Ceetrus în parteneriat cu Kasper Development și Learnex inaugurează al doilea hub comunitar din România, în cadrul Cartier Coresi din Brașov

0
225

Dezvoltarea unei rețele de spații comunitare reprezintă o axă strategică de transformare a portofoliul Ceetrus, în acord cu viziunea de animator de comunități. Ceetrus România consolidează parteneriatul cu Kasper Development și se bucură de implicarea Learnex într-o inițiativă conectată cu misiunea companiei de a veni în întâmpinarea oamenilor și orașelor cu proiecte sustenabile și relevante.

Proiectul Cartier Hub din Brașov este o inițiativă Ceetrus, susținută de partenerul Kasper Development și operată de Learnex. Acesta este cel de-al doilea hub comunitar lansat de Ceetrus în România, după ce, în primăvara acestui an, a deschis primul hub comunitar dintr-un centru comercial (Drumul Taberelor) în parteneriat cu NOD Makerspace. Investiția pentru hub-ul din Brașov a Ceetrus, Kasper Development și a partenerilor proiectului este de 60.000 de euro, iar suprafața oferită comunității este de 100 mp2.

Un proiect pentru comunitatea din Cartier Coresi și pentru oraș

Proiectul Cartier Hub din Brașov are atât o componentă comunitară, cât și una antreprenorială, menite să susțină inițiativele din cartier și oraș și să faciliteze conexiunile dintre oameni. Noul hub comunitar din Cartier Coresi este un spațiu de cursuri, evenimente educaționale și de antreprenoriat, dar și locul care își propune să satisfacă dorința și curiozitatea de nou, prin știință, tehnologie și creativitate.

Un proiect adresat întregii comunității, Cartier Hub prin Learnex oferă copiilor cu vârste între 6 și 18 ani ateliere și evenimente creative, familiilor din cartier seri de socializare, iar comunității de antreprenori din oraș un spațiu de conectare, colaborare și dezvoltare. Cartier Hub prin Learnex este deschis tuturor brașovenilor, iar cei care locuiesc sau lucrează în Cartier Coresi beneficiază de 10% reducere la toate activitățile hub-ului. 

Spațiul este prevăzut cu cele mai moderne dotări – internet de mare viteză, ecrane touch screen, sală de studiu pentru After School, sală de programare, ludotecă, locuri de joacă pentru zilele de weekend și chicinetă utilată.

Tatian Diaconu, Portfolio General Manager Ceetrus Polonia, România, Rusia și Ucraina: „ La început a fost doar o platformă industrială în paragină, apoi a apărut ideea. Ea a fost urmată de un șantier, primul bloc, primii locuitori ai comunității Coresi. Astăzi Cartier Coresi din Brașov este un reper de calitate a vieții urbane, sociale și comunitare. Mai lipsea un liant, animat de pasiunea pentru oameni, pentru copii, pentru educație, pentru antreprenoriat. Ne bucurăm să constatăm că ecosistemul de parteneri Coresi se îmbogățește cu Silvia și echipa Learnex. Proiectul Cartier Hub Learnex face parte din acest ecosistem și are rolul de a deveni un catalizator al vieții urbane din  Cartier Coresi și din Brașov.”

Daniela Kasper, Fondator și CEO Kasper Development: „Viziunea noastră este să facem din România un loc mai bun de trăit. Ne-am propus să dezvoltăm mai mult decât imobile formate din pereți și acoperiș. Am creat spații care să permită oamenilor o calitate a vieții ridicată. Dacă în trecut ne concentram cu preponderență pe aspectul fizic și calitativ al unei construcții, astăzi ne dorim  să creăm în interiorul oricărui ansamblu, spații care să fie ocazii pentru socializare, mișcare, animație și dezvoltare.  Proiectul Cartier hub prin Learnex, ne-a convins că merită să punem la dispoziția comunității, în mod gratuit, un spațiu modern pe masură, care să permită interconectarea multor copii și tineri cu mentori motivați și dedicați. Dorim să creăm un loc în care copiii să vină pentru ca vor, nu pentru că trebuie”.

