Interviu cu Sebastian Ștefan – Antreprenor și Specialist Internațional în Logistică

0
88
Sebastian Stefan Load Me

Interviu cu Sebastian Ștefan
Antreprenor și Specialist Internațional în Logistică

Am avut plăcerea de a-l cunoaște și intervieva pe Sebastian Ștefan, un antreprenor de succes și un specialist în logistică cu o experiență impresionantă în domeniu. Cu o pasiune pentru inovație și tehnologie, Sebastian a reușit să-și construiască un adevărat nume în industria logistică prin intermediul platformei Load-Me.com.

Sebastian a lucrat în diverse domenii, de la logistică General Motors și dealership Opel Chevrolet până la brokeraj de asigurări și chiar deținerea și gestionarea unui restaurant.

Cu toate acestea, pasiunea lui Sebastian s-a îndreptat către domeniul logistic iar determinarea sa l-a condus către întemeierea propriei afaceri și dezvoltarea unei companii în domeniul transporturilor. Sebastian a dezvoltat prima bursă a transporturilor din Orientul Mijlociu, care a fost creată pentru a aduce eficiență și transparență în industria transporturilor.

Load-Me.com este rezultatul acestei inițiative care își propune ca prin intermediul tehnologiei inovatoare să aducă eficiență și transparență în industria transporturilor, conectând operatorii de camioane și facilitând procesele logistice.

Unul dintre aspectele remarcabile ale carierei lui Sebastian este abilitatea sa de a atrage investiții semnificative în dezvoltarea Load-Me.com. Prin parteneriate strategice și colaborări cu investitori de top, a reușit să crească și să transforme această platformă într-o companie de tehnologie inovatoare, contribuind la digitalizarea operatorilor de camioane și optimizarea proceselor logistice în regiune și nu numai.

În cadrul interviului nostru, vom explora parcursul lui Sebastian în industria logistică, decizia sa de a-și dezvolta afacerea în Dubai și strategiile utilizate pentru atragerea investițiilor. Vom înțelege mai bine provocările cu care s-a confruntat în procesul de extindere internațională și vom afla perspectivele și planurile sale de dezvoltare pentru viitorul platformei Load-Me.com, dar și a altor produse complementare pe care urmează sa le lanseze, care vor revoluționa domeniul transporturilor.

Este cu siguranță o oportunitate unică să învățăm de la un antreprenor cu experiență și viziune precum Sebastian Ștefan. Așadar, fără a mai prelungi introducerea, să începem interviul și să aflăm mai multe despre povestea sa de succes în industria logistică.

Sebastian Load Me

AIR: Ai un parcurs foarte divers și interesant. Ne interesează să ne spui mai multe despre cum ai început în logistică și cum te-ai dezvoltat în acest domeniu. Ai lucrat la General Motors, la Opel Chevrolet. Cum te-au ajutat aceste experiențe să te dezvolți profesional?

SȘ: Parcursul meu profesional în logistică a început cu activitatea de logistică în cadrul General Motors, unde am dobândit o înțelegere profundă a complexității și importanței logisticii în industria auto. Am lucrat cu diverse părți implicate în procesul logistic, inclusiv furnizori, transportatori și distribuitori, ceea ce mi-a oferit o perspectivă amplă asupra întregului flux de lucru.

Am avut și o experiență profesională ca broker de asigurări. Aceste experiențe diverse mi-au oferit o perspectivă amplă asupra logisticii și m-au ajutat să înțeleg procesele și nevoile din industrie și m-au ajutat să-mi dezvolt competențele de analiză și planificare strategică.

AIR: Ai dezvoltat de asemenea, în trecut, un business în domeniul HoReCa. Cum te-a ajutat această experiență de a deține un restaurant, în cariera ta ulterioară?

SȘ: Dezvoltarea afacerii în domeniul HoReCa și conducerea restaurantului m-au ajutat să-mi dezvolt abilitățile de gestionare a oamenilor, de planificare și organizare a resurselor și de asigurare a unei experiențe de calitate pentru clienți.

Am învățat să lucrez într-un mediu cu presiune, să coordonez activitățile multiple și să dezvolt abilități de comunicare eficientă. Aceste competențe s-au dovedit valoroase în cariera mea ulterioară, în special în gestionarea echipei și a relațiilor cu clienții și partenerii de afaceri.

AIR: Ai făcut trecerea de la inginerie la transformarea digitală în industria logistică. Cum a decurs această tranziție?

