Cum alegi cele mai bune servicii pentru protecția datelor

0
117

Cu protecția datelor nu mai este de glumit, mai ales dacă iei în calcul amenzile pe care le presupune noul regulament GDPR. Așadar, în cazul în care ai genul de companie care lucrează zi de zi cu datele personale ale clienților sau angajaților, nu mai pierde timpul și apelează la specialiști. Între noi fie vorba, piața este plină de firme care oferă servicii de protecția datelor, dar cum o vei alege pe cea mai bună? Noi te sfătuim să iei în calcul mai ales aspectele următoare! 

Experiența în domeniu 

De principiu, nu te sfătuim să lucrezi cu oameni care de abia și-au deschis o firmă, mai ales dacă nu au în spate o experiență de cel puțin câțiva ani. Sfatul nostru va fi să te îndrepți către firme care activează deja de cel puțin cinci ani în acest domeniu și nu numai. De pildă, ai avea mai mult succes dacă apelezi la profesioniști care au experiență și în alte domenii, de exemplu în cele legate de training.

Degeaba lucrezi cu specialiști dacă aceștia nu sunt capabili să-ți transmită în cel mai simplu mod cunoștințele lor, nu? Dacă ești în căutarea unor astfel de profesioniști, ai putea arunca o privire asupra soluțiilor Decalex

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Tipul de abordare

Probabil o să-ți dai seama care este abordarea firmei cu care urmează să lucrezi în cadrul primelor întâlniri. Sunt genul de oameni care văd doar problema de bază și-ți oferă o soluție de tip șablon? Sau mai degrabă sunt genul de echipă adaptabilă care vrea mereu să învețe și să-ți ofere o soluție personalizată? 

Noi te sfătuim să alegi mereu să colaborezi cu specialiștii care-și bazează strategiile pe punctele forte ale businessului tău, nu neapărat pe ce se face în piață la ora actuală. Soluțiile care chiar funcționează pe termen lung sunt cele care sunt special gândite pentru afacerea ta. 

Gama de servicii 

Dacă potențialii colaboratori îți vor spune pur și simplu că au soluția pentru problema ta, după doar câteva întâlniri, atunci te sfătuim să faci o analiză mai amănunțită a serviciilor lor. Soluțiile găsite mult prea repede, de obicei nu au o documentare solidă în spate. 

Așadar, alege să lucrezi cu profesioniștii care vor începe cu servicii de audit, prin care se testează și evaluează nivelul de securitate pe care-l are compania în prezent. De abia apoi urmează procesul de implementare și training, servicii pe care orice operator care se respectă la va oferi ca parte a pachetului. 

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Dar ce te faci după ce soluțiile au fost implementate? Adevărații profesioniști îți vor oferi asistență și după ce procesul de implementare a măsurilor de siguranță s-a încheiat, de obicei prin oferirea unor servicii de externalizare. 

Desigur, serviciile de cybersecurity nu trebuie să lipsească din portofoliul unei astfel de afaceri. Vei beneficia de operațiuni precum audit de securitate cibernetică, audit ISO 27001, managementul incidentelor de securitate, dar și multe altele. 

Noi te sfătuim să faci o cercetare cât mai serioasă, să asculți cât mai multe oferte și în final să alegi colaborarea care se va potrivi cel mai bine atât cu nevoile, cât și felul în care faci tu afaceri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.