Decorarea biroului de acasă: 5 idei pentru sporirea productivității

0
178

În contextul pandemiei, conceptul de WFH a devenit cunoscut de către toată lumea și, indiferent dacă ai mai lucrat de acasă până acum sau nu, biroul de acasă nu este un lux, ci o necesitate. Lucrezi de acasă și îți dorești să-ți amenajezi biroul ideal? Atunci trebuie să știi că decorarea acestuia are un efect important asupra creșterii calității muncii tale, sporirea productivității și oferirea unui confort psihic crescut. 

Decorarea biroului de acasă trebuie gândită în ansamblu, în funcție de nevoile pe care le ai, având grijă să organizezi spațiul într-un mod cât mai echilibrat și armonios. Consideri că amenajarea biroului de acasă poate fi o reală provocare? Ei bine, suntem aici să-ți oferim câteva idei de decor perfecte pentru sporirea productivității. Te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos! 

1.Alege o paletă cromatică potrivită

Lucratul de acasă vine cu avantajul de a-ți amenaja biroul așa cum îți dorești, oferindu-i o notă personală prin elementele preferate, iar paleta de culori folosită în decorarea biroului de acasă este unul dintre acestea. Paleta cromatică potrivită te poate ajuta să oferi spațiului o atmosferă propice îndeplinirii task-urilor și te poate ajuta să devii mai productiv. 

De pildă, culori precum galben sau roz pudrat te pot ajuta să atragi energia pozitivă în spațiul biroului, mai cu seamă că sunt nuanțe asociate cu starea de spirit bună și cu fericirea. De cealaltă parte, culori precum verde sau albastru inspiră energie și prospețime, ceea ce le transformă în soluțiile ideale pentru decorarea biroului de acasă. Introdu această paletă cromatică, fie prin intermediul culorii pereților, fie prin decorațiuni. 

2.Optează pentru corpuri de iluminat eficiente 

Lumina are o influență considerabilă asupra productivității la birou, motiv pentru care una dintre cele mai bune idei pentru amenajarea biroului de acasă este poziționarea acestuia într-o zonă care beneficiază din plin de lumina naturală, în așa fel încât să-ți poți desfășura activitatea în mod eficient. Spunem asta pentru că, de regulă, oamenii se simt letargici din cauza lipsei de expunere la lumina solară. Prin urmare, în zilele mohorâte sau în nopțile lungi de muncă, este important ca iluminatul artificial al zonei de lucru să fie unul optim. 

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Sugestia noastră de decorare a biroului de acasă implică alegerea unor corpuri de iluminat eficiente. În funcție de configurația spațiului de lucru, poți lua în considerare folosirea mai multor corpuri de iluminat, pentru a avea o stare de spirit cât mai bună pentru lucru. Dintre acestea, cel puțin unul trebuie să fie reprezentat de o lampă cu expunere directă pe birou, în așa fel încât să poată facilita citirea sau scrierea diverselor documente. În magazinele de specialitate poți găsi lămpi sau veioze ieftine și de calitate pentru decorarea biroului tău.  

3.Apelează la soluții ingenioase de depozitare

Un spațiu ordonat și bine organizat va reuși cu siguranță să sporească productivitatea la birou. Și ce alte elemente de decor mai potrivite pentru organizarea biroului decât dulapurile, rafturile sau cutiile de depozitare? Aceste soluții nu numai că te vor ajuta să păstrezi într-o ordine deplină toate documentele de care ai nevoie, ci vor reuși să aducă și un plus de stil și personalitate în decorarea biroului de acasă. 

Ai grijă, însă, să optezi pentru soluții de depozitare care să se potrivească stilului tău de amenajare. Căci etajerele în stil industrial, cu siguranță nu se vor potrivi unui birou amenajat în stil clasic! 

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

4.Personalizează decorul cu obiecte decorative și decorațiuni de perete

Decorațiunile de perete și elementele decorative pot aduce un plus de personalitate în decorul biroului tău de acasă. Nimic nu-ți poate spori mai mult productivitatea decât elementele care te definesc, care-ți oferă o senzație bună și care aduc viață în spațiul tău! Optează, așadar, pentru câteva tablouri, o ramă cu fotografia preferată sau câteva cutii decorative, care să servească și ca spații suplimentare de depozitare.  

5.Integrează plante în decorarea biroului de acasă 

Folosirea plantelor verzi în designul interior a cunoscut o mare popularitate în ultimii ani, mai cu seamă că există studii care arată ca acestea pot crește productivitatea, creativitatea și capacitatea de concentrare. Integrează și tu plante de apartament în decorul biroului tău și bucură-te de toate beneficiile pe care acestea le vor aduce în ceea ce privește calitatea muncii tale. Să nu mai vorbim de rolul stilistic impresionant al plantelor verzi! 

Cu toate aceste idei în minte, biroul tău de acasă se va transforma în cel mai productiv spațiu de lucru. Pune-le în aplicare și convinge-te de impactul pe care decorarea corectă a biroului de acasă îl poate avea asupra performanțelor tale! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.