 SȘ: Deși am avut rezultate bune la facultate și mi-a plăcut ingineria, nu am ajuns să profesez. Primul meu job a fost coordonator logistic, si a fost mai important decât facultatea pentru mine din punct de vedere al cunoștințelor și experienței dobândite. Am început să practic în același domeniu în Dubai și am pierdut contactul cu ingineria.

Ca fondator al unei companii, ai de învățat din toate, să fii și un pic de avocat, de inginer, de vânzător. Pentru o perioadă, chiar am fost IT Product Owner-ul produsului nostru, mai ales în perioada de început a companiei, în primii ani.

AIR: Ai menționat că în 2011 te-ai mutat în Dubai, unde ai lucrat ca manager la o companie de transport. Ce te-a determinat să faci această mișcare și cum a influențat acest pas cariera ta?

SȘ: În 2011, am avut șansa de a merge în Dubai, unde am lucrat ca manager la o companie de transport. Acolo, mi-am dat seama de nevoia de inovație în industria logistică și asta m-a inspirat să încep Load-Me în 2014.

Decizia de a mă muta în Dubai în 2011 a fost influențată de oportunitățile și perspectivele interesante pe care le-am văzut în industria logistică din regiune. Dubai era în plină expansiune economică și dezvoltarea infrastructurii logistice era în curs de desfășurare. Am văzut un potențial uriaș în această piață în creștere și am considerat că este momentul potrivit să explorez noi oportunități și să-mi dezvolt cariera în acest domeniu.

Această mișcare în Dubai a avut un impact semnificativ asupra carierei mele. Am avut ocazia să lucrez într-un mediu multicultural și să interacționez cu profesioniști din diferite țări și culturi. Am învățat să mă adaptez rapid la un mediu de lucru dinamic și să gestionez proiecte de transport complexe. De asemenea, am dezvoltat abilități de negociere și am câștigat o înțelegere profundă a pieței din Orientul Mijlociu.

Această experiență în Dubai mi-a oferit, de asemenea, o rețea extinsă de contacte și oportunități de afaceri în regiune. Am avut ocazia să colaborez cu companii importante din domeniul transporturilor și să îmi dezvolt expertiza în logistica internațională. Această etapă a carierei mele m-a pus într-o poziție favorabilă pentru a înființa și dezvolta propriul meu startup, Load-me.com, ulterior.

AIR: Cum ai perceput mediul de afaceri din acea perioadă în Dubai? Ce ne poți transmite din experiența dezvoltării unei afaceri în Dubai?

SȘ: La început erau chiar puține startup-uri înființate în Dubai. Eram printre primii, am devenit foarte buni în a prezenta compania la Start-up Pitch Competitions și am început să câștigam aceste competiții. Am interacționat pentru prima data cu Camera de Comerț care ne-a fost un real sprijin în acea perioadă. Am primit capital de sprijin și prin participarea la competiții, câștigând și premii în bani care ne-au ajutat să investim mai departe în companie.

Din punct de vedere al facilităților fiscale și lipsa taxelor, pentru un Start-up nu era un subiect de foarte mare interes, întrucât aceste aspecte devin relevante când ai un business foarte mare iar taxele pot avea un impact major.

Ne-a ajutat de asemenea foarte mult faptul că în Dubai ai acces la investitori și este al doilea cel mai bun mediu de dezvoltare din acest punct de vedere, după Statele Unite ale Americii. Beneficiezi de cel mai facil acces la investitori, mai ales în ultimii ani când nu mai exista bariere, toată lumea este obișnuită să facă un interviu cu un start-up pe Zoom. Acum 7-8 ani de zile când am început, te întâlneai doar față în față dacă vroiai să ai succes, altfel nu primeai finanțare. Trebuia să mergi în San Francisco, să le câștigi încrederea prin interacțiunea 1 la 1.

În Dubai și Arabia Saudită ai acces facil acum la investitori de la cele mai mari Fonduri de investiții, Fondul de investiții public din Arabia Saudită, sau cel din Abu Dhabi, precum și alți peste 100 de venture capitalists, si mii de angel investors, etc.

Regiunea a devenit de interes și este în competiție cu San Francisco mai ales că foarte multe persoane din ASIA nu pot ajunge în San Francisco, iar in Dubai competiția este mai mică iar timpul de zbor pentru a ajunge aici este de asemenea mult mai mic.

