Topul Naţional al Firmelor Private din România

0
61

Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat astăzi, 8 noiembrie, cea de-a 27-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România„, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean, acordându-se, de asemenea, o serie de premii speciale pentru:

  1. Oana GHEORGHIU, Membru fondator al Asociației Dăruiește Viața
  2. Ivan PATZAICHIN, Antreprenor social, organizator Rowmania
  3. Ștefan MANDACHI, CEO Mandachi Industry SRL

    Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut, valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante fiind de aproximativ 11 miliarde de lei cifra de afaceri, 1 miliard de lei profit brut și peste 36.000 de salariați reprezentanți ai firmelor prezente.

În deschiderea evenimentului au fost susținute mesaje pentru mediul de afaceri de către Florin Jianu, Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), E.S. Dl. Klaus Werner IOHANNIS, Președintele României și Ludovic ORBAN, Prim-Ministrul României.

În cadrul cuvântului de deschidere al evenimentului, Florin Jianu, președinte al CNIPMMR a precizat “Vă mulțumesc pentru prezența la cea de-a 27a ediție a Topului Național al Firmelor din România care, anul acesta este pusă sub tema 30 de ani de activitate antreprenorială și schimbări. Este vreme construcției și, în acest caz am lansat 5 priorități: 1. debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor, 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiectie, 3. Întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă, 4. Tech-Digitalizare, 5. Menținerea tinerilor absolvenți în țară.

De asemenea, E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, președintele României, a menționat în deschidere “Întreprinzătorii de succes sunt actori implicați, conectați la nevoile societății și hotărâți să reușească. Mă bucură faptul că și în România se dezvoltă comunități de interese publice și private, oameni profesioniști, antreprenori de succes care investesc nu doar în producția de bunuri și servicii, ci și în domeniul social, în bunăstarea comunităților în care activează. Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți, ca răspuns la promisiunile deșarte și la inerția politicienilor social-democrați, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societății. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează.

În plus, domnul Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, a menționat “Vă garantez că Guvernul este pro-bussines și va susține întreprinzătorii care în acest moment au nevoie de autorități cu care să poată construi. Deficitul bugetar este mai mare decât cel declarat, fiind menținut sub 3% pe spatele firmelor și, de asemenea, sunt întârzieri mari de până la 90 de zile la rambursarile din TVA. În viitorul apropiat, voi constitui un Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri care va asigura dialogul pentru inițiativele Guvernului, nu ca act formal, ci ca dialog calitativ, prima măsură urmând să vizeze reducerea birocrației, identificarea blocajelor și fluidizarea procedurilor.”

Partenerii și sponsorii evenimentului au fost: BCR, FAN Courier, Baupartner, Sodexo, Systematic, CEC Bank, FNGCIMM, Valtryp, CECCAR, Alpha Bank, Coral Impex, Marilenne, Cameron, Institutul Sânului, Kapsch, Bookster, Aerostar S.A., New Design Composite, Romfracht Group, Potpuriu.
Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurărilor a fost Groupama Asigurări S.A.

Partenerii media au fost: Agerpres, Start up.ro, Cursdeguvernare.ro, Bursa, AntreprenorinRomania.ro, Financial Intelligence, Financial Market, Market Watch, Wall-Street, Top business.

 

 

 

 

 

­­­­

 

 

CITEȘTE ȘI:  Peste 2.000 de experți internaționali în securitate cibernetică se întâlnesc la București, pe 28 și 29 noiembrie, la conferința regională DefCamp, pentru a analiza noile provocări și soluții împotriva amenințărilor online