Cum să alegi cel mai bun laptop raportat la preț: sfaturi utile

0
30

Lucrezi în fiecare zi pe laptop, urmărești filme, te distrezi cu jocuri, citești informații și noutăți online? Dacă viteza de browsing nu mai este ce trebuie, iar tastatura a început să-ți facă probleme, înseamnă că este timpul să cumperi un laptop nou. Iată cum să alegi cel mai bun laptop raportat la preț și la activitățile pe care le desfășori în mod curent.

Laptopuri low cost

Dacă vrei un laptop ieftin și bun poți să alegi din gama Acer, de exemplu Acer Inspire 3 A315-34, cu procesor Intel Celeron N 4100 Quad-Core de până la 2.40 GHz, chip video integrat Intel UHD Graphics 605, unitate de stocare 128GB SSD și 8GB RAM. beneficiezi de o rezoluție display FULL HD și autonomie a bateriei de 9.5 ore. O altă opțiune recomandată este Asus X509MA, suplu și versatil, cu procesor Intel Pentium Silver N5030, capacitate SSD 256GB, memorie 4GB și rezoluție 1366×768 pixels. 

Achiziționează modele noi de laptop ieftin de la HP (de exemplu HP 15s-fq1060nq), sau Lenovo (IdeaPad 3 14IIL05, IdeaPad 3 15ARH05). Sunt laptopuri pentru elevi și studenți, recomandate în activitatea școlară, ușor de utilizat și cu performanțe excelente la utilizarea mai multor aplicații online simultan.

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Laptopuri de gaming

Dacă vrei să cumperi un laptop de gaming, alege modele cu placă video dedicată, de exemplu nVidia GeForce din seria 10. Printre mărcile populare de laptopuri pentru jocuri se numără Gaming Lenovo IdeaPad 3 15ACH6 cu procesor AMD Ryzen, Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H, ASUS TUF F15 FX506HCB cu procesor Intel Core, ASUS ROG Strix G15 G513RC.

Vei beneficia de cea mai bună experiență de gaming, prin procesoare responsive și suport PCIe 4.0 SSD, pentru o încărcare rapidă a fișierelor și jocurilor. Display-urile au rezoluție Full HD și finisaj anti-glare.

Laptopuri profesionale

Dacă ai nevoie de laptopuri pentru CAD și proiectare 3D, alege modele din gama business, de exemplu DELL Precision 7740, laptop LENOVO ThinkPad P1 Gen4, sau HP Elitebook 840 G4. Sunt device-uri premium, cu ecrane de mari dimensiuni și rezoluție superioară. 

Este important să cumperi laptopuri profesionale care să-ți ofere calitate, mobilitate, fiabilitate și viteză în utilizare. Urmărește promoțiile retailerilor de produse electronice și IT&C, ca să achiziționezi cele mai bune modele, pentru un raport optim calitate-preț.

Folosește cardul de cumpărături, ca să achiziționezi ce-ți place din magazinele care vând laptopuri în rate fără dobândă*. Ca deținător de CardAvantaj, poți să alegi dintre zeci de laptopuri, atât din magazine fizice, cât și online.

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.