Arabia Saudită este o altă zonă de interes din punct de vedere investiții. Dacă în urmă cu 5-10 ani de zile veneau în Dubai la acțiuni și evenimente dedicate investițiilor, acum au reușit să construiască chiar la ei acceleratoare de afaceri foarte bine dezvoltate, serviciile guvernamentale sunt digitalizate, există o infrastructură eficientă care permite o dezvoltare sustenabilă.

AIR: Așadar, în 2014 ai înființat Load-me, o companie de tehnologie care aduce eficiență în logistică și care a devenit prima bursă a transporturilor în Orientul Mijlociu. Ce te-a inspirat să creezi această platformă și cum s-a dezvoltat ea de-a lungul anilor?

SȘ: Load-Me a fost și este prima bursă de transport din Orientul Mijlociu și a reușit să atragă atenția unor parteneri și investitori majori. Menționez aici DP World, care este lider mondial în, operațiuni de terminale portuare, servicii maritime, zone libere și multe altele.

Compania noastră a început ca o bursa a transporturilor apoi s-a transformat într-o casă de expediții, iar în 2020 am lansat o nouă verticală prin care vindem serviciul ca Software As A Service (SAAS).

Am fost inspirat să creez Load-me deoarece am identificat o nevoie în industria logistică din Orientul Mijlociu pentru o platformă care să aducă eficiență și transparență în procesul de transport. Am observat că exista o lipsă de conectivitate și coordonare între transportatori și clienți, ceea ce ducea la ineficiențe și costuri ridicate.

Am văzut o oportunitate de a utiliza tehnologia pentru a rezolva această problemă și am creat Load-me ca o piață digitală pentru transporturi. Platforma noastră a devenit prima bursă a transporturilor în Orientul Mijlociu, oferind o modalitate simplă și eficientă pentru transportatori și clienți să se conecteze și să încheie tranzacții.

De-a lungul anilor, Load-me s-a dezvoltat rapid și a devenit o forță majoră în industria logistică din regiunea Orientului Mijlociu, identificând cu timpul alte nevoi ale pieței care au condus la extinderea gamei de servicii oferite. Am dezvoltat soluții tehnologice inovatoare, cum ar fi digitalizarea agregatoarelor de camioane și instrumente de cotare instantanee, pentru a aduce mai multă eficiență și transparență în procesul de transport.

Load-me a crescut rapid în acești ani, extinzându-se în mai multe țări din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Am încheiat parteneriate cu brokeri de logistică digitalizați în șapte țări, oferindu-le acces la platforma noastră și tehnologia noastră avansată pentru a-și îmbunătăți operațiunile și a-și extinde rețeaua de clienți.

Principalul nostru obiectiv a fost întotdeauna să aducem eficiență și inovație în industria logistică. Am continuat să investim în dezvoltarea și îmbunătățirea tehnologiei noastre, pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale pieței. Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea în alte piețe și consolidarea poziției noastre ca lider în furnizarea de soluții tehnologice pentru logistică în regiunea EMEA.

AIR: Load-me operează acum în mai multe țări: Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită fiind printre ele. Cum a decurs procesul de extindere internațională și ce planuri ai pentru a te dezvolta pe alte piețe?

SȘ: În prezent, Load-Me operează în șapte țări, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită sunt cele mai mature piete. Am fost susținuți de autoritățile locale și avem planuri de a ne dezvolta global. Avem un model de afaceri puternic, cu o bază solidă de clienți și strategii de marketing bine definite. Suntem într-un proces continuu de a atrage investiții.

Pentru extindere, ne-am orientat spre brokeri mici și mijlocii pe care îi puteam ajuta să-și ducă business-ul la un nou nivel și să devină competitivi cu brokerii mari, care de regulă dețineau deja un tool asemănător sau o echipa in-house care să se ocupe de procesul logistic, însă tehnologia acestora se baza pe un ERP standard, care acoperă doar o parte din activitate. Prin urmare soluția noastră a deveni atractivă pentru toate părțile implicate, fiind creată de la zero pentru acest domeniu și integrând toate nevoile acestui domeniu de activitate.

În privința viitorului, plănuim să ne concentrăm pe consolidarea poziției noastre în industria logistică și să extindem prezența pe alte piețe internaționale. Avem în plan să continuăm dezvoltarea și îmbunătățirea tehnologiei noastre pentru a aduce eficiență și inovație în sectorul logistic.

Unul dintre obiectivele noastre principale este să ne extindem în alte țări din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Avem deja parteneriate în șapte țări, dar avem în vedere să ne dezvoltăm în continuare și să identificăm noi oportunități de piață.

