Sfaturi pentru o spălătorie auto self service

0
116

Vrei să-ți deschizi o afacere și te-ai gândit la domeniul serviciilor auto? O idee excelentă este crearea unei spălătorii auto self service, unde șoferii își curăță singuri mașina. Iată câteva sfaturi antreprenoriale, ca să ai un start bun în acest business și să planifici eficient dezvoltarea activităților.

Alege o locație potrivită pentru spălătorie auto

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru deschiderea unei spălătorii auto este să identifici locația adecvată pentru acest tip de servicii. Alege un teren dintr-o zonă ușor accesibilă și cu trafic intens. Vei avea expunere maximă pentru toate categoriile de clienți: șoferi de autoturisme, autovehicule utilitare și vehicule de transport pe rute naționale, regionale sau în străinătate. Se recomandă selectarea unei locații lângă ansambluri rezidențiale, centre comerciale, parcuri industriale, stații de alimentare cu combustibili. Dacă în vecinătate se află unități ce oferă accesorii auto, articole tehnice, de bricolaj sau materiale de construcții, sunt șanse mari să ai clienți numeroși, încă din primele zile de funcționare.

Evaluează realist suprafața necesară și amplasarea față de căile de acces. Astfel vei stabili numărul optim de piste de spălare. Verifică existența rețelelor de apă, canalizare, gaz, curent trifazat. Este mai costisotor să le instalezi după închirierea sau cumpărararea terenului pe care vei amenaja spălătoria auto.

CITEȘTE ȘI:  Panouri fotovoltaice pentru afaceri: cum să reduci costurile energetice ale companiei tale

Promovează serviciile pe care le oferă spălătoria auto self service

Folosește eficient mijloacele de promovare online. Creează un website care să conțină descrierea detaliată a serviciilor pe care le oferă afacerea ta. Atrage atenția asupra beneficiilor pe care le oferă un spațiu modern clienții pot să-și spele singuri mașina, la tarife avantajoase, cu aparate moderne, ce încorporează tehnologii de ultimă generație.

Include imagini și clipuri video cu modalitățile de spălare și curățare disponibile pentru utilizatorii spălătoriei. Comunică intens pe rețele sociale: Facebook, Instagram, YouTube. Asigură-te că locația este prezentă pe hărțile Google și că ai review-uri despre calitatea serviciilor și avantajele pe care le au șoferii ce aleg această variantă pentru spălarea mașinilor de diferite tipuri și tonaje.

Colaborează cu firme specializate în echipamente automatizate pentru spălătorii auto

Nu neglija dificultățile specifice unui start-up. Chiar dacă dezvolți un business ce va produce venituri fără să ai cheltuieli cu angajații, există reguli pe care trebuie să le urmezi și bugete pe care să le gestionezi în mod adecvat.

Apelează la serviciile unei firme de consultanță în domeniu, ca să programezi corect etapele pentru o spălătorie self service, de la autorizații de funcționare, calcule de costuri și venituri, estimarea perioadei de recuperare a investiției, până la echipamentele profesionale necesare pentru operarea afacerii.

CITEȘTE ȘI:  Descoperă viitorul și succesul în Resurse Umane la Conferința Great People Inside, ”Everything HR”, evenimentul de HR al anului 29-30 Mai, Brașov, România

Îți trebuie echipamente și accesorii pentru boxe de spălătorii auto în regim self-service, echipamente tip portal pentru spălătorii auto, echipamente tip tunel pentru spălătorii auto, substanțe chimice pentru curățare și spălare, mentenanță și piese de schimb pentru utilaje. 

Prin colaborarea cu firme specializate vei beneficia de servicii complete pentru derularea afacerii tale: consultanță profesională, asistență legală și tehnică, suport financiar și fiscal, la un raport calitate-preț optim. Dacă alegi furnizorii de know-how potriviți, vei obține avantajul concurențial necesar pentru succes într-un domeniu foarte competitiv, cum este cel al spălătoriilor auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here