Agendă Conferința Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor Metal Show & TIB – 15 mai 2019, sala Titulescu, Romexpo, București

1
417

Partenerul nostru ROMEXPO organizează în data de 15 mai 2019, în sala Titulescu, Romexpo, București, Conferința Tehnologii Smart pentru Prelucrarea Metalelor – Metal Show & TIB.

Vă invităm să intrați în legătură cu persoana dna. Corina Rădulescu în vederea obținerii accesului gratuit în cadrul conferinței. Puteți transmite un mesaj cu numele și adresa de e-mail la corina.radulescu@romexpo.ro

11.00-11.15 – Coffee Break

11.15-11.20 – Cuvânt Înainte

Moderator – Ing. Gabriela Rusu – Vicepreședinta a Federației Patronale în Industria Construcțiilor de Mașini și Director General al revistelor “Technomarket – Sisteme de Fabricație” și “Technomarket – AgroTechnica”.

De 6 ani, Gabriela Rusu reprezintă interesele companiilor românești din domeniile prelucrării metalelor și construcției de mașini în Consiliul de Export al României din partea FEPA-CM și coordonează organizarea pavilioanelor naționale românești la cele mai importante târguri de specialitate din lume.

 

 

11.20-11.35 – Ferry Grinberg – CEO GreenBau

“Smart Factory – Diminuarea costurilor de producție”

Ferry Grinberg este unul din vizionarii industriei prelucrării metalelor din România, care a reușit în 15 ani de activitatea, în cadrul companiei GreenBau Tehnologie SRL ca fondator și CEO, nu doar sa vândă mașini CNC Okuma ci să implementeze un întreg sistem industrial, astfel firma GreenBau ajunge în 2016 cu 100% de maşini utilaje conectate via internet pentru monitorizare și mentenanță sau instruire asistată, lucru care este unic pe piaţa din Europa.

 

 

11.35-11.50 – Răzvan Popa – Area Sales Manager IFM Electronic

“ifm electronic – let’s make automation smart and simple!”

Răzvan Popa posedă o experiență vastă în domeniul vânzărilor și a automatizărilor industriale. Fabrica digitală a viitorului va fi posibilă datorită progresului tehnologic din rețelele industriale,  a reducerii cantității și costurilor puterii de calcul și progresului tehnologic în domeniul senzorilor inteligenți. ifm, prin senzorii și insulele IO-Link, împreună cu dispozitivele master IO-Link integrate, vine în sprijinul clienților în înlocuirea facilă a echipamentelor, fără să mai fie necesare ajustări suplimentare (Plug and play) și, cel mai important, poate deja să furnizeze terabytes de date care pot fi folosite în Big Data Analitics pentru monitorizarea energiei, calității, Track and Trace, a stării de funcționare a mașinilor și Remote Service.

 

 

11.50-12.05 – Ioana Petre – Inginer Tehnolog Top Metrology

“Solutii Smart pentru Prelucrarea Metalelor oferite de TOP Metrology”

Ioana este absolventă a Universității Politehnica din București, Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice , specializarea Robotică Industrială. Face parte din echipa de specialiști TOP Metrology , ocupând funcția de inginer tehnolog. Deși este la început de cariera dă dovadă de profesionalism, având o capacitate de a ghida și consulta potențialii clienți spre alegerea unui echipament compatibil cu solicitările acestora în funcție de complexitatea aplicațiilor.

CITEȘTE ȘI:  5 beneficii ale implementării unui sistem software integrat pentru producție și proiecte

 

 

12.05-12.20 – Nicolae Cătătoiu – Account Manager & Key Account Manager Spindle Repair SKF România

“Industry 4.0 – creșterea fiabilitatii mașinilor unelte prin mentenanța predictivă inteligentă – monitorizare în timp real a stării de funcționare a AAP”.

Nicolae Cătănoiu este absolvent al Institutului de Marină Civilă Constanța, secția electromecanică navală, și deține o vastă experiență în domeniul vânzărilor. Din 2011 face parte din echipa reprezentanței SKF în România ca suport de vânzări cu competențe tehnice pentru rețeaua autorizată de distribuție SKF și clienții end-user. A ocupat funcția de Distributor Development Manager pentru zona de sud a țării și Key Account Manager în Wind Industry iar în prezent este Account Manager & Key Account Manager Spindle Repair.