Colaborarea este esențială pentru noi, avem parteneriate cu brokeri de logistică digitalizați în cele șapte țări în care activăm. Acești parteneri sunt experți în domeniul logistic și ne ajută să ne extindem și să creștem pe piața locală. Avem un sistem de partajare a resurselor și a capacității între parteneri pentru a asigura o operare eficientă și optimizată.

Procesul de extindere internațională al Load-me a fost unul progresiv și strategic. După lansarea și consolidarea platformei în Emiratele Arabe Unite, am identificat Arabia Saudită ca fiind o piață cu un mare potențial de creștere în industria logistică. Am efectuat cercetări de piață și am evaluat oportunitățile existente, precum și cererea și nevoile clienților potențiali.

În urma acestor analize, am decis să ne extindem în alte tari și am dezvoltat planuri de implementare și lansare în aceste tari. Procesul de extindere a implicat stabilirea de parteneriate locale și construirea unei rețele solide de brokeri și transportatori.

Avem o legătura puternica cu Romania pentru ca am dezvoltat întreaga tehnologie la Tg-Mures, cu partenerii de la www.Roloway.com, beneficiind de experiența și expertiza lor în domeniul tehnologic.

AIR: Load-me a atras finanțare de la diverși investitori, inclusiv venture capitalisti și investitori angel. Cum ai reușit să-i atragi pe aceștia?

SȘ: Procesul de atragere a investițiilor pentru Load-Me a fost unul intens și am beneficiat de susținerea unui accelerator care ne-a ajutat să ne dezvoltăm abilitățile de prezentare și să înțelegem cum să obținem finanțare. Investitorii au văzut potențialul nostru de creștere, inovația pe care o aducem în industrie și rezultatele noastre de până acum, ceea ce i-a convins să investească în compania noastră.

În cadrul acceleratorului, am învățat limbajul specific, metodele pe care să le utilizăm, strategiile de a scala rapid și bineînțeles cum să faci fund raising, câte slide-uri să ai în cadrul unui Pitch, ce puncte să atingi și în ce ordine, unde să îți ții mâinile și ce postură să adopți, totul în foarte mare detalii. 80% din timp a fost despre cum să îți pregătești și susții prezentarea și startup-ul în fața investitorilor.

Tot acceleratorul ne-a ajutat prin promovarea în rândul mediului de investiții. Dupa 1 an de zile și 150 de prezentări, am primit o investiție de tip SEED pentru bursa de transport care însă, ajunsă la maturitate, nu producea mai mult de 10.000 dolari pe lună, ceea ce era sub așteptările noastre și ale investitorilor, întrucât valoarea tranzacțiilor pe platforma era de peste 1 miliard pe an.

Atunci am pivotat și am primit o alta rundă de finanțare, pentru a face mutarea spre casă de expediții, brokeraj, primind 1 milion de dolari de la un grup de 6 investitori. Această nouă abordare a decurs bine, însă tot nu a crescut conform așteptărilor, deși piața era acolo, fiind una foarte mare.

Capitalul de lucru reprezenta punctul cheie în dezvoltarea și trecerea la un nou nivel. Nevoia aceasta creștea odată cu dezvoltarea, fiind practic ținuți în loc fără existența unui capital de lucru care să asigure continuitate. Am rezolvat și această nevoie până la un punct, cu ajutorul parteneriatelor cu băncile și alte unelte financiare, dar dezvoltarea a atins o nouă limită. Din punct de vedere tehnologic, puteam opera la un nivel mult mai mare si ne vedeam nevoiți sa pivotam din nou.

A treia pivotare pe care am făcut-o a fost către Software As A Service, fiind foarte scalabil, fără să existe practic limitări, puteam acoperi mai multe regiuni și ne puteam dezvolta continuu. De capitalul de lucru a devenit responsabil partenerul care folosește software-ului, rezolvând practic și această limitare din trecut.

Întrucât procesul de vânzare enterprise software durează foarte mult, existând un ciclu în procesul de achiziție de către client, iar subscription per user nu reprezenta o soluție, pentru că nu acoperea costurile, am mers pe o abordare prin care noi furnizăm software-ul ca serviciu și primim 30% din companie.

