5 avantaje ale unui patinoar sintetic de care să ții cont

0
212

Patinajul este un sport relaxant, care ne îmbunătățește dispoziția în zilele reci și urâte de iarnă. De asemenea, are beneficii numeroase asupra organismului, de la îmbunătățirea echilbrului și posturii la tonifierea musculaturii și arderea caloriilor. Chiar dacă asociem patinajul cu anotimpul rece, poți folosi patinele și în celelalte anotimpuri. În ultimele decenii patinoarele sintetice au devenit tot mai bune, iar popularitatea lor a crescut vertiginos. Mult timp oamenii au investit în tehnologia menținerii gheții la temperaturi crescute, dar apariția patinoarelor sintetice a dovedit că există și variante mai sustenabile din punct de vedere ecologic, energetic și financiar. Citește în continuare care sunt cele 5 avantaje ale unui patinoar sintetic care contează când vrei să achiziționezi sau închiriezi unul.

1.Este prietenos cu mediul

Patinoarele clasice consumă cantități uriașe de apă și electricitate, cu impact puternic asupra mediului. La câteva ore, apa trebuie pompată și sistemul de răcire activat pentru crearea unui strat nou de gheață. Energia consumată înseamnă căldură, resurse epuizate și dioxid de carbon eliberat în atmosferă. Un patinoar ecologic de la Waterboyz nu afectează mediul, pentru că este realizat dintr-un material sintetic, deci nu are nevoie de electricitate și apă. De asemenea, este reciclabil, deci este util și după ieșirea din uz.

2.Are costuri mici de întreținere

Nu este un secret că sporturile de iarnă necesită costuri uriașe, pe care le suportă deseori guvernele țărilor respective. Zăpada artificială și gheața consumă cantități uriașe de energie și, implicit, bani. Menținerea unui patinoar de hochei, de patinaj sportiv sau recreativ presupune costuri mari. Dacă ideea unei afaceri cu patinoar cu gheață îți surâde, trebuie să te aștepți la cheltuieli mari, în special după creșterea uriașă a prețului la energie din ultima vreme. 

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

În schimb, alternativa sintetică este mult mai puțin costisitoare. Nu ai nevoie de electricitate și apă, așa că nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu facturile. De asemenea, patinoarele sintetice au un sistem prin care se autolubrifiază, cât și un sistem anti UV, care previne deteriorarea. 

3.Se instalează rapid și ușor

Instalarea unui patinoar convențional este complicată și se asociază cu multe operațiuni. Montarea sistemului de refrigerare, a țevilor și a materialului impermeabil, cât și conectarea la rețeaua de electricitate și apă durează și se poate face deficitar. În schimb, un patinoar sintetic se montează rapid, prin fixarea unor panouri care formează o suprafață perfect netedă. Instalarea durează puțin și patinoarul se poate folosi imediat după aceea.

4.Este accesibil oricând și oriunde

Patinoarele convenționale depind de durata sezonului hibernal. Dacă vremea se încălzește, fie își pierd rentabilitatea, fie nu mai pot asigura un strat de gheață optim. În ultimii ani, iarna s-a scurtat considerabil, din cauza încălzirii globale. Nu doar datele experților confirmă această tendință, ci și experiența fiecăruia dintre noi. În acest context, perioada de utilizare a unui patinoar convențional se reduce considerabil, în defavoarea persoanei care deține afacerea, cât și a clientului. 

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Din fericire, patinoarele sintetice nu au de suferit din cauza încălzirii climei. Pentru că sunt realizate din materiale sintetice, se pot monta în orice climat, în orice anotimp. Sunt fezabile atât în țările nordice, cât și în zonele tropicale. De asemenea se pot instala atât în interior, cât și în exterior. 

5.Suprafața poate fi adaptată creativ

Materialele sintetice sunt cunoscute pentru versatilitatea lor. Și în cazul patinoarelor ecologice se pot obține suprafețe creative, cu diferite forme și culori. De exemplu, în Brazilia există un patinoar sintetic care imită aspectul unei ciocolate. Există patinoare cu personaje din desene animate, care sunt utile pentru atragerea copiilor spre sport. 

Patinoarele sintetice au avantaje majore, care merită luate în considerare atât de cei care vor să investească într-o afacere de profil, cât și de patinatorii amatori sau profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.