Comunicat de presă începere proiect solar project, implementat de United Romanian Breweries BEREPROD

0
22

COMUNICAT DE PRESĂ ÎNCEPERE PROIECT SOLAR PROJECT, IMPLEMENTAT DE UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD

București, iunie 2022

UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD S.R.L anunță începerea implementării proiectului cu titlul “Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabila pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL”.

Promotor proiect: URBB SRL, țara: ROMÂNIA

Durata proiectului: 02.06.2022 – 28.05.2022 

Program de finanțare: Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul pentru Energie în România, Apelul de proiecte: 3.1 „Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte Surse Regenerabile de Energie (SRE), „Other renewable energy sources”.

Contract de finantare nr. 2021/330469 din 2/06/2022

Valoarea asistenței nerambursabile din partea granturilor Norvegiene și SEE: 276.142 euro.

United Romanian Breweries Bereprod SRL – Tuborg Romania, anunță demararea proiectului “Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL, proiectul verde de implementare a sistemului fotovoltaic de energie durabilă, cu obiectivul de a obține un proces de producție mai sustenabil. Efectele acestei investiții se vor reflecta pe termen lung, în contextul în care diminuarea gradului de poluare și protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate la nivel global, pentru societate, companii și indivizi.

Proiectul este finanțat din granturi norvegiene prin intermediul Programului de Energie în România, apelul de proiecte: 3.1 “Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile” – Alte surse regenerabile de energie (SRE), implicând o investiție totală de 550.000 de euro, contribuția granturilor norvegiene fiind de 276.142 euro (50%). Acordarea de granturi Norvegiene si SEE  are drept obiectiv reducerea discrepanțelor economice în Europa, prin abordarea schimbărilor climatice și dependenței energetice, concretizată prin îmbunătățirea competențelor energetice în sectorul public și privat.

Implementarea unui sistem fotovoltaic vizează nu doar diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră și a altor emisii poluante din procesul de producție, ci și o scădere a costurilor implicate de fluxul continuu de fabricare a berii. Punctul de lucru situat în Pantelimon înregistrează un consum anual mare de energie electrică, iar panourile solare produc aproximativ 489 MWh/an, ceea ce acoperă în jur de 4.3% din necesarul energetic al fabricii, echivalentul a 400.000 de lei pe an. Având în vedere că, pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile, se evită emisia a 306 kg de CO2, acest lucru se va traduce prin emisii cu 150 de tone de CO2 mai mici anual.

Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă, pentru United Romanian Breweries Bereprod S.R.L   – in contextul global al dezvoltarii durabile, conduce la:

  • Producerea energiei electrice din surse regenerabile (ESRE), prin montarea pe Hala de distributie a societatii, a unui sistem fotovoltaic de 396 kWp, fara injectie in retea, destinat consumului propriu de energie electrica.
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in scopul scaderii incalzirii globale prin utilizarea energiei alternative, in cazul de fata, energia solara.
  • Protectia mediului prin reducerea emisiilor poluante si combaterea schimbärilor climatice;
  • Crearea de noi locuri de munca pe perioada de executie a lucrarilor de constructie si pe perioada de exploatare.

Prin implementarea proiectului, se va contribui la realizarea angajamentelor pe care Romania si le-a asumat prin Tratatul de aderare la UE, in privinta producerii energìei din surse regenerabile.

Implementarea masurilor de realizare a obiectivului general de mediu va avea si alte efecte pozitive, in special prin reducerea emisiilor de SO2, NOx, praf. Avantajul principal al utilizarii energiei din sursa solara este faptul ca pe perioada functionarii centralei, emisia de substante poluante si gaze cu efect de sera in atmosfera este zero.

###

Despre Tuborg România (URBB)

Tuborg România este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală și singurul berar din București dezvoltat printr-o investiție greenfield. Tuborg România are un portofoliu format din mărci internaționale și românești, care include și o selecție variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Carlsberg, Skol, Holsten, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Bucur, Somersby, precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Contact media:
Andreea Cohuț, PR manager WefflerMark
andreea.cohut@wefflermark.com, (+40) 740 052 831

89, Biruinţei Blvd., Pantelimon, Ilfov, Romania

Tel.: 40-21-205.50.00; 40-21-205.50.01

Fax: 40-21-205.50.05

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.