Roxana Bucur – ”educatoare financiară” pentru copiii din România

0
161

Roxana Bucur este autoare de carte pentru copii în domeniul educației financiare. În martie 2019 s-a lansat cartea: ”Mărunțilă și Bancnoțilă” – carte de basm pentru copii, pentru a ajuta familiile să înceapă educația financiară în familie pentru tinerele generații. În baza cărții se pot lansa discutii pentru ca tânăra generație să fie una educată financiar, pentru a lua decizii financiare asumate și optime, realizând obiectivele personale.

Cu ajutorul ilustratoarei Doriana Mărășoiu, o tânără arhitectă, Roxana aduce în prim –plan, atât copiilor, cât și părinților importanța educației financiare și a planificării. Fiecare cetățean muncește pentru a câștiga bani și a realiza ceva cu ei. Abordarea administrării finanțelor personale conduce la realizarea obiectivelor financiare și astfel la satisfacție sau insatisfacție și emoții negative cu pivire la muncă și la ideea de bani, bogăție.

Educația financiară presupune învățarea și aplicarea principiilor de gestionare a finanțelor personale și a regulilor banilor. Cu cât învățăm mai devreme limbajul banilor, succesul financiar îl obținem mult mai devreme și împlinirea, realizarea obiectivelor financiare. Banii își expun regulile în cartea: ”Mărunțilă și Bancnoțilă” prin cei doi protagoniști principali ai poveștii. Odată cu tovărășia celor doi frați care au modalități diferite de a acționa cu banii, micii cititori, dar și părinții pot deprinde principii sănătoase financiar datorită „aha-ului” venit din rezultatul acțiunilor întreprinse, iar fiecare cititor are libertatea de a acționa în gestionarea banilor în maniera potrivită, adecvată lui. Principii precum: valoarea adusă muncii determină cîștigul obținut, economisirea și investirea banilor, dar și cheltuirea lor reprezintă lecții pe care le pot desprinde cu ușurință copiii din lectură, având o notă creativă și de basm pe tot parcursul ei.

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Roxana Bucur a început să se preocupe de mică de gestionarea banilor săi și de înțelegerea limbajului banilor. A început să ”predea” educația financiară, în urmă cu mai bine de 3 ani, persoanelor fizice, în cadrul ședințelor de planificare și consultanță financiară în mod fiduciar, iar rezultatele muncii sale au condus-o către ideea de înrădăcinare a acestor rezultate și de ”însămânțarea” de la vârste fragede a principiilor finanțelor personale sănătoase pentru ca rezultatele să fie obținute mult mai repede,  cu un scor mare și eficiență sporită.

Bucur Roxana

Planificator și consultant financiar independent

SC Psihologiabanilor SRL

Domeniu de activitate: educație financiară: planificare și consultanță financiară și proiecte de educație financiară pentru copii

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

Blog: Psihologiabanilor.ro

E-mail: info@psihologiabanilor.ro

Mobil: 0727817333

Succes în conștientizarea banilor!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.