Oferă un beneficiu angajaților tăi fără niciun cost suplimentar cu ajutorul unei asigurări de sănătate

0
364

Întrucât suntem în permanență preocupați de stimularea echipei proprii prin oferirea unor beneficii care să le arate faptul că apreciem implicarea acestora în dezvoltarea proiectului Antreprenor în România, am descoperit în piața din România o serie de opotunități pe care dorim să le facem cunoscute și în rândul cititorilor noștri.

Vezi care este baza legală sau treci mai departe către secțiunea unde îți prezentăm avantajele pe care le poți oferi angajaților tăi

Informația utilă: începând cu 1 ianuarie 2016, facilitățile fiscale pentru asigurările private de sănătate incluse în noul Cod Fiscal au fost extinse, pentru a impulsiona dezvoltarea pieței asigurărilor private de sănătate din România. Astfel, plafonul de deductibilitate acordat pentru asigurările private de sănătate a fost majorat de la 250 euro, la 400 euro pe an / persoană, conform noului Cod Fiscal, iar măsura de stimulare fiscală a fost extinsă și pentru primele plătite individual, nu doar pentru cele susținute de către angajator. Ca urmare, deductibilitatile pentru asigurările private de sănătate pot ajunge la un nivel cumulat (angajat și angajator) de 800 de euro pe an / persoană, odată cu 1 ianuarie 2016.

Acesta a reprezentat un prim pas important, cu efecte pozitive ale dezvoltării implicite a segmentului asigurărilor private de sănătate, dintre care amintim: cheltuielile acoperite de polița de sănătate vor fi suportate de asigurator, degrevând astfel sistemul național de asigurări de sănătate. Pe de altă parte, vor fi stimulate investițiile în sectorul de sănătate din România, contribuind la dezvoltarea serviciilor din această ramură de activitate, potrivit UNSAR (Uniunea Naționala a Societăților de Asigurare și Reasigurare).

Cu toate acestea, pe fondul unor interpretări contradictorii apărute în mass-media în trecut cu privire la deductibilitatea fiscală a asigurărilor facultative de sănătate, facem cunoscut punctul de vedere oficial al Ministerului Finanțelor Publice cu privire la acest subiect: asigurările de sănătate sunt deductibile fiscal.

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Într-o poziție oficială transmisă către mass-media încă din 20 iunie 2016, Ministerul de Finanțe clarifica: „impozitul lunar se calculează prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinată ca diferență între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut (…) și a primelor de asigurare voluntară de sănătate suportate de angajați, astfel încât la nivelul anului să nu depășească echivalentul în lei al sumei de 400 de euro”.


În plus, Ministerul de Finanțe menționează ca reglementările Codului fiscal nu fac referiri exprese și nu condiționează cu privire la tipurile de asigurări voluntare de sănătate prevăzute de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. (poți vedea poziția oficială aici

Avantajele pe care le poți oferi angajaților tăi, chiar și sub forma unui beneficiu / bonus, fără costuri suplimentare pentru compania ta

Asigurarea de sănătate poate fi încheiată atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, acoperind astfel o plajă de interes extinsă pentru angajat, iar protecția oferită are două forme: pentru accidente sau pentru accidente plus îmbolnăviri în limita unei sume agreate cu asiguratorul.

Asigurarea de sănătate are două forme de protecție: fie pentru accidente, fie pentru accidente plus îmbolnăviri în limita unei sume agreate cu asiguratorul.

Motivația angajaților are impact direct în eficiența și profitabilitatea firmei tale. Tocmai de aceea este important să fii aproape de angajații tăi și familiile acestora în fiecare etapă a vieții lor și în cazul unor cheltuieli medicale de spitalizare neprevăzute, a unei fracturi, arsuri sau a unor intervenții chirurgicale, contează să fii lângă ei și să le asiguri stabilitatea financiară de care au nevoie.

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Poți să adaugi și Beneficiul opțional Prevenție pentru a depista din timp orice problemă ar putea apărea. Asigurarea de sănătate are rolul de a prelua costurile cu serviciile medicale atunci când apar probleme de sănătate. Este important să se acționeze rapid, chiar de la primele simptome ale unei afecțiuni, fapt pentru care angajații tăi pot dobândi acces la o gamă de servicii medicale care să-I ajute să aibă grijă de ei, fără să se mai gândească la costuri. O afacere sănătoasă are nevoie de o echipă sănătoasă si motivată.

Oamenii sunt cea mai importantă resursă a companiei tale. De sanătatea lor depinde performanța companiei pe care o conduci.

Angajatul tău va beneficia de protecție financiară în cazul în care apare o problemă de sănătate care necesită opinia unui medic specialist, prin acoperirea costurilor cu serviciile medicale de care acesta are nevoie, în sistemul medical privat. Asigurarea implică o serie de caracteristici utile în cazul apariției unei afecțiuni care necesită îngrijire și tratament medical sau chiar spitalizare.

Dacă vrei să afli mai multe detalii, completează formularul de mai jos iar brokerul nostru partener va intra în legătură cu tine pentru a-ți prezenta toate avantajele pe care le poți oferi echipei tale:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.