 

 

12.20-12.35 – Cosmin Vajkovszki – CEO Rösler România

“Industry 4.0 by Rösler”

După 16 ani în care a reprezentat un alt producător german pe piețele din România, Bulgaria și Republica Moldova, Cosmin Vajkovszki s-a alăturat echipei Rösler România la 1 Ianuarie 2016, având funcția de Branch Manager. În același an, a extins  operațiunile Rösler România prin absorbția pieței din Bulgaria. Din 1 Ianuarie 2019 ocupă funcția de  CEO Rösler România.

 

 

12.35-12.50 – Paul Ignat – Director Vânzări, TRUMPF România

“Soluții industriale de fabricație aditivă (Laser Metal Fusion) oferite de TRUMPF”

Domnul Ing. Paul Ignat este un specialist în tehnologie laser și mașini unelte CNC, cu o vastă experiență în implementarea de soluții industriale în domeniul automotive, electronică și prelucrarea tablelor. Expertiza acumulată în cei 10 ani de activitate în cadrul firmei TRUMPF, este foarte utilă pentru a oferi consultanță clienților pentru o dezvoltarea continuă, rentabilă, precisă și interconectată a tehnologiIor de producție ale viitorului. Promoveaza activ conceptul de TruConect al TRUMPF, sprijinind demersul companiei de a educa piața și pe antreprenorii români, propunând fiecăruia soluții individuale de optimizare pentru a-și transforma pas cu pas propriul proces de fabricație în Smart Factory.

CITEȘTE ȘI:  Peste 2.000 de experți internaționali în securitate cibernetică se întâlnesc la București, pe 28 și 29 noiembrie, la conferința regională DefCamp, pentru a analiza noile provocări și soluții împotriva amenințărilor online

 

 

12.50-13.05 – Dl. drd. ing. Mihai Selagea, Director Tehnic Apel Laser

„Aplicațiile industriale ale laserilor pe fibră optică”

Laserii pe fibră optică se caracterizează printr-o eficiență mare a puterii laser emise în raport cu puterea electrică (cca 30%), calitate optică bună a fasciculului laser, posibilitatea cuplării la o fibra optică, astfel încât fasciculul laser să fie transportat până la distanțe de ordinul zecilor de metri și  puteri de emisie laser care depășesc curent 1k W, putând ajunge până la zeci de kW.

În mod obișnuit, în industrie se folosesc laseri pe fibră până la 100 W putere medie pentru marcare/gravare și laseri de 1-3 kW pentru tăiere sau sudură.

 

 

 

13.05-13.20 – Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe

”Integrarea sistemelor inteligente de control mecatronice și cyber-mixmecatronice în întreprinderi digitale și în Industria 4.0”

Prof. Univ. Dr. Ing. EurIng. Dr. h.c. Gheorghe I. Gheorghe este specialist în mecatronică și cyber-mecatronică, adaptronică și integronică, un pionier în domeniile avansate la nivel național și internațional.

În prezent, este Directorul General al INCDMTM Bucureşti, Președinte APROMECA și Membru corespondent al ASTR (Academia de Ştiinţe Tehnice din România).

Totodată, Domnul Gheorghe este autor (unic sau în colaborare) a peste 58 cărți științifice si universitare, precum și a peste 550 articole în publicații naţionale și internaționale (inclusiv ISI).

 

 

13.20-13.35 – Cristina Popa – Expert Standardizare

„Standardizarea – Un aliat prețios pentru specialiștii în domeniul prelucrării metalelor”

Cristina a urmat cursurile Universității Tehnice de Construcţii – Departamentul de Inginerie Civilă, Bucureşti și cele ale Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti. Are funcția de expert standardizare în cadrul ASRO și gestionează 16 comitete tehnice, dintre care 8 au activitatea legată, în diferite grade, de prelucrarea metalelor. Obiectivul ASRO în perioada următoare este de a grupa aceste comitete tehnice într-un sector dedicat metalelor și prelucrării acestora în vederea uniformizării terminologiei, facilitării accesului specialiștilor la o gamă largă de informații precum și asigurării coerenței în cadrul domeniului.

13.35 – Networking

Vă așteptăm la unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei prelucrării metalelor!

1 COMENTARIU

  1. Cred ca orice pas care ne duce mai aproape de o calitate mai buna a materialelor de constructii este un pas inainte spre un viitor mai stralucit. Tindem sa evoluam mereu, in orice domeniu, si asta nu poate fi decat ceva bun! Iar noile tehnologii sunt intotdeauna superioare celor existente.

Comentariile sunt închise.