Activăm în 7 țări, cu parteneri foarte experimentați în logistică, care cunosc specificul local. Dezvoltarea platformei reprezintă un proces continuu, acest lucru fiind asigurat de către echipa din România. Dacă înainte aveam doar 1 product owner pentru platforma, acum avem 7-8 product owneri care oferă sprijin managerului de produs cu idei valide, idei care sunt implementate pentru toți beneficiarii platformei.

AIR: Ce crezi că i-a atras totuși pe investitori să investească în platforma Load-me?

SȘ: Există mai mulți factori care au atras investitorii să investească în platforma Load-me. În primul rând, am avut o echipă de management cu experiență și expertiză în domeniul logistic și tehnologic. Investitorii au încredere în abilitățile noastre de a dezvolta și implementa soluții inovatoare în industrie.

De asemenea, am demonstrat potențialul nostru de creștere și oportunitatea de a aduce disrupție într-un sector tradițional precum logistica. Am reușit să obținem rezultate semnificative și să atragem parteneri strategici de top, ceea ce a generat încredere în viabilitatea și succesul platformei noastre.

Investitorii au apreciat, de asemenea, inovația și tehnologia pe care o aducem în industrie. Am dezvoltat soluții avansate, precum digitalizarea agregatoarelor de camioane și mai nou instrumentele de cotare instantanee, care aduc eficiență și transparență în procesul de transport. Aceste  inovații generează interes și atracție din partea investitorilor, care au văzut potențialul nostru de a revoluționa industria logistică în regiunea Orientului Mijlociu.

De asemenea, performanța noastră financiară și creșterea constantă a afacerii au fost factori cheie în atragerea investițiilor. Am demonstrat că avem un model de afaceri scalabil și că putem genera venituri și profituri semnificative. Investitorii au recunoscut potențialul nostru de a crește și de a ne extinde în piețe noi.

Am avut sprijin din partea autorităților locale, care au văzut în Load-me o inițiativă inovatoare și au oferit susținere și facilități pentru dezvoltarea afacerii noastre. În final, investitorii au fost atrași de viziunea noastră pe termen lung și de potențialul nostru de a deveni lideri în industria logistică în regiunea EMEA.

Am reușit să le demonstrăm că suntem o echipă dedicată și că avem abilitățile și resursele necesare pentru a duce Load-me la succes și creștere continuă. Faptul că eu dețineam expertiză în logistică iar partenerul meu în dezvoltarea tehnologică, precum și restul de factori menționați au contribuit la atragerea investițiilor și la consolidarea poziției noastre ca o platformă inovatoare și promițătoare în industria logistică.

AIR: Ai menționat că oferiți investitorilor un plan structurat cu un CTO și o echipă. Cum funcționează acest proces și cum ajută acesta la atragerea investițiilor?

SȘ: Procesul de oferire a unui plan structurat cu un CTO și o echipă este parte integrantă a strategiei noastre de dezvoltare și creștere. Atunci când ne întâlnim cu potențiali investitori, prezentăm planul nostru detaliat de dezvoltare și optimizare a platformei Load-Me.com, inclusiv resursele tehnice pe care le avem la dispoziție.

Având un CTO dedicat și o echipă tehnică puternică in Romania, demonstrăm că suntem serioși în ceea ce privește dezvoltarea și tehnologia noastră. Acest lucru transmite încredere investitorilor și le arată că suntem bine pregătiți să facem față provocărilor din industrie și să aducem inovație în logistică.

De asemenea, prezența unui plan structurat și a unei echipe tehnice competente ne ajută să prezentăm un cadru clar pentru dezvoltarea și creșterea platformei Load-Me.com. Investitorii sunt interesați să înțeleagă cum vom utiliza resursele lor financiare pentru a-și atinge obiectivele și pentru a obține un randament favorabil investiției lor.

Prin oferirea unui plan structurat, putem arăta investitorilor că avem o viziune clară și un plan de acțiune pentru dezvoltarea și extinderea platformei noastre. Demonstrăm că suntem orientați spre rezultate și că avem strategii bine definite pentru a atrage și fideliza clienți, pentru a crește veniturile și pentru a atinge obiectivele financiare.

De asemenea, avem în vedere și potențialul de creștere și valorizare a companiei în timp. Un plan structurat și o echipă tehnică puternică arată investitorilor că suntem în măsură să transformăm investițiile lor într-o creștere sustenabilă și într-un randament atractiv.

Prin prezentarea unui plan detaliat și a unei echipe tehnice competente, evidențiem faptul că suntem pregătiți să lucrăm împreună cu investitorii pentru a atinge obiectivele noastre comune și pentru a consolida poziția platformei Load-Me.com pe piață.

