Impactul COVID-19 in ROMANIA – o initiativa marca Ingenius Hub

1
188

Antreprenor în România sustine campania
‘Construim Impreuna #ViataDupaCOVID’

Participa la definirea masurilor pe care guvernul le va lua pentru sustinerea IMM-urilor si altor tipuri de organizatii in contextul crizei actuale!

La initiativa Ingenius Hub, pana la 18 aprilie ne-am propus sa efectuam un sondaj cu privire la impactul crizei actuale asupra microintreprinderilor si IMM-urilor, in vederea realizarii unei cercetari reprezentative, pe care sa putem fundamenta un set de masuri pe care le propunem, prin Reteaua Ingenius NET, presedintiei, guvernului si autoritatilor locale.

Prin participarea ta la acest sondaj poti contribui atat la fundamentarea masurilor, deci la cresterea sanselor ca acestea sa fie implementate, cat si la definirea acestor propuneri, optand pentru diferite variante deja formulate in chestionar.

Ne bucuram, in cadrul retelei, de sustinerea unor organizatii de prestigiu, universitati mari, dar si organizatii patronale care pot sustine in comisiile de dialog social masurile propuse.

Raspunde la intrebarile din sondajul de mai jos, intrebari pe care le adresam tuturor organizatiilor din Romania, prin campania nationala IMPACTUL COVID-19, care isi propune o reala consultare publica si definirea unor masuri care sa raspunda in mod autentic si eficient nevoilor actuale ale organizatiilor si companiilor afectate!

Aici găsești chestionarul:  
https://forms.gle/DJVEJ7SLzcBqzyUc8

Te ingurajam sa transmiti mai departe chestionarul catre toti cei despre care crezi ca ar trebui sa aiba un cuvant de spus!

„Daca dorim sa obtinem masuri concrete si cu adevarat utile de la guvern, este necesar sa le formulam impreuna si sa le fundamentam pe cifre concrete, pentru a putea intra in normal in cel mai scurt timp. Avem nevoie de scutiri sau amanari la plata de taxe, de finantari usor de accesat in scurt timp, de mecanisme de redresare pentru industriile cele mai afectate si nu numai.” (Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub).

Ingenius Hub, in calitate de initiator al Retelei Ingenius NET și al campaniei ”ViațadupăCovid19, alaturi de Antreprenor în România, desfasoara aceasta cercetare, in vederea fundamentarii unui set de masuri pe care sa le propunem impreuna presedintiei, guvernului si autoritatilor locale.

Participand la aceasta cercetare veti putea:

  • Sa contribuiti la sustinerea acestui demers, pentru a obtine masuri concrete de sprijin pentru organizatiile de diferite tipuri din Romania, cu accent pe IMM-uri
  • Sa obtineti rezultatele cercetarii, precum si memorandumul ce urmeaza a fi inaintat
  • Sa formulati propuneri care sa fie incluse in acest memorandum
  • Sa primiti gratuit una dintre publicatiile noastre, la cerere.

Te invitam sa construim impreuna #ViatadupaCOVID-19”, fiecare actiune conteaza!

1 COMENTARIU

  1. Faină inițiativa, am completat formularul. Pe lângă toate măsurile stipulate acolo, cred că ar fi cazul ca autoritățile se ia în serios ideea transferului de afaceri (vânzarea/cumpărarea de firme), deoarece viitorul apropiat va aduce o serie de antreprenori care vor dori să iasă de pe piață și ar fi păcat să o facă abia când este prea târziu, adică atunci când nu mai au altă soluție, în afară de insolvență/faliment.
    SUA și statele Europei de vest au deja o legislație în domeniu și transferul de afaceri nu mai e demult ceva SF. Contextul pandemiei și criza economică ar trebui să fie doar un motiv în plus pentru ca România să înceapă demersuri serioase în direcția asta.
    Noi încercăm să atragem atenția asupra acestei posibilități (am organizat seminarii, conferințe și cursuri pe tema asta) și am scris chiar și o serie de sfaturi pentru vânzătorii/cumpărătorii de afaceri (spre exemplu, aici https://trade-x.ro/ro/sfaturile-noastre/cum-sa-ti-vinzi-afacerea), însă fără niște reglementări legale serioase, ne zbatem degeaba…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here