Cumpărarea unei locuințe înseamnă, din punct de vedere financiar, mult mai mult decât plata propriu-zisă pentru proprietate. În cazul în care nu-ți pregătești un buget special pentru costurile adiționale, există posibilitatea să fii ușor copleșit de situație și să nu știi cum să scoți mai repede „cămașa de pe tine”.
Pentru a nu-ți deteriora starea financiară pe care ai construit-o în jumătate de viață, ia în considerare următoarele taxe și costuri incluse și pregătește-ți bugetul pentru ele. Reține că, agentul imobiliar, creditorul și agentul de asigurări ar trebui să te ajute, de asemenea, să estimezi aceste cheltuieli.
Discută cu un consultant de credite de la Credit Europe Bank despre toate costurile legate de creditul de locuință.
1.Costuri legate de creditul ipotecar
Când îți creezi bugetul pentru noua ta locuință, nu trece cu vederea cheltuielile asociate cu ipoteca în sine. Desigur, te costă bani ca să împrumuți bani. În calitate de cumpărător și debitor, vei fi responsabil pentru rambursarea creditului imobiliar, precum și de orice taxe administrative care vin odată cu aplicarea și obținerea împrumutului.
Acestea sunt:
Avansul
Cel mai semnificativ cost ipotecar pe care îl vei plăti pentru obținerea împrumutului este avansul. Pentru creditul imobiliar ACASĂ de la Credit Europe Bank trebuie să economisești și să depozitezi între 15% și 20% din valoarea proprietății pe care o poți plăti.
Dar, cu cât oferi un avans mai mare, cu atât suma împrumutată și, ulterior, de rambursat, va fi mai mică.
Taxele de aplicare și alte comisioane legate de împrumuturi
Creditorii trebuie, de asemenea, să primească plata pentru celelalte servicii pe care le oferă: consultanță și expertiză, utilizarea capitalului propriu și gestionarea documentelor care sunt o parte a procesului de creditare. Totodată, un creditor poate percepe o taxă de cerere și o taxă pentru generarea istoricului de credit, printre alte taxe posibile.
După ce ți-ai pregătit bugetul pentru susținerea împrumutului, poți accesa un credit imobiliar pentru persoane fizice de la Credit Europe Bank, simplu și rapid!
2.Costuri legate de închiderea tranzacției
Procesul de închidere a unei oferte de cumpărare necesită o mulțime de documente legale pentru oficializarea și oferirea dreptului de proprietate.
Lista finală a taxelor pentru costurile de închidere poate include o taxă percepută pentru plata impozitelor, plata asigurării obligatorie de locuință etc. Este posibil să existe o „taxă de închidere” separată prin care plătești agentul imobiliar pentru timpul și efortul depus pentru găsirea locuinței, negocierea și obținerea documentelor necesare pentru închiderea tranzacției.
Valoarea costurilor de închidere poate crește, așa că fii conștient de venitul pe care îl ai, de statutul de cumpărător sau de alți factori financiari de care te lovești zi de zi.
3.Costuri, taxe și impozite după achiziționarea locuinței
Odată ce devi proprietar, vei fi responsabil pentru plata taxelor și impozitelor asociate proprietarilor de locuințe, cum ar fi taxele locale de proprietate și primele pentru polița de asigurare.
Dacă proprietatea achiziționată face parte dintr-o asociație de proprietari va trebui să plătești taxele aferente, care pot varia în funcție de zonă și de facilitățile care fac parte din asociație.
De asemenea, nu uita să-ți pregătești bugetul pentru mutarea efectivă în noua locuință și pentru reparațiile și amenajările pe care dorești să le faci pentru a te simți acasă! De plata locuinței efective se ocupă Credit Europe Bank!
Platforma online www.antreprenorinromania.ro reprezintă un ecosistem al reprezentanților mediului de afaceri românesc în care antreprenorii își fac cunoscute inițiativele, expertiza și ofertele de business într-un mediu colaborativ menit să dezvolte potențialul antreprenorial autohton prin facilitarea comunicării, dezvoltării de parteneriate, schimbului de servicii, diversificarea rețelelor de clienți și accesul la concepte și strategii în afaceri.