Aceste aspecte sunt importante pentru atragerea investițiilor și pentru a obține sprijin financiar pentru dezvoltarea și creșterea platformei noastre.

AIR: Cum ai descrie serviciile pe care Load-me le oferă clienților săi și care este diferențiatorul tău pe piața logistică?

SȘ: În ceea ce privește serviciile pe care Load-Me le oferă clienților săi, suntem un marketplace online pentru logistică, care aduce eficiență și transparență în procesul de transport de mărfuri. Prin intermediul platformei noastre, clienții pot găsi rapid și ușor transportatori disponibili și pot obține oferte competitive pentru serviciile de transport. Noi facilităm comunicarea și negocierile între clienți și transportatori, simplificând astfel procesul de planificare și realizare a transporturilor.

Diferențiatorul nostru pe piața logistică constă în tehnologia noastră avansată, care ne permite să oferim soluții personalizate și eficiente. Avem o platformă user-friendly, care este ușor de utilizat și oferă o experiență convenabilă pentru clienți. De asemenea, colaborăm cu parteneri strategici și investitori, ceea ce ne oferă acces la resurse și rețele extinse, consolidând astfel poziția noastră pe piață și creșterea noastră.

Principalele noastre strategii de marketing pentru atragerea și păstrarea clienților includ promovarea activă a platformei noastre prin intermediul canalelor online și a parteneriatelor cu companii și organizații relevante din industrie. De asemenea, oferim servicii de calitate superioară, asigurăm un suport excelent pentru clienți și ne concentrăm pe crearea unei experiențe pozitive și valoroase pentru aceștia. Prin oferirea de soluții eficiente și fiabile, ne dorim să câștigăm încrederea și loialitatea clienților noștri.

Acestea sunt aspectele cheie ale dezvoltării și strategiei Load-Me în ceea ce privește extinderea internațională, colaborările cu parteneri și investitori, precum și serviciile și strategiile de marketing. Suntem determinați să ne dezvoltăm și să aducem inovație în continuare cauzei noastre și să devenim lideri în industria logistică. Avem planuri ambițioase pentru viitorul platformei Load-Me.com și ne dorim să aducem îmbunătățiri continue pentru a satisface cerințele și nevoile clienților noștri.

AIR: Povestește-ne mai multe despre parteneriatul cu Roloway din Târgu Mureș. Ce implică acest parteneriat și cum ajută acesta la dezvoltarea platformei Load-Me.com?

SȘ: Parteneriatul cu Roloway.com din Târgu Mureș este unul strategic pentru noi. Implică colaborarea cu echipa lor de dezvoltatori și specialiști în tehnologie pentru a aduce îmbunătățiri continue platformei Load-Me.com. Roloway contribuie cu expertiza lor tehnică și cu un plan structurat pentru dezvoltarea și optimizarea tehnologică a platformei noastre. Împreună, lucrăm la implementarea de noi funcționalități și îmbunătățirea experienței utilizatorilor noștri.

Roloway ne oferă un Chief Technology Officer (CTO) dedicat și o echipă tehnică, care se ocupă de dezvoltarea și întreținerea platformei noastre. Această colaborare ne ajută să fim la zi cu cele mai recente tehnologii și să ne asigurăm că platforma noastră rămâne în pas cu evoluțiile din industrie. De asemenea, ne permite să implementăm rapid noi funcționalități și să oferim servicii mai eficiente și mai personalizate clienților noștri.

AIR: Care sunt caracteristicile unice ale Load-Me.com care i-au atras pe investitori să investească în platformă?

SȘ:

  1. Eficiența logistică: Load-Me.com oferă o soluție inovatoare și eficientă pentru gestionarea transportului și logistică. Platforma utilizează tehnologia pentru a optimiza rutarea, a reduce timpii de inactivitate și a îmbunătăți eficiența în industria logistică.
  2. Rețea extinsă: Platforma noastră are o rețea vastă de transportatori și furnizori de servicii logistice, ceea ce asigură accesul la o varietate de opțiuni de transport și logistică. Această rețea extinsă a fost un factor atractiv pentru investitori, deoarece demonstrează potențialul de creștere și dezvoltare a platformei.
  3. Tehnologie avansată: Load-Me.com utilizează tehnologii precum inteligența artificială, analiza datelor și automatizarea proceselor pentru a oferi soluții inovatoare și scalabile în industria logistică. Această tehnologie avansată aduce valoare adăugată și avantaje competitive platformei.
  4. Echipa de experți: Load-Me.com are o echipă dedicată și experimentată în domeniul logistic, dezvoltare software și afaceri. Această echipă puternică și bine pregătită a contribuit la dezvoltarea și implementarea cu succes a platformei și a transmis încredere investitorilor în capacitatea noastră de a atinge obiectivele și de a obține rezultate pozitive.

