe desktop.

Interfața care te va întâmpina la crearea contului

Cum utilizezi aplicația de pontaj iFlow?

Primul pas este să îți creezi un cont pe iflow.ro. După introducerea datelor despre tine și compania ta, contul tău de administrator va fi gata de utilizare.

Cele mai importante setări ale aplicației sunt grupate sub numele tău în colțul din dreapta sus. La click ți se deschide un meniu din care poți alege și schimba opțiuni cum sunt: fus orar, format pentru dată, limba, tipurile de concediu, precum și programul de lucru.

Pentru că aceasta este o aplicație de pontaj, un pas important ar fi să îți aduci angajații în program. Din meniul Utilizatori și echipe, poți să îți inviți membrii echipei, dar și să adaugi date despre ei, cum sunt data angajării, numărul contractului de muncă, numărul zilelor de concediu de odihnă disponibil, date de contact, precum și informații personale. Odată ce au acceptat invitația, poți să îi repartizezi în echipe.

Fiecare angajat se loghează, la fel ca și tine, cu o adresa de email și parolă, dar interfața pentru utilizator-angajat are mai puține opțiuni decât cea de admin. Angajații nu au acces în setările companiei sau în interfața de administrare.

Pagina de home a aplicației – Secțiunea General – este cea unde angajații își pot adăuga evenimente. În iFlow, evenimente însemnă orice modificare adusă programului de lucru stabilit de angajator și poți alege între patru categorii de evenimente: Concediul plătit, Alte Concedii, Învoire și Ore suplimentare.

Citește mai mult despre cum se setează aplicația iFlow aici.

În loc de concluzie

Toată procedura de presetare pentru o companie care are între 10 și 15 angajați poate dura câteva minute. E un proces ușor și intuitiv. Instruirea angajaților este foarte rapidă și beneficiile sunt incontestabile pentru orice companie.

Dacă ai încercat deja aplicația, scrie-ne un comentariu și spune-ne despre experiența ta cu pontajul online în aplicația iFlow.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.