10 sfaturi care te fac un manager bun

0
1118

Nu e simplu să fii manager, și, în special, unul bun. Ce înseamnă, însă, un manager bun? Un manager nu trebuie să aibă superputeri pentru a fi bun și are voie să greșească. El trebuie să își asculte și să își înțeleagă echipa, să o motiveze, să fie deschis propunerilor, să gestioneze afacerea, să rezolve probleme și să delege taskurile, în funcție de abilitățile fiecărui membru al echipei. Cu alte cuvinte, să coordoneze firma în așa fel încât afacerea să atingă succesul, iar munca să nu fie o povară pentru angajați. Faci față tuturor acestor provocări? Dacă nu sau dacă ai impresia că mai ai câte ceva de îmbunătățit, iată câteva sfaturi care te vor ajuta:

1.Comunică eficient cu echipa!

Comunicarea este cel mai important aspect al managementului. Asigură-te că îți instruiești bine echipa și că expui, cât mai bine, planul și viziunea ta, când vine vorba de anumite proiecte sau de obiectivele pe care le setezi. 

Fă-i pe angajați să înțeleagă că ești tot timpul dispus să le asculți problemele și că îi ajuți să le depășească. De asemenea, asigură-i că pot pune întrebări fără să se simtă jenați. Este important să colaborezi constant cu echipa, pentru a rezolva rapid problemele și pentru a încuraja dezvoltarea afacerii. 

 2.Motivează-ți echipa, constant!

Echipa trebuie motivată, pentru a-i întreține productivitatea. Nu te gândi că ei sunt obligați să efectueze, în orice condiții, munca pentru care sunt plătiți. Trebuie să înțelegi că, uneori, apar și zile mai puțin bune sau taskuri dificil de realizat. Atunci trebuie să intervii tu și să îți încurajezi angajații să lucreze cu spor. Motivația este strâns legată de productivitate, iar aceasta influențează succesul firmei.

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

3.Administrează finanțele eficient!

Monitorizează constant cash-flow-ul și informează-te despre cum poți gestiona, cu succes, banii într-o firmă. Un manager are atribuția de a crește cifra de afaceri. 

4.Împrietenește-te cu echipa!

Un manager nu trebuie să fie rece și autoritar. Funcția inspiră, deja, autoritatea, deci nu este nevoie să adopți o atitudine de superioritate. Pentru a crea un mediu plăcut de lucru, trebuie să fii prieten cu angajații. Și acest aspect este o formă de motivare a personalului și de creștere a productivității.

5.Fii open-minded!

Ai o funcție importantă, însă, trebuie să fii realist. Admite că nu le știi pe toate și acceptă alte perspective sau idei. Permite-le angajaților să vină cu propuneri acolo unde este necesar și felicită-i pentru implicare. Lucrul în echipă aduce, întotdeauna, performanță.

6.Deleagă responsabilități în mod corespunzător!

Pentru a delega responsabilități, este să-ți cunoști fiecare membru al echipei. Identifică abilitățile, talentele și înclinațiile fiecăruia, astfel încât să le distribui taskurile potrivite. Fiecare angajat poate excela în unele puncte de vedere, iar, dacă fiecare dă tot ce are mai bun, afacerea va evolua constant. 

7.Celebrează realizările!

Laudă, întotdeauna, angajații, atunci când aceștia reușesc să atingă un obiectiv important. Acest lucru îi va convinge că munca lor este apreciată, le va crește moralul și îi va motiva suplimentar. În același timp, ceilalți membri ai echipei vor fi stimulați să muncească mai mult.

CITEȘTE ȘI:  Techsylvania 2024: peste 3500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab si multi altii

8.Utilizează un soft ajutător!

Nu e simplu să monitorizezi activitatea angajaților, însă, inteligența artificială te poate ajuta. Cu un software ERP de management te asiguri că angajații respectă termenele taskurilor și că toată activitatea firmei este organizată. Ia-ți cel mai bun ERP România și vei vedea diferența.

9.Folosește greșelile în avantajul firmei!

Greșelile nu trebuie să te demoralizeze, ci să constituie lecții importante. În primul rând, analizează erorile în profunzime, pentru a vedea ce le-a cauzat și cum poți evita astfel de lucruri în viitor. O greșeală nu te face un manager mai puțin bun.

10.Respectă angajații!  

Angajații trebuie respectați, chiar dacă-ți sunt subordonați. Asigură-te că aceștia nu se simt jenați în public. Subiectele sensibile trebuie abordate doar între patru ochi. Critica poate fi constructivă, însă, trebuie să știi cum să o „împachetezi”. În caz contrar, nu vei face decât să-i demoralizezi, ceea ce scade productivitatea.

Așadar, un manager bun trebuie să știe să coordoneze activitatea angajaților, să colaboreze constant cu aceștia și să se folosească de toate resursele în avantajul afacerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.