Antreprenorii români cer Ministrului Claudiu Năsui să demonstreze toleranţă zero pentru corupţie

0
864
Claudiu Nasui granturi pentru IMM

Antreprenorii solicită ministrului Economiei, Claudiu Năsui, să fie restricționat accesul personalului Ministerului la aplicația electronică pentru Măsura 3 – Granturi de investiții pentru a preveni acte de abuz în serviciu.

Zero toleranță și corupție în cadrul instituțiilor publice? Acesta pare a fi dezideratul ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cu privire la utilizarea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.

Totuși, având în vedere că partidul USR PLUS declară zero toleranță în ce priveşte faptele corupție, comunitatea de antreprenori se adresează actualului ministru pentru soluționarea unor posibile nereguli raportate la nivelul de confidențialitate informațională a datelor depuse de cele 9900 de firme aplicante pe Măsura 3 “Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”.

De-a lungul ultimelor 14 zile mai mulți antreprenori și firme de consultanță au sesizat direct noului ministru și altor persoane din cadrul ministerului faptul că circulă zvonuri îngrijorătoare privind furnizarea de către persoane de la nivel ministerial către anumite firme solicitante sau companii de consultanță a unor informații privind valorile procentuale de cofinanțare și sumele solicitate de către firmele deja înscrise în competiția pentru granturile pentru Investiții – Măsura 3. 

În condițiile în care lista finală a câștigătorilor va fi dată de ordinea descrescătoare a procentelor de cofinanțare asumate de beneficiarii cu punctaje egale, dezvăluirea unor astfel de informații sensibile afectează în mod direct competiția și se încadrează în categoria faptelor de corupție și abuz de putere.

Vezi ce spun antreprenorii AICI:
https://argesulonline.ro/antreprenorii-romani-cer-ministrului-claudiu-nasui-sa-demonstreze-toleranta-zero-pentru-coruptie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.