Cum să te simți confortabil în pantofi cu toc: 7 trucuri

0
154

Pantofii cu toc sunt accesoriul care conferă unei ținute aspectul său cel mai feminin. Nu este de mirare că se află printre preferințele tuturor, atât a designerilor cât și a pasionatelor de frumusețe din lumea întreagă. După cum afirma faimoasa Marilyn Monroe însăși, toate femeile sunt recunoscătoare celui care a inventat tocurile!

O pereche de sandale înalte sau de stiletto te pot face oricând să te simți mai elegantă și mai încrezătoare în tine. Cu toate acestea, dacă sunt aleși nepotrivit, pantofii cu toc îți pot cauza neplăceri la purtare sau chiar probleme mai grave, cum sunt inflamațiile, monturile sau chiar artrita.

Cum faci, să te simți confortabil oricând porți pantofii tăi preferați cu toc? Iată mai jos cinci trucuri și sfaturi în acest sens.

1.Alege mărimea și dimensiunea potrivită

Indiferent de cât de frumos arată niște pantofi și de cât de adorabil ai putea arăta cu ei, dacă mărimea nu este cea potrivită va trebui să îi lași deoparte dacă nu ți se potrivesc perfect.

În timp ce pantofii prea strâmți îți vor cauza bătături sau leziuni la picioare, încălțămintea prea largă îți va deforma mersul și poate duce chiar la pierderea echilibrului în timp ce îi porți.

2.Verifică dacă sunt comozi la purtare

La purtare, pantofii nu trebuie să te strângă sau să îți înghesuie degetele, ci să-ți  stabilitate și să țină piciorul ferm. 

Atunci când îi probezi prima dată, pot să simți mici porțiuni incomode, care se vor ajusta însă după forma tălpii, dacă încălțările sunt din materiale de calitate. Verifică în schimb dacă platforma este suficient de lată încât să susțină bine această porțiune, și dacă pantofii nu sunt prea înguști în zona mediană, a arcului piciorului.

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

3.Poartă pantofii cu toc prima dată acasă

Pentru a te obișnui mai întâi cu mersul pe tocuri, dar și cu o anumită pereche, poartă întâi acasă pantofii pe care îi achiziționezi. Nu risca să ruinezi un eveniment unde vrei să porți prima dată acei stiletto minunați, de culoare fuchsia sau gri perlat. 

Mai mult, dacă dorești să porți încălțăminte elegantă trebuie să te obișnuiești treptat cu înălțimea. Achiziționează întâi pantofi cu toc gros, înalți de maxim 4-5 cm, care te vor face să te simți cât se poate de confortabil. 

După ce te obișnuiești cu echilibrul și nu mai simți presiune pe coloană sau genunchi, îi poți folosi pe cei de 7-8 cm pentru serviciu, sau chiar pe cei de 10-12 cm pentru evenimente speciale.

4.Probează pantofii cu toc la sfârșitul zilei 

Dacă dorești să achiziționezi o pereche nouă de pantofi, cel mai bine este să o probezi prima dată la sfârșitul unei zile de lucru. Atunci piciorul este ceva mai umflat datorită oboselii, iar dacă pantofii ți se potrivesc acum perfect, înseamnă că ai găsit mărimea potrivită, comodă la purtare.

5.Folosește căptușeli 

Pentru a te obișnui cu noii tăi pantofi, poți apela la alte mici trucuri care te vor ajuta să te simți confortabil. De exemplu, achiziționează de la magazinele specializate inserții speciale de silicon. 

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Tălpicii comozi de acest fel, realizați din material moale vor crea o barieră amortizoare între încălțăminte și picior, astfel încât să ușureze purtarea Introduse în interiorul pantofilor în timp ce îi porți,  pentru a . 

6.… și hârtie abrazivă

Dacă zgârii ușor talpa pantofului sau aplici aici un pic de hârtie abrazivă, asta te va ajuta să nu aluneci și astfel să ai stabilitate mai mare și echilibru.

7.Folosește blistere sau deodorant

Un alt truc la care poți apela este să folosești blistere, însă înainte de a fi nevoie de ele pe piciorul tău rănit! 

Aplică mici bucăți de leucoplast în zonele în care simți că pielea pantofilor nu a cedat destul, cum sunt cele laterale sau spatele. La fel, un deodorant sub formă de gel va ajuta la lubrifierea acestor zone și la ajustarea mai rapidă a sandalelor sau pantofilor pe picior. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.