AIR: Cum a decurs procesul de extindere internațională și care au fost provocările?

SȘ: În ceea ce privește procesul de extindere internațională, acesta a avut loc pe măsură ce am identificat oportunități și cereri din alte piețe. Am analizat cu atenție piețele potențiale, am adaptat și personalizat platforma pentru a se potrivi cu nevoile și cerințele specifice ale acestor piețe și am colaborat cu parteneri locali pentru a facilita intrarea noastră pe aceste piețe.

Procesul de extindere internațională a avut și provocările sale, cum ar fi adaptarea la reglementările și cerințele legale specifice fiecărei țări, înțelegerea culturală și de piață a diferitelor regiuni și construirea unei rețele de parteneri și clienți într-o nouă piață.

Cu toate acestea, am depășit aceste obstacole prin abordarea proactivă, flexibilitatea și adaptabilitatea noastră, precum și prin colaborarea strânsă cu partenerii locali și utilizatorii noștri. Am lucrat în mod constant pentru a ne adapta la nevoile specifice ale fiecărei regiuni și pentru a oferi o experiență de calitate clienților noștri.

 AIR: Care sunt planurile de dezvoltare pe alte piețe?

SȘ: Planurile noastre de dezvoltare pe alte piețe continuă să fie în creștere. Ne dorim să ne extindem și să ne consolidăm prezența în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), dar și să explorăm oportunități de expansiune în alte părți ale lumii. Ne concentram pe identificarea piețelor cheie, stabilirea parteneriatelor strategice și adaptarea platformei noastre pentru a răspunde cerințelor și regulamentelor specifice ale fiecărei piețe.

Planurile de dezvoltare pentru Load-Me.com în viitorul apropiat includ îmbunătățirea continuă a funcționalităților și a experienței utilizatorilor pe platformă, extinderea prezenței noastre pe piețele internaționale și consolidarea relațiilor cu partenerii strategici. Ne dorim să fim lideri în transformarea digitală a industriei logistice și să aducem eficiență și inovație în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare.

Pentru a ne asigura că platforma se adaptează la nevoile specifice ale fiecărei regiuni, ne concentrăm pe înțelegerea profundă a pieței și a cerințelor locale. Colaborăm cu parteneri locali și ascultăm feedback-ul utilizatorilor noștri pentru a personaliza și adapta soluțiile noastre la nevoile specifice ale fiecărei piețe.

Din punct de vedere tehnologic, aș putea spune că am decis să facem un pas înapoi, prin dezvoltarea unor unelte care rezolvă doar 1 problemă, dar să o facă cel mai bine din lume, nu să avem un ERP care oferă tot. Vom elimina de asemenea anumite nevoi pe care le aveam în trecut, întrucât tool-ul va fi ușor de configurat de către broker, nu va mai fi nevoie de training.

Însă, cu cât un tool este mai simplu, cu atât mai complexă devine tehnologia din spate. Componentele cele mai dificile sunt deja dezvoltate, noul tool este funcțional și se află în faza de testare pre-lansare și definire a strategie eficiente de vânzare la nivel mondial.

Această unealtă se numește Instant Quotation Tool, care va permite clienților să obțină rapid și ușor oferte de transport instantanee. Acesta poate fi integrat ușor cu uneltele pe care brokerii le folosesc în prezent, fără vreun impact asupra experienței utilizatorului.

Pentru a atinge aceste obiective, vom continua să investim în dezvoltarea echipei noastre, în creșterea capacităților tehnice și în consolidarea relațiilor cu partenerii și investitorii noștri. Vom continua să fim deschiși la colaborări și parteneriate strategice care să ne ajute să creștem și să ne extindem în industria logistică.

În concluzie, Load-Me are un plan ambițios de dezvoltare și creștere în industria logistică. Ne propunem să rămânem lideri în inovație și să aducem eficiență și transparență în procesul de transport de mărfuri. Suntem determinați să ne extindem în noi piețe și să aducem îmbunătățiri continue în serviciile noastre, pentru a satisface nevoile clienților noștri și a deveni un nume de referință în industrie.

