Telefoanele inteligente de calitate au costuri destul de mari, de aceea oamenii încearcă să le prelungească durata de folosire cât mai mult. Uneori, te atașezi de telefonul cu care ai imortalizat atâtea experiențe și ai comunicat zi și noapte. Din păcate, ca orice device, și telefoanele se uzează, rămân în urmă din punct de vedere tehnologic și suferă defecțiuni. Deseori, tindem să ne gândim la schimbarea telefonului în funcție de perioada care a trecut de la achiziționarea sa, dar timpul nu este neapărat relevant. Un telefon de câțiva ani poate funcționa încă impecabil, în timp ce unul achiziționat recent poate avea deja probleme. Pentru a-ți da seama când trebuie să-ți înlocuiești telefonul, trebuie să cunoști cele 6 semne pe care ți le prezentăm în continuare.
1.Calitatea apelului este scăzută
Se întâmplă ca după o vreme microfonul telefonului să nu mai funcționeze la fel de bine. La început s-ar putea să crezi că problema este semnalul tău sau al interlocutorului, dar microfonul este deseori vinovat. Dacă persoanele cu care vorbești îți spun că vocea ta se aude înfundat, distorsionat sau este greu inteligibilă, ar fi cazul să-ți cumperi un telefon nou. Un credit online pentru situații neprevăzute te poate ajuta să faci o investiție bună, adică să-ți achiziționezi un telefon de calitate, cu un microfon care rezistă la șocuri, apă sau alți factori cu potențial de deteriorare.
Calitatea apelului are de suferit și când difuzorul din cască se strică sau se uzează. În acest caz, tu vei fi persoana care aude cu greutate vocea interlocutorului. Și în acest caz îți recomandăm achiziționarea unui telefon nou.
2.Pierzi semnalul des
Unele telefoane au antene mai bune decât altele, dar când se întâmplă să pierzi semnalul în mijlocul unei convorbiri sau în locuri în care toți cei din jur au conexiune bună la rețea, atunci ar fi cazul să înlocuiești telefonul. Întreruperea unei conversații nu este deloc plăcută, dar problemele cu semnalul pot avea și consecințe mai grave. Dacă ai nevoie urgentă de ajutor și vrei să chemi pe cineva, atunci lipsa semnalului se poate dovedi o problemă de viață și de moarte.
3.Bateria se descarcă rapid
Toate bateriile telefoanelor au o anumită durată de viață, mai exact un număr maxim de cicluri de încărcare. În funcție de modul în care utilizezi telefonul și gestionezi energia, acumulatorul se deteriorează mai repede sau mai târziu. Când bateria ține puțin și trebuie să umbli mereu cu telefonul și să cauți o priză, este clar că achiziționarea unui telefon nou ar trebui să fie o prioritate.
4.Telefonul se blochează sau restartează des
Blocarea și restartarea telefonului sunt experiențe prin care am trecut toți. Dacă aceste lucruri se întâmplă rar, nu trebuie să-ți faci griji. Dacă telefonul se blochează sau repornește automat la câteva zile, trebuie să te aștepți ca într-o zi să se defecteze, posibil definitiv. Așadar, trebuie să îți salvezi datele pe un alt dispozitiv sau în cloud și să îți cauți alt telefon.
5.Sistemul de operare este învechit
Sistemele de operare se actualizează constant, în funcție de evoluția tehnologiei. Fiecare generație nouă de telefoane este mai performantă, astfel că și sistemele de operare sunt mai complexe. După o vreme, telefonul tău nu mai poate suporta noi update-uri, pentru că nu mai poate face față proceselor din sistemul de operare. Acest lucru te expune la atacuri cibernetice și îngreunează experiența de utilizare a smartphone-ului.
6.Telefonul are semne de lovire
Chiar dacă ai o husă protectoare sau ecranul conține o sticlă rezistentă, telefonul se poate sparge când îl scapi. Loviturile care afectează ecranul sau alte părți ale telefonului nu produc mereu și deficiențe de utilizare, dar fii sigur că un telefon lovit va ceda mai repede decât unul intact. Schimbă-l înainte să fie prea târziu.
Ține cont de cele 6 semne de mai sus pentru a ști când trebuie să îți schimbi telefonul.
Platforma online www.antreprenorinromania.ro reprezintă un ecosistem al reprezentanților mediului de afaceri românesc în care antreprenorii își fac cunoscute inițiativele, expertiza și ofertele de business într-un mediu colaborativ menit să dezvolte potențialul antreprenorial autohton prin facilitarea comunicării, dezvoltării de parteneriate, schimbului de servicii, diversificarea rețelelor de clienți și accesul la concepte și strategii în afaceri.