Atunci când ai un spațiu de lucru restrâns, poate fi destul de dificil să amenajezi totul, astfel încât fiecare angajat să aibă parte de tot confortul. Însă, acum există o serie de metode creative prin care poți reuși să optimizezi spațiul de lucru de la birou, în doar câțiva pași! Așa că iată câteva dintre metode.
Amenajează spații de trecere
În orice spațiu de lucru este important ca zonele de trecere să fie bine delimitate, astfel încât accesul către birouri să fie cât mai facil. Dacă spațiul este generos, poți să marchezi câte o zonă de trecere pe ambele laturi ale biroului. Și nu uita să păstrezi suficient spațiu pentru scaunul de birou.
Optează pentru scaune flexibile și ergonomice
Un alt detaliu pe care trebuie să îl iei în calcul ține de alegerea mobilierului. Pentru a optimiza cât mai bine spațiul de lucru, poți alege scaune flexibile și confortabile. Angajații își petrec o mare parte din zi la birou, așa că este indicat să alegi scaune de birou de calitate, care să susțină o poziție corectă a coloanei vertebrale.
Depozitează totul pe verticală
O metodă eficientă de a economisi spațiu este aceea de a opta pentru depozitarea pe verticală. Poți alege dulapuri înalte, care ajung până în tavan, pe rafturile cărora poți depozita arhive, dosare, cărți și obiecte de papetărie. Dar dacă vrei să eviți senzația de aglomerare generată de mobilierul compact, poți alege să vopsești dulapurile în aceeași culoare ca pereții. Astfel, vei crea impresia că dulapurile sunt dincolo de pereți, în afara spațiului de lucru.
În schimb, pentru depozitarea obiectelor personale ale angajaților, poți alege un birou modular, care să conțină sertare și rafturi. Astfel, angajații pot folosi acel spațiu pentru a-și depozita obiectele pe care le folosesc la job. Iar în acest fel, obiectele lor nu vor fi lăsate la întâmplare pe birou, aglomerând vizual spațiul de lucru.
De multe ori, ușile și sertarele produc zgomote iritante, însă, poți evita acest lucru, alegând un mobilier proiectat cu mecanism de amortizare.
Amplasează birourile lângă ferestre
Studiile au demonstrat că lumina naturală îți poate stimula creativitatea și productivitatea, așa că ar fi ideal dacă ai amplasa birourile lângă ferestre. Astfel, angajații vor putea avea parte de o priveliște frumoasă, dar și de mai multă lumină naturală.
Alege cu atenție dimensiunea birourilor
Pentru a beneficia de un spațiu cât mai aerisit în zona de lucru, ar fi ideal să alegi cu atenție dimensiunea pieselor de mobilier, în special a birourilor. Lungimea ideală a blatului de lucru ar trebui să fie cel puțin egală cu cea a brațelor. De asemenea, biroul ar trebui să fie ajustabil, astfel încât să îi poți modifica înălțimea, în funcție de poziția ideală de lucru la calculator.
Optează pentru un fotoliu confortabil
În locul unei canapele masive, poți alege două bean bag-uri, care sunt flexibile și ușor de mutat, în orice colț al încăperii. Acestea oferă un plus de confort și pot fi folosite de angajați, atunci când au nevoie de o pauză. Aceste fotolii vor transforma întreaga atmosferă de lucru într-una mult mai relaxantă.
Profită de lumina naturală
Atunci când amenajezi biroul, ar fi ideal să profiți cât mai mult de lumina naturală. Încearcă să optezi pentru un spațiu de lucru cu ferestre mari, înalte, prin care să pătrundă cât mai mult lumina naturală. De asemenea, poți opta pentru jaluzele deschise la culoare, care să nu obstrucționeze pătrunderea luminii în încăpere. În schimb, pentru serile târzii petrecute la birou, poți alege un sistem special de lumini.
Așadar, acestea sunt doar o parte din soluțiile pentru care poți opta pentru a amenaja spațiile industriale de închiriat în București. În funcție de particularitățile fiecărui spațiu de lucru, poți opta pentru diferite piese de mobilier și poți alege metode cât mai creative pentru a optimiza întreaga amenajare.
Platforma online www.antreprenorinromania.ro reprezintă un ecosistem al reprezentanților mediului de afaceri românesc în care antreprenorii își fac cunoscute inițiativele, expertiza și ofertele de business într-un mediu colaborativ menit să dezvolte potențialul antreprenorial autohton prin facilitarea comunicării, dezvoltării de parteneriate, schimbului de servicii, diversificarea rețelelor de clienți și accesul la concepte și strategii în afaceri.