5 beneficii oferite de Microsoft Azure

0
79

Microsoft Azure este un serviciu de cloud computing utilizat la nivel mondial de business-uri de toate dimensiunile. Scopul său este de a fi o soluție IT flexibilă care elimină provocările majore implicate de construirea, implementarea și gestionarea aplicațiilor într-o rețea extinsă. În primul rând, nu va mai fi necesară achiziționarea și întreținerea unei infrastructuri fizice. 

Dacă ești interesat de utilizarea soluțiilor Microsoft Azure pentru nevoile zilnice ale business-ului tău, iată cinci beneficii la care te poți aștepta. 

1.Scalabilitate 

Principalul beneficiu de care te vei bucura este scalabilitatea. Microsoft Azure se poate adapta cu ușurință la nevoile în continuă schimbare ale afacerii tale. Acest lucru poate avea loc atât manual, cât și automat, în funcție de anumiți parametri. Prin urmare, dacă abonamentul de servicii ales devine nesatisfăcător, îl poți modifica oricând în conformitate cu cerințele tale curente. 

Dacă vrei să beneficiezi de acest avantaj care poate asigura o performanță optimă a aplicațiilor indiferent de numărul de utilizatori, alege soluțiile cloud de la Kodingtech. Astfel, vei plăti întotdeauna doar pentru resursele IT de care ai nevoie, deci nu va mai exista riscul unei infrastructuri complexe utilizate insuficient. Nu ezita să discuți cu unul dintre specialiștii disponibili și vei beneficia de o soluție personalizată în cel mai scurt timp. 

2.Costuri optimizate

Microsoft Azure poate fi de ajutor și în ceea ce privește eficientizarea costurilor. În primul rând, nu va mai fi necesar să achiziționezi componente hardware scumpe din momentul în care deschizi noua ta afacere. Totodată, nu vei avea nevoie de specialiști IT pentru a le întreține constant și a le îmbunătăți atunci când este cazul. 

CITEȘTE ȘI:  Techsylvania 2024: peste 3500 de persoane s-au adunat pentru a fi în fruntea inovației alături de lideri de la: NASA, Interpol, NATO, Mobileye, WPP, Grab si multi altii

În momentul în care devine necesar un nivel mai ridicat de resurse, tot ce va trebui să faci este să optezi pentru un nou pachet de servicii. Așadar, vei plăti doar pentru ceea ce folosești cu adevărat. Configurarea serverului pentru noile tale nevoi poate dura chiar mai puțin de 20 de minute. 

3.Securitate avansată 

Utilizarea serviciilor cloud de la Microsoft asigură și un nivel optim de protecție a datelor. Se poate realiza un backup al bazelor de date SQL și al mașinilor virtuale pe care le rulezi sub Azure cu un singur click. Vei beneficia inclusiv de opțiuni avansate de securitate precum autentificarea multi-factor sau proxy-urile de aplicație și abilități de recuperare a datelor în caz de dezastru care pot restaura funcționalitatea în doar câteva ore. 

Toate aceste avantaje oferite de Microsoft Azure sunt susținute de numeroase certificări de conformitate, care asigură compatibilitatea acestei soluții de cloud computing inclusiv cu industrii caracterizate de un grad de risc ridicat. Lista include domeniul medical, serviciile financiare și agențiile guvernamentale. 

4.Infrastructură IT îmbunătățită 

Soluțiile Microsoft Azure pot implica atât servicii IaaS – Infrastructure as a Service, cât și PaaS – Platform as a Service. Acestea permit externalizarea infrastructurii IT și crearea de aplicații web fără a te preocupa de mentenanța impusă de o astfel de infrastructură. Poți utiliza IaaS și Paas în avantajul tău alegând să creezi aplicații personalizate pentru afacerea ta care pot contribui la dezvoltarea mai rapidă a acesteia. 

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

5.Integrarea cu alte soft-uri

Multe business-uri depind de soft-uri precum Microsoft 365 sau Office 365 pentru a-și desfășura activitatea. Investind într-o platformă cloud complexă precum Azure, vei avea opțiunea de a integra toate aceste soluții software, precum și pe cele locale într-un singur mediu. 

Dacă nu te numeri printre utilizatorii Microsoft, vei avea la dispoziție o serie de soluții hibride asigurate prin intermediul serviciilor BizTalk incluse în Azure. Astfel, vei beneficia de integrare cu o diversitate de platforme, inclusiv SAP și Oracle. 

Dacă ești în căutarea unei soluții de cloud computing ideale pentru nevoile afacerii tale, nu ezita să consideri atent aceste cinci beneficii oferite de Microsoft Azure. Pentru a determina ce pachet personalizat și se potrivește cel mai bine, adresează-te unor specialiști în domeniu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.