De ce ar trebui să acorzi importanță testelor de ochi periodice?

0
36

Testele de ochi periodice sunt examinări detaliate ale ochilor, efectuate de către un oftalmolog sau un optometrist, în scopul evaluării stării de sănătate a ochilor și a vederii. Acestea implică o serie de proceduri, precum examinarea exterioară a ochilor, testarea acuității vizuale, măsurarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi și, dacă este necesar, alte teste specifice.

Evaluarea de rutină a sănătății

Evaluarea rutină a sănătății ochilor are rol în detectarea timpurie a bolilor oculare. Multe afecțiuni oculare nu prezintă simptome evidente în stadiile incipiente, făcând dificilă diagnosticarea fără un control vizual adecvat. Procesul de testare poate identifica problemele de vedere când sunt mult mai ușor de tratat și poate preveni deteriorarea în continuare a vederii. Efectuează în mod regulat un test pentru ochi în București, pentru a îți verifica sănătatea oculară.

Anumite probleme de vedere, de exemplu, presiunea oculară crescută, pot semnala alte probleme de sănătate, cum este hipertensiunea arterială. De asemenea, retinopatia diabetică, o complicație comună a diabetului, poate fi detectată prin examinarea ochilor [1]. Evaluarea periodică a sănătății ochilor nu numai că păstrează vederea clară, dar și previne deteriorarea acesteia și îmbunătățește calitatea vieții. O vedere bună este necesară pentru a efectua multe activități zilnice, cum ar fi cititul, condusul sau utilizarea computerului. Prin urmare, menținerea sănătății ochilor poate avea un impact major asupra bunăstării generale a unei persoane.

Monitorizarea unor probleme de vedere

Problemele de vedere, precum miopia, hipermetropia, astigmatismul și prezbiopia, pot afecta abilitatea de a lucra, de a conduce autoturismul sau de a practica anumite hobby-uri. Simptomele asociate cu aceste afecțiuni variază de la dificultăți în a vedea de aproape sau de departe, la vederea încețoșată sau la probleme cu vederea nocturnă.

CITEȘTE ȘI:  Servicii de contabilitate online: oportunități și avantaje pentru afacerea ta

Monitorizarea regulată a stării de sănătate a ochilor este esențială pentru depistarea timpurie a agravării problemelor de vedere. Prin efectuarea testelor de ochi periodice, se pot detecta schimbări în vederea de aproape sau de departe, precum și alte probleme care pot afecta vederea. În peste 50% din cazuri, pierderea vederii poate fi prevenită cu ajutorul controalelor periodice și a tratamentelor de corecție sau de gestionare, care încetinesc ori limitează progresul acestora [2].

Actualizarea prescripției pentru ochelari sau lentile de contact

Actualizarea prescripției pentru ochelari sau lentile de contact este un aspect vital care nu ar trebui ignorat. Cu toate că multe persoane sunt tentate să folosească aceeași prescripție mai mulți ani, acest comportament poate fi dăunător pentru sănătatea oculară. O prescripție veche poate conduce la vedere încețoșată, dureri de cap, oboseală oculară și chiar probleme mai serioase cum ar fi miopia sau hipermetropia. De regulă, prescripția pentru ochelari trebuie înlocuită o dată la unul sau doi ani sau mai des, în funcție de nevoile individuale sau de recomandările optometristului.

Beneficiile actualizării prescripției prin teste de ochi periodice sunt numeroase. Pe termen lung, aceasta poate preveni agravarea problemelor de vedere și poate menține o bună sănătate oculară. În plus, o prescripție actualizată poate îmbunătăți calitatea vieții prin creșterea clarității vizuale și prin reducerea simptomelor neplăcute. Vino cu prescripția nouă în magazinul de optică Lensa din Auchan Vitan București și alege-ți ramele preferate din gama variată!

CITEȘTE ȘI:  Panouri fotovoltaice pentru afaceri: cum să reduci costurile energetice ale companiei tale

Efectuarea testelor de ochi în contextul altor afecțiuni

Examinările oftalmologice periodice sunt de o importanță deosebită, în special pentru persoanele diagnosticate cu unele afecțiuni. De exemplu, diabetul poate duce la o serie de complicații oculare, cum ar fi retinopatia diabetică și glaucomul. Retinopatia diabetică este cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din retină și este cea mai frecventă cauză de orbire în rândul persoanelor cu diabet [1]. Glaucomul, o afecțiune caracterizată prin presiune intraoculară crescută, poate duce, de asemenea, la pierderea vederii dacă nu este tratat.

Testele de ochi regulate pot ajuta la detectarea timpurie a acestor afecțiuni și la prevenirea deteriorării vederii. Indiferent dacă ai sau nu probleme de sănătate, nu neglija importanța pe care au au controalele optometrice periodice!

Bibliografie:

1. CDC. “Keep an Eye on Your Vision Health.” Centers for Disease Control and Prevention, 1 Oct. 2020, www.cdc.gov/visionhealth/resources/features/keep-eye-on-vision-health.html. Accessed 31 Jan. 2024;

2. “Importance of Getting Eyes Tested | Nidirect.” Www.nidirect.gov.uk, 16 Aug. 2016, www.nidirect.gov.uk/news/importance-getting-eyes-tested#. Accessed 31 Jan. 2024.  

3. Eye, Capital. “Getting New Prescription Glasses? Do You Need Another Eye Test?” Capital Eye, 17 Oct. 2022, capitaleye.com.au/getting-new-prescription-glasses-do-you-need-another-eye-test/. Accessed 31 Jan. 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here