Dieta ketogenică: 3 rețete bogate în proteine

0
30

Spre deosebire de alte diete bazate pe „înfometare” și pe consumul de alimente cu un conținut cât mai scăzut de calorii, dieta ketogenică este un regim axat pe un consum mare de grăsimi, asociat cu un consum mai scăzut de carbohidrați și glucide. 

Scopul dietei ketogenice este acela de a învăța organismul să ardă cât mai mult grăsimile pentru energie și să folosească mai puțini carbohidrați. În acest mod, organismul ajunge să ardă toate grăsimile fără să le mai depună, iar cei care țin o astfel de dietă vor slăbi, mâncând pe săturate. Ideea de bază este ca meniul zilnic să conțină în proporție de 60% grăsimi sănătoase, 30% proteine și doar câte 5% carbohidrați și glucide.

Știm că este dificil să calculezi conținutul de grăsimi, proteine, carbohidrați și proteine pentru orice aliment, așa că îți recomandăm câteva rețete ketogenice care respectă aceste proporții.

Salată cu pui și avocado

Ingrediente:

  • Un castravete
  • 6 roșii
  • Un avocado
  • O jumătate de ceapă roșie
  • Salată verde
  • O jumătate de piept de pui
  • 100 de grame de măsline
  • 100 de grame de brânză feta
  • Ulei de măsline
  • Jumătate de lămâie
  • Două linguri de oțet
  • Sare
  • Un cățel de usturoi
  • O linguriță de oregano
  • Muștar
  • Piper.

Mod de preparare: Pieptul de pui se taie felii și se pune pe grill, după care se taie cubulețe castraveții, roșiile și ceapa. Acestea se amestecă într-un bol cu frunzele de salată, după care se adaugă cubulețele de avocado, bucățile de piept de pui și brânza feta, împreună cu măslinele. Separat, într-un borcan, se prepară dressingul, adăugând pe rând uleiul, oțetul, muștarul, usturoiul pisat, sarea, piperul și oregano. Se amestecă bine, iar conținutul borcanului se toarnă peste ingredientele din bol, apoi se amestecă din nou.

Salată de murături

Ingrediente:

  • O jumătate de kilogram de varză murată
  • 3 castraveți murați
  • 5 gogoșari în oțet
  • 4 gogonele murate
  • Două cepe murate
  • O ceapă albă
  • 50 de mililitri de ulei
  • 3 legături de mărar
  • Sare și piper, după gust.

Mod de preparare: o jumătate din ceapa crudă se taie în felii julien și se călește în ulei, după care se lasă să se răcească, în timp ce efectuăm celelalte operațiuni. Se taie varza murată, castraveții, gogoșarii, gogonelele și ceapa murată, care se pun laolaltă într-un bol. Se taie apoi julien cealaltă jumătate de ceapă crudă, care se adaugă peste murături, apoi se pune și ceapa călită, împreună cu uleiul din tigaie. Deasupra se prepară sare, piper și mărarul tocat mărunt, amestecând apoi bine cu două furculițe.

Dacă în această perioadă te pregătești să pui murături, îți mai oferim un pont spunându-ți că oțet la un preț excelent poți găsi pe site-ul Auchan.

Supă de ceapă

Ingrediente:

  • 4 cepe mari
  • Două căni mari de supă concentrată din oase de pui
  • Două căni mari de supă concentrată din oase de vită
  • 4 linguri de unt
  • 5 căței de usturoi
  • Brânză de capră
  • Sare și piper, după gust.

Mod de preparare: untul se pune la topit într-o un vas așezat pe aragaz, după care se taie ceapa și se adaugă când untul este topit complet. Se amestecă până când ceapa se caramelizează ușor, după care se adaugă supele concentrate și usturoiul pisat. Se presară sarea și piperul și apoi se lasă vasul pe foc până când supa dă în clocot. Din acel moment, supa se mai lasă la fiert 30-50 de minute, iar când se servește se adaugă brânza de capră.

Poți încerca și o serie de alte rețete ketogenice, însă evită alimentele care conțin zahăr, pâinea de orice fel, pastele făinoase, fasolea, mazărea și cartofii. Alimentele cu zahăr sunt bogate în glucide, iar cele din cealaltă categorie au un conținut ridicat de carbohidrați, motiv pentru care nu sunt indicate în dieta ketogenică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here