Anunt incepere proiect „Cresterea capacitatii de a furniza energie regenerabila din sisteme fotovoltaice pentru ROLIX IMPEX S.R.L”

0
146

Bucuresti, 29/11/2022

ROLIX IMPEX SRL anunță începerea implementării proiectului cu titlul “CRESTEREA CAPACITATII DE A FURNIZA ENERGIE REGENERABILA DIN SISTEME FOTOVOLTAICE PENTRU ROLIX IMPEX SRL”.

Promotor proiect: ROLIX IMPEX SRL, țara: ROMÂNIA
Durata proiectului: 19.08.2022 – 01.02.2024
Program de finanțare: Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul pentru Energie în România, Apelul de proiecte: 3.1 „Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE), „Other renewable energy sources”.

Contract nr. 2021/335829 din 19/08/2022

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc la sediul firmei din Bulevardul Basarabiei, nr 256, sector 3, Poarta 2, în data de 06/12/2022, începând cu ora 18.00

La eveniment se poate participa și online, datele de conectare/transmisie urmând sa fie comunicate către participanți cu o zi înaintea evenimentului.

Societatea Rolix Impex Series SRL este o companie romaneasca fondata in anul 2010 si activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii, productie industriala, transformand ideile inovative in proiecte reale. Nevoia implementarii prezentului proiect de investitii se afla in stransa corelatie cu consumul de energie electrica generat lunar de cele 72 de echipamente angrenate in fluxul tehnologic al societatii. In ultimele 12 luni, societatea a inregistrat un consum de 63.1MW generat de fluxul tehnologic. Acest consum are un puternic impact asupra mediului inconjurator, iar prezentul proiect este de natura sa reduca aceste efecte nocive si, in subsidiar, de a reduce cheltuilelile cu energia electrica – reduceri de costuri ce se vor materializa in noi investitii ce vor creste gradul de competitivitate pe piata al companiei.

Astfel, beneficiarul ROLIX IMPEX SERIES S.R.L. doreste realizarea unei:

  • centrale fotovoltaice de 61kWp putere maxima instalată pe acoperisul halei de productie; Categoria de importanta a constructiilor propuse, conform HGR 766/1997 pentru aprobarea unor regulamente privind calitatea in constructii si a metodologiei de stabilire a categoriei de importanta a constructiilor, aprobate prin Ordinul MLPAT 31/N/1997, este „C” – constructii de importanta normala.

De la infiintare si pana in prezent, societatea Rolix Impex Series SRL s-a dezvoltat continuu, alaturi de administratorul societatii care a acumulat experienta antreprenoriala si astfel a luat decizii majore legate de strategia de dezvoltare, ceea ce a condus la o dezvoltare continua a societatii si personalului acestuia. Toate acestea au dus si la infiintarea unui departament de cercetare-dezvoltare in cadrul societatii care s-a ocupat de implementarea mai multor proiecte de cercetare – dezvoltare in calitate de beneficiar sau partener si la dezvoltarea mai multor produse inovative.

Pentru asigurarea calitatii serviciilor si cresterea increderii in randul clientilor, societatea detine certificari ISO 9001:2020 privind managementul calitatii, ISO14001:2020 privind managementul mediului.

In prezent societatea comerciala Rolix Impex Series SRL dispune doar de o instalatie tip turbina eoliana de 3kw, insuficienta in raport cu consumul mediu anual necesar de aproximativ 65MW. In urma implementarii prezentului proiect de investitii, societatea isi va putea asigura 100% propriul consum.

Implementarea sistemului fotovoltaic de energie regenerabila, pentru ROLIX IMPEX SRL amplasat pe acoperisul cladirii in care isi desfasoara activitatea firma, in contextul global al dezvoltarii durabile, conduce la:

  • Producerea energiei electrice din surse regenerabile (ESRE), prin montarea unui sistem fotovoltaic de 60kwp, fara injectie in retea, destinat consumului propriu de energie electrica, producand anual aproximativ 109MW
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in scopul scaderii incalzirii globale prin utilizarea energiei alternative, in cazul de fata, energia solara cu 242 kg CO2.
  • Protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi combaterea schimbărilor
  • Prin implementarea proiectului, se va contribui la realizarea angajamentelor pe care Romania si le-a asumat prin Tratatul de aderare la UE, in privinta producerii energìei din surse

Proiectul este finanțat Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul pentru Energie în România, Apelul de proiecte: 3.1

„Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE), „Other renewable energy sources”.
Pentru detalii și confirmarea participării la eveniment, ne puteți contacta la:
Telefon: 074-999-86-42
Email: dragospreda@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.