Mașina de contur profesională este un aparat care, în mod normal, ar trebui să reziste mulți ani, de la momentul cumpărării, chiar și la utilizări repetate. Pentru a te asigura că aceasta chiar poate rezista o perioadă cât mai lungă, trebuie să te ocupi și de întreținerea aparatului.
Află din acest articol ce trebuie să faci pentru a întreține corect o mașină profesională de contur!
Păstrează lamele curate
Dacă urmezi normele recomandate pentru întreținerea aparatului, te vei bucura de acesta pentru mai mult timp. De exemplu, simpla curățare a lamelor, le va păstra ascuțite, deoarece îndepărtezi firele de păr și praful care altfel le-ar toci. Lamele sunt un loc propice și pentru dezvoltarea germenilor și a bacteriilor, de aceea mașina trebuie dezinfectată, indiferent de modelul ales din gama de mașini de contur.
Folosește un instrument cu peri moi ca sa îndepărtezi firele de păr. Pentru a realiza curățarea în profunzime poți utiliza o perie de vopsit ori o periuță de dinți. După ce ai finalizat acești pași, trebuie să folosești un degresant pentru a îndepărta grăsimea de pe lame, adunată de pe firele de păr.
Indiferent dacă folosești mașina de contur Kiepe fuel fără fir sau nu, trebuie să faci dezinfectarea cu o soluție ce are o concentrație de alcool de minimum 60%.
Unge lamele cu ulei
Un alt lucru pe care ar trebui să-l faci pentru a întreține aparatul este să-i ungi lamele cu ulei. Dacă lamele sunt uscate, pot să provoci mici incidente, precum tragerea clientului de păr, lucru care, evident, este de evitat. Există uleiuri speciale pe care le poți folosi în acest sens.
Uleiul trebuie aplicat după montare, în zona în care se întrepătrund zimții de la cuțite. Este recomandat să aplici o picătură la fiecare 5 milimetri. Apoi, va trebui să pornești aparatul aproximativ 10 secunde. Acest lucru contribuie la distribuția completă a uleiului. La final, elimină uleiul în exces.
Aplicând ulei pe mașina de contur profesională, lamele vor rămâne ascuțite pentru o perioadă mai lungă și vei păstra rugina la distanță. Este recomandat să utilizezi un ulei de specialitate, care îți este recomandat de către producător și nu înlocuitori ce pot fi nepotriviți, afectând astfel aparatul.
Verifică firul mașinii
Dacă mașina de tuns ți s-a oprit vreodată din senin, în timp ce o foloseai, acest lucru ar putea fi cauzat de un cablu de alimentare defect ori rupt. Din cauza utilizării zilnice, lucrul acesta se poate întâmpla foarte ușor. Este recomandat să inspectezi ocazional firul pentru a observa dacă au apărut semne de uzură pe acesta ce ar putea indica nevoia înlocuirii sale.
Ai grijă ca lamele să fie aliniate corect
În unele cazuri, s-ar putea să fie nevoie ca, pentru a curăța mașina de tuns ori pentru a aplica ulei, să o demontezi. Așadar, atunci când o reasamblezi, este imperativ să ai grijă ca lamele aparatului să fie aliniate cum erau inițial. În cazul în care, după reasamblare, lamele lasă dungi sau încetinesc aparatul, trebuie să ajustezi șuruburile ori să te asiguri că ghidajul de plastic sau arcul de tensionare sunt în regulă.
Alinierea corectă a lamelor diferă de la producător la producător. Totuși, ca regulă generală, lamele de sus și cele de jos ar trebui aliniate împreună; uneori, va trebui ca lama de sus să fie ușor peste cea de jos. Dacă nu realizezi alinierea corectă a lamelor, poți să te aștepți la mici incidente, precum să ciupești pielea clientului, atunci când îl tunzi.
Urmărește aceste sfaturi pentru a întreține mașina de contur profesională și te vei bucura de ea pentru mulți ani de acum înainte pentru a realiza un styling profesional prietenilor sau clienților tăi!
Platforma online www.antreprenorinromania.ro reprezintă un ecosistem al reprezentanților mediului de afaceri românesc în care antreprenorii își fac cunoscute inițiativele, expertiza și ofertele de business într-un mediu colaborativ menit să dezvolte potențialul antreprenorial autohton prin facilitarea comunicării, dezvoltării de parteneriate, schimbului de servicii, diversificarea rețelelor de clienți și accesul la concepte și strategii în afaceri.