 Parteneriatul – un element cheie în succesul proiectului

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Alături de Ceetrus, Kasper Development și Learnex, inițiativa comunitară și educațională Cartier Hub se bucură și de susținerea partenerilor locali Auchan, Bookcity, Delta Studios, Digital Brain, Horimob și Waters, care au contribuit la echiparea și designul interior al spațiului cu echipamente de software și hardware, cât și cu producție publicitară.

Partenerii locali Ceetrus implicați în dezvoltarea Cartier hub prin Learnex împărtășesc aceeași viziune de contribuție la dezvoltarea comunității, prin crearea unor spații care să genereze un impact pozitiv, să stimuleze antreprenoriatul și acțiunile de implicare civică.

 3 zile de evenimente și experiențe la lansarea Cartier Hub prin Learnex

Lansarea hub-ului este marcată în zilele de 25, 26 și 27 octombrie prin Zilele Porților Deschise și, cu această ocazie, brașovenii vor putea să afle mai multe informații despre programele din cadrul hub-ului, dar și să participe la activitățile pregătite cu ocazia lansării.

Programele Learnex sunt susținute de 14 traineri și 4 voluntari specializați în antreprenoriat, protocol și etichetă, robotică educațională, dezvoltare personală prin tehnici NLP, pedagogie, limbi straine, creativitate, sport și nutriție.

Silvia Pohrib, Antreprenor și Co-Fondator Learnex: „Înainte de toate, Learnex este povestea unor părinți pasionați, motivați și determinați, este povestea unor tineri talentați, pasionați și implicați. În realizarea acestui hub educațional, am pornit de la ideea de a pregăti copiii pentru viață, apelând la imaginația lor și dezvoltându-le nevoia și bucuria de crea: Ne-am propus să pregătim tineri cu picioarele pe pamânt, ancorați în realitatea economică și tehnologică, cu capul în nori, creativi și inovatori, cu sufletul în rai, făcând cu pasiune ceea ce fac, menținându-și astfel motivația de a construi împreună”.

 Despre Ceetrus:

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

 Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Lansată ca o companie de real estate comercial, Ceetrus s-a transformat din 2016, pentru a deveni astăzi un dezvoltator imobiliar de proiecte mixte.

În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Kasper Development și office, prin Coresi Business Campus, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management. 

Cifre cheie: prezent în 10 ţări / 297 de centre comerciale / 10.700 de parteneri comerciali / 1.050 de angajaţi / www.ceetrus.ro

Despre Kasper Development:
Compania Kasper Development este unul dintre pionierii pieței rezidențiale transilvănene. Cu o viziune curajoasă, compania a contribuit la dezvoltarea pieței imobiliare locale începând din 2005 cu peste 2500 de apartamente. Calitatea și conceptul avangardist definesc proiectele Kasper Development. Cel mai recent complex – Coresi Avantgarden – este parte integrantă din cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.

 Despre Learnex

 Povestea Learnex a început în Brașov în anul 2015 și este o inițiativă educațională menită să vină în sprijinul comunității prin programe inovatoare de educație și antreprenoriat. Learnex își desfășoară activitatea prin intermediul a trei piloni educaționali – știință, antreprenoriat și creativitate.  Unul din obiectivele principale ale Asociației Suport Regiunea Centru este acela de a inspira copiii și tinerii să îşi prefigureze viitorul profesional, ca oameni de știință, constructori, ingineri, artiști și nu numai. În acest sens, programele dezvoltate de Learnex au rolul de a educa pasiunea copiilor și tinerilor pentru tehnologie, în vederea găsirii de soluții viabile pentru îmbunătățirea calității vieții, printr-o interacțiune mai ușoară şi mai prietenoasă cu orașul, cu mediul, cu semenii, orientându-i astfel către un viitor susținut de tehnologii inteligente integrate. Metodele de predare în cadrul Cartier Hub Learnex sunt  combinate  între design thinking, peer learning şi metoda descoperirii experimentale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.