StepFWD, programul de preaccelerare ce susține diversitatea, lansează cea de-a doua ediție

0
85

TechHub Bucharest, în parteneriat cu Google for Startups, demarează luna aceasta a doua ediție StepFWD, program de preaccelerare care își propune să ajute startup-urile tech cu echipe diverse să își lanseze produsul pe piață și să își dezvolte afacerea. Aplicațiile sunt deschise online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 30 august, 2020.

Fondatorii startup-urilor vor participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat și vor avea acces la o rețea de mentori formată din antreprenori, investitori și profesioniști din ecosistemul local. Participând la program, fondatorii vor învăța cum să-și valideze și testeze presupunerile și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.

Criterii de eligibilitate

Ediția 2020 extinde misiunea StepFWD de a contribui la diversitatea ecosistemului antreprenorial, punând accentul pe incluziune și echilibru din punct de vedere al genului, etniei, abilităților.

StepFWD se adresează startup-urilor de tehnologie la început de drum care vor să își dezvolte afacerea. Aplicațiile sunt deschise atât pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip / o primă versiune a produsului, cât și persoanelor care au o idee și o echipă care să o poată executa. Selecția celor 10 startup-uri finaliste va fi efectuată de un juriu compus din echipa StepFWD și mentori, luând în considerare potențialul ideii la nivel global, tehnologia care stă la baza produsului, precum și diversitatea echipei de fondatori și istoricul de colaborare al acestora.

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Desfășurarea programului

Pe parcursul celor 8 săptămâni ale programului, finaliștii StepFWD vor participa la workshop-uri dedicate și sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu și vor avea acces atât la oportunități de networking, cât și la potențiali investitori. StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, analiză de date și metrici de produs, negocierea unei investiții sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.

La finalul StepFWD, cele 10 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul Demo Day, un eveniment care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.

De ce StepFWD?

”Credem că antreprenoriatul tech poate fi o componentă cheie a relansării economice în contextul actual al crizei globale. Tranziția către mediul online a devenit extrem de importantă și ne dorim să susținem următoarea generație de antreprenori care să identifice și fructifice oportunitățile apărute în această perioadă. Ne dorim de asemenea să continuăm misiunea pe care am început-o anul trecut: să venim în ajutorul echipelor ce pot genera abordări diferite și soluții creative prin diversitate.

Ne bucurăm să îi avem din nou alături pe Google for Startups și vrem să le mulțumim pentru susținerea acordată. Suntem convinși că împreună vom putea contribui la dezvoltarea ecosistemului tech local și a următoarei generații de antreprenori.”, a declarat Alexandra Anghel, directorul programului.

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Echipele interesate să participe pot aplica online pe site-ul programului www.stepfwd.today până pe 30 august, 2020.

Despre TechHub Bucharest

TechHub Bucharest este o comunitate dedicată exclusiv startup-urilor și antreprenorilor în tehnologie. Cu un spațiu de co-working situat în centrul Capitalei, la kilometrul zero, comunitatea reunește peste 200 de membri activi și mii de profesioniști și antreprenori în tech. Profesioniștii din rețeaua TechHub Bucharest organizează și găzduiesc anual peste 300 de evenimente dedicate antreprenorilor.

Despre Google for Startups

Google for Startups ajută startup-urile din toată lumea să se dezvolte, oferindu-le cele mai bune instrumente Google, conexiuni și exemple de bune practici pentru a le ajuta să construiască produse mai bune. Pentru a afla mai multe despre Google for Startups, accesează startup.google.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.