Întâlnirea președintelui CNIPMMR, Florin Jianu, cu Președintele României, domnul Klaus Iohannis și cu domnul Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

0
355

Astăzi, 19 februarie a.c., președintele CNIPMMR, Florin Jianu, alături de Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, președinte de onoare CNIPMMR, au participat împreună cu o delegație a SMEunited, organizația europeană a IMM-urilor, la o serie de întâlniri de lucru.

Agenda zilei a cuprins întâlniri cu Președintele României, domnul Klaus Iohannis și cu Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Întâlnirea președintelui CNIPMMR, Florin Jianu, cu  Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Întrevederile au avut ca scop dezbaterea situației economice europene din perspectiva IMM-urilor, identificarea unor politici publice adecvate care să susțină antreprenoriatul, inovarea și competitivitatea și recunoașterea importanței IMM-urilor pentru economie.

În contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și pentru a marca importanța antreprenoriatului la nivel european, CNIPMMR, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, va organiza în data de 10 Aprilie, la Palatul Cotroceni, evenimentul “European Entrepreneurship Forum”. Evenimentul va sublinia importanța sprijinirii competitivității antreprenoriale și a IMM-urilor ca o politică matură, proactivă și perenă, care va consolida Europa în fața provocărilor actuale, accentul fiind pus pe internaționalizare și digitalizare ca principală punte pentru a face față acestor provocări.

În cadrul discuțiilor, Florin Jianu a menționat: “Europa are nevoie de un nou model antreprenorial și trebuie să treacă de la principiul „Gândiți mai întâi la scară mică”, la principiul „Acționați mai întâi la scară mica”. Modelul nostru trebuie să fie “O Europă mai unită”, astfel, evenimentul pe care îl vom realiza sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, ne propunem să reprezinte un reper istoric pentru următoarea decadă cu privire la mediu antreprenorial european.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.