Având în vedere experiența ta, ce sfaturi ai oferi altor antreprenori care doresc să intre pe piața din Emiratele Arabe Unite?

Recomandările mele pentru antreprenorii care doresc să intre pe piața din Emiratele Arabe Unite ar fi să-și facă un plan pe termen lung și să fie prezenți fizic în această piață. Este important să înțelegeți cultura și specificul pieței locale și să dezvoltați relații de afaceri solide.

Colaborarea cu parteneri locali și autoritățile locale poate fi un avantaj semnificativ în obținerea succesului în Emiratele Arabe Unite. De asemenea, ar trebui să aveți în vedere aspectele financiare și legale specifice acestei piețe și să vă asigurați că aveți resursele necesare pentru a vă susține afacerea în această piață competitivă.

Este nevoie de un plan pe termen lung și chiar mutarea în Dubai pentru a reuși cu adevărat. Pot spune că este un proces cam scump și destul de riscant, dar care se merită daca ai o afacere cu potențial. Trebuie să menționez și faptul că prezența companiei în Dubai deschide ușile către oportunități în întreaga regiune, fiind considerat un HUB pentru extinderea afacerilor în țările din jur.

Recomandarea mea ar fi de asemenea să vă concentrați pe identificarea unui accelerator potrivit pentru afacerea dvs. și să explorați posibilitatea de a vă înscrie în acest program. Acceleratoarele oferă oportunități excelente de creștere și dezvoltare prin furnizarea de mentorat, resurse și acces la rețele valoroase de investitori și parteneri de afaceri.

În încheierea interviului nostru, vă prezentăm informații de o importanță majoră privind platforma Load-Me.com, pentru a decide dacă prin activitatea pe care o desfășurați, puteți identifica modalități de colaborare și extindere a acestei inițiative remarcabile.

Load Me Sebastian Stefan

Load-Me.com este cea mai avansată platformă online de logistică și transport, care facilitează conexiunea între operatorii de camioane și clienții care au nevoie de servicii de transport. Prin intermediul acestei platforme inovatoare, Load-Me.com își propune să revoluționeze modul în care se desfășoară transportul de mărfuri, oferind soluții eficiente, transparente și accesibile.

Platforma Load-Me.com pune la dispoziție o gamă largă de funcționalități pentru a satisface nevoile și cerințele clienților din industria logistică. Printre acestea se numără licitații pentru transport, gestionarea documentelor, urmărirea GPS a camioanelor și evaluarea serviciilor de transport. Utilizatorii platformei pot accesa rapid și ușor toate aceste funcționalități prin intermediul unui sistem intuitiv și prietenos.

Unul dintre aspectele distincte ale Load-Me.com este rețeaua sa extinsă de operatori de camioane și furnizori de servicii logistice. Această rețea permite clienților să găsească rapid transportul potrivit pentru nevoile lor, beneficiind de o varietate de opțiuni și de tarife competitive. Pe de altă parte, operatorii de camioane au oportunitatea de a-și expune serviciile și de a accesa noi oportunități de afaceri prin intermediul platformei Load-Me.com.

Cu ajutorul tehnologiei avansate și a algoritmilor de potrivire eficienți, Load-Me.com optimizează procesele de transport, reducând costurile și timpul necesar pentru găsirea soluțiilor de transport. Utilizatorii beneficiază de o experiență transparentă și sigură, având posibilitatea de a monitoriza în timp real transportul mărfurilor și de a comunica direct cu operatorii de camioane.

Platforma Load-Me.com are o prezență internațională și acoperă mai multe piețe, facilitând transportul de mărfuri la nivel regional și global. Echipa Load-Me.com se angajează să ofere soluții personalizate și adaptate nevoilor specifice ale clienților, asigurându-se că aceștia beneficiază de cele mai bune servicii de transport.

În concluzie, Load-Me.com este platforma ideală pentru toți cei implicați în industria logistică, oferindu-le posibilitatea de a găsi și de a oferi servicii de transport eficiente, rapide și sigure.

Cu ajutorul acestei platforme inovatoare, se deschid noi oportunități de afaceri și se optimizează procesele logistice, contribuind la creșterea performanței și a profitabilității în industria transportului de mărfuri.

Mulțumim pe această cale domnului Sebastian Ștefan pentru timpul acordat interviului nostru și vă vom ține la curent cu noile inițiative ale Load-Me.com prin intermediul articolelor publicate în cadrul portalului nostru de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here