ARGOS, noua tehnologie pentru protecția vaselor împotriva furtului, atacurilor cibernetice și dezancorării a fost lansată

0
172

Proiectul a fost cofinanțat de către EUSPA (European Union Agency for the Space Programme), impreună cu societățile Modis, Permare, GEA Space, ChipCraft și Aria United (România)

ARGOS, noua tehnologie concepută pentru a proteja iahturile și bărcile de furt, atacuri cibernetice și riscul de dezancorare este gata să fie lansată pe piață. Această nouă tehnologie, care a fost prezentată la evenimentul demonstrativ organizat la San Remo pe 23 iunie anul acesta, este rezultatul unui proiect de cercetare și dezvoltare cofinanțat de EUSPA, Agenția pentru Programul Spațial al Uniunii Europene, ca parte a programului Fundamental Elements și format dintr-un consorțiu compus din Modis – leader-ul acțiunii de cercetare și dezvoltare a proiectului, Permare, GEA Space, ChipCraft și
Aria United (România)
.

ARGOS înglobează noile funcționalități ale GALILEO, sistemul global de navigație prin satelit al Europei, în special prin valorificarea capacității sale inovatoare de a efectua autentificarea datele de navigație, sporind astfel securitatea împotriva atacurilor și furtului ambarcațiunii și imbunătățind procesarea semnalului Sistemului global de navigație prin satelit, în scenarii care reprezintă o adevărată provocare.

Cu aceste capacități de diferențiere deținute, ARGOS oferă utilizatorilor săi:

  • Protecția bărcii împotriva furtului și andocării;
  • Monitoriarea stării unei ambarcațiuni andocate (la ancora sau în port)
  • Urmărirea cu precizie a locației unde se află ambarcațiunea
  • Protecție împotriva atacurilor cibernetice

Dispozitivul poate fi instalat pe ambarcațiune și va comunica cu Centrul de Control, Aplicația mobilă dedicată și portalul web, care alcătuiesc ecosistemul ARGOS. Proiectul este conceput pentru toți proprietarii de ambarcațiuni care au nevoie să monitorizeze locația acestora într-o manieră precisă, fiabilă, sigură, modulară și nu în ultimul rând, ușor de utilizat. În plus, tehnologia poate fi extinsă și în alte domenii de mobilitate, nu doar în sectorul marin, iar applicații suplimentare sunt explorate chiar în acest moment.

Clip-ul de prezentare poate fi vizualizat la adresa:

https://www.youtube.com/watch?v=iiTDYnmq5AA

* În detalii, ARGOS se bazează pe îmbunătățirea Autentificării mesajelor de navigare a serviciului deschis (OSNMA). OSNMA este o funcție de autentificare a datelor pentru utilizatorii Galileo Open Service din întreaga lume, accesibilă gratuit pentru toți. OSNMA oferă receptorilor asigurarea că mesajul de navigație Galileo primit provine de la sistemul însuși și nu a fost modificat.

OSNMA autentifică datele pentru informațiile de geolocalizare din cadrul Open Service prin mesajul de navigație (I/NAV) difuzat pe componenta de semnal E1-B. Acest lucru se realizează prin transmiterea datelor specifice autentificării în câmpurile rezervate anterior ale mesajului E1 I/NAV. Prin utilizarea acestor câmpuri rezervate anterior, OSNMA nu introduce nicio suprapunere în sistem, astfel performanța de navigare a sistemului de operare rămâne neschimbată.

Informații suplimentare privind piețele țintă, planurile de dezvoltare ale serviciului OSNMA, pot fi solicitate la datele de contact de mai jos:

ARIA UNITED SRL –  România:
Alina Anton – 0722.773.779
Sorin Dumitru – 0730.151.127
office@ariaunited.com
www.ariaunited.com

 Ufficio Stampa Gruppo Adecco in Italia: 
Lodovico Priori – 02 88143016 – 348 4777639 – lodovico.priori@adeccogroup.com
theadeccogroup@communitygroup.it

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here