VorbIMM despre: restartarea și flexibilizarea forței de muncă

0
110
Ordonanţa de urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare

Astăzi, 28 mai a.c., a avut loc evenimentul online „VorbIMM despre: restartarea și flexibilizarea forței de muncă”, ce face parte din seria de evenimente online organizate de Consiliul Național al IMM-urilor din România și care abordează subiecte de interes actual în orizontul antreprenorial și care pun accentul pe interacțiunea cu participanții, pe Q&A și pe informațiile practice pe care speakerii le pot împărtăși cu participanții online.

În cadrul evenimentului de astăzi au participat: Florin Jianu, președinte CNIPMMR, Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Sven Marinus, CEO Sodexo și Andreea Voinea, Director Resurse Umane BCR

În deschiderea evenimentului, Florin Jianu, președinte CNIPMMR, a menționat: „Ne pregătim pentru revenirea economică, se redeschid multe sectoare economice odată cu data de 1 iunie. Măsurile puse în aplicare până în acest moment cu precădere cea a șomajului tehnic, a fost o măsură eficientă, măsură discutată cu mediul de afaceri. În această perioadă, sunt de parere că trebuie să avem aceleași etape eficiente, simple, pe înțelesul oamenilor și aplicabile pe scară cât mai largă. Să facem uz de toate instrumentele, cu precădere la cele europene care ne vor fi puse la dispozitie”.

De asemenea, Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a subliniat: “Am încredere în antreprenori că sunt conștienți că nu pot să țină un business în picioare dacă nu își respectă angajații și dacă nu le creează condiții în care să lucreze eficient. Condiții care să pună accent pe rezultatul muncii acestora și mai puțin pe proceduri, pe birocrație, pe lucruri care de fapt justifică existența unui aparat public. Sunt lucruri care sunt rămase in urmă, însă trebuie actualizate, aduse la zi, după această perioada care a fost concentrată pe măsurile de sprijin. Eu am reținut absolut toate oportunitățile care le-a ridicat perioada de pandemie și pe care le cunoșteam dinainte, venind din mediul privat.”

Sven Marinus, CEO Sodexo Pass Romania: “Sistemele de vouchere se bazează pe mecanisme și instrumente care pot ajuta la direcționarea fondurilor alocate către domeniile în care este nevoie, cele care au fost cel mai afectate în contextual actual, precum turism, horeca, fitness și sport, organizatori de evenimente sau sectorul cultural. În plus, aceste sisteme permit cheltuirea exclusivă a sumelor aferente pe teritoriul țării, contribuind astfel la relansarea economiei romanești.”

Andreea Voinea, Director Resurse Umane BCR: “ Pe perioada stării de urgență și a stării de alertă am ținut deschise toate unitățile, mai puțin cele din mall-uri. Pentru a asigura protecția oamenilor noștri, am lucrat în rotații de două săptămâni, având două echipe pentru a putea în permanentă să asigurăm serviciile clienților noștri. Am introdus pauze de masă și am scurtat programul, astfel încât la prânz să putem trece prin dezinfectarea unității, pentru siguranță angajaților. Am asigurat infrastructură colegilor pentru a le putea faclita teleworkingul, astfel încât să nu ne oprim activitatea. Ceea ce am identificat în această perioada, în afară măsurilor primare de protecție și lucru acasă, este nevoia colegilor de comunicare, chiar dacă nu mai poate fi pe cale fizică.”

Eveniment organizat cu sprijinul BCR, BT și Sodexo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.