Start-up Nation Romania: 15 iunie 2017 deschiderea programului

0
1611
Start-UP Nation Romania 2017 ghidul complet al aplicantului

Programul mult asteptat al Guvernului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii de noi firme romanesti, Start-up Nation Romania, va fi lansat pe 15 iunie 2017. Astfel, pana la data de 14 iulie 2017, ora 20:00 (exista posibilitatea prelungirii termenului, daca nu va fi epuizat tot bugetul) toti cei cu firmei infiintate dupa 30 ianuarie 2017 vor putea depune planurile de afaceri si primi pana la 44.000 euro pentru a efectua investitii in propriul business.

Programul Start-up Nation Romania este gandit pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, avand scopul de a oferi un sprijin financiar nerambursabil acestora. Un astfel de suport ar trebui sa permita un start mai lin pentru aproximativ 10.000 de firme noi, reducand din costul investitiei proprii si “povara” financiara pe care inceputul oricarei afaceri o ridica asupra antreprenorului din prisma capitalului pe care trebuie sa il investeasca si pe care se teme de multe ori ca se va chinui sa il recupereze.

Astfel, firmele beneficiare vor porni la drum avand avantajul fata de alti antreprenori al unui capital financiar extern nerambursabil, in schimbul unor conditii de verificare si monitorizare acceptabile avand in vedere beneficiile aduse.

La nivelul mentalului unui antreprenor accesarea acestor fonduri trebuie sa reduca stresul cauzat de problema financiara si sa ii permita sa se concentreze preponderent pe dezvoltarea unei afaceri de succes si generarea de venituri intr-un timp cat mai scurt, dar sustenabil in acelasi timp.

In ultima perioada, programul Start-up Nation Romania a animat numeroase firme de consultanta si a generat in special in retelele de Social Media dezbateri intense.

Pe cat de productive aceste dezbateri si de numeroase informatiile oferite despre program, pentru persoane mai putin initiate in domeniul accesarii de fonduri nationale sau europene sau persoane care nu au avut afaceri in trecut, discutiile au avut din pacate si efectul nedorit de majoritatea consultantilor de a “speria”, de a face ca aceasta finantare sa para inaccesibila si multi potentiali antreprenori au vazut ca fiind prea riscanta accesarea acestei finantari.

Identificarea punctelor slabe sau de risc ale unui program de finantare, dar si a unui plan de afaceri in sine, ar fi bine sa fie facuta cu scopul de a stii cum sa mitighezi anumite riscuri si sa poti beneficia la maxim de ajutorul primit.

Analizand in detaliu programul Start-up Nation Romania si dezbaterile din jurul acestuia, venim cu acest mesaj de incurajare a noilor antreprenori sau a celor care doresc sa isi infiinteze o firma sa ia in considerare aceasta potentiala finantare in special daca:

  1. Au in plan sa angajeze minim doua persoane;
  2. Vor sa isi faca un plan de afaceri sau au un plan de afaceri deja creat solid, si pot plia o parte din acesta pe schema de finantare;
  3. Au nevoie de capital pentru a face investitii in echipamente tehnologice, mobilier, mijloace de transport, obiecte de inventar, software necesar desfasurarii activitatii, salarii, chirii, utilitati, promovare online;
  4. Isi doresc sa aiba o afacere profitabila pe termen lung si sa investeasca energie, resurse de timp, materiale cu scopul crearii unei afaceri care sa genereze venituri;
  5. Vor sa desfasoare o activitate curata, respectand prevederile legale, sa faca achizitii cat mai retabile si sa tina o evidenta contabila corecta.

De asemenea, va recomandam sa lucrati totusi cu o firma de consultanta, oricat de usoara vi se pare completarea planului de afaceri pentru a fi siguri ca aveti sanse reale de a castiga proiectul si ca il veti putea implementa, iar cheltuielile si activitatile prinse in planul dvs sunt corect corelate si nu vor fi respinse.

In alegerea firmei de consultanta va recomandam sa aveti in vedere ca acestia sa va ajute nu doar cu scrierea unui proiect de succes, ci mai ales cu conceperea unui plan de afaceri care sa va ajute sa aveti un business de succes. Ganditi-va ca o afacere trebuie sa tina cont de mult mai multe aspecte decat cele prinse in acest plan de afaceri sau cele avute in vedere pentru castigarea unui proiect.

Folositi posibilitatea beneficierii de consultanta nu doar pentru a castiga si implementa un proiect, ci mai ales pentru a putea dezvolta un business.

De asemenea, asigurati-va ca firma de consultanta cu care lucrati intelege nevoile business-ului dvs. si are capacitatea de a anticipa riscurile si de a gasi solutii pentru punctele slabe sau aspectele de care va temeti in accesarea acestei finantari.

Vezi aici restul articolelor pe subiect:
Start-up Nation Romania – Ghidul complet al solicitantului Iunie 2017
Esti interesat sa aplici la programul Start-up Nation?
Pachet de promovare online si branding pentru aplicantii Start-up NATION
Start-up Nation Romania – Ghidul complet aprilie 2017

PS: Ai nevoie de un consultant? Completează formularul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here