4 bucate tradiționale pentru o masă pe cinste

0
229

Găsim mâncăruri delicioase în toate colțurile lumii, din Japonia până în Brazilia și din Australia până în Islanda. Oricât ar fi de ofertante diversele zone gastronomice ale lumii, mâncărurile din bucătăria românească rămân speciale, pentru că au în interiorul lor nu doar ingredientele locale, ci și amintiri care se trezesc în mintea noastră de fiecare dată când le gustăm. În plus, gastronomia românească este destul de diversă, complexă și savuroasă pentru a rivaliza cu bucătăriile celor mai rafinate țări. Indiferent dacă luăm masa în Transilvania, Muntenia, Moldova, Dobrogea sau Maramureș, ne satisfacem poftele pe deplin. Pentru o masă pe cinste ai nevoie de bucate tradiționale, de aceea te invităm să le descoperi 4 dintre ele care sunt mai mult decât delicioase.

1.Mămăligă în straturi

Mămăliga în straturi este un preparat specific Munteniei, iar originea sa este cu siguranță păstorească. Carnea, brânza, ouăle și mămăliga se combină într-un preparat irezistibil atât ca aspect, cât și ca gust. Pentru o mămăligă în straturi excelentă se folosesc unt gras, cârnați de casă, piept de porc și telemea făcută după rețeta tradițională. Prepararea este simplă și presupune așezarea ingredientelor în straturi alternative și a ouălor prăjite deasupra.    

2.Tocană de gălbiori cu piept de pui

Ciupercile reprezentau în trecut o sursă de hrană importantă pentru țărani, atât în timpul posturilor, cât și în rest. Pădurile Ardealului erau pline de ciuperci comestibile de diferite specii, cele mai populare fiind gălbiorii. Și astăzi acestea fac deliciul gurmanzilor, mai ales că celelalte specii și cunoștințele despre ele s-au rărit din cauza distrugerii mediului forestier. Gălbiorii se consumă atât fripți, cât și în diverse tocane și mâncăruri. Tocănița de gălbiori cu pui este unul dintre cele mai bune moduri în care aceste ciuperci se pot găti. Aroma proaspătă de pădure se combină cu gustul plin al cărnii, cel bogat al condimentelor și cu textura perfectă a legumelor.

CITEȘTE ȘI:  Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară „DIN CE DAU CLĂDESC ÎN RAI„

3.Tochitura moldovenească

Moldova are multe bucate tradiționale delicioase, dar cine nu a mâncat tochitură moldovenească nu știe ce a pierdut. Este atât de gustoasă, încât în prezent se prepară în restaurante din toată țara. Există mai multe variante de gătire a tochiturii, dar, în esență, este o combinație de diferite tipuri de carne prăjită în ceaun și cârnați și costiță afumată sau proaspătă. Se pot folosi carne de porc, vită, pasăre, dar și organe interne ca inima, splina, ficatul și rinichii. 

Peste carne se adaugă telemea sau brânză de burduf rasă deasupra, iar servirea se face cu mămăligă și ouă ochiuri. Pentru a ajuta digestia, tochitura se mănâncă neapărat cu murături sau legume ori ciuperci conservate în oțet. Deși reprezintă o adevărată explozie de calorii, tochitura moldovenească merită încercată de orice gurmand.

4.Varză a la Cluj

Varza a la Cluj se gătește încă din secolul al XVII-lea, rețeta originală fiind notată într-o carte de bucate călugărească. Aceasta presupunea gătirea cărnii cu untură de porc, dar, pentru a reduce numărul de calorii, în prezent se gătește și cu ulei. Varza a la Cluj se face prin așezarea alternativă a straturilor de varză, carne și orez într-un vas termorezistent, cel mai indicat fiind cel de lut. Vasul se introduce la cuptor, unde aromele ingredientelor se amestecă pentru a forma un preparat savuros, care nu se va demoda niciodată. Pentru un gust și mai bun, se pot adăuga în plus straturi de kaiser afumat și, înainte de servire, smântână.

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Bucatele tradiționale sunt incredibil de gustoase și nu merită uitate. Când nu le poți găti sau nu ai timp sau chef să mergi la restaurant, le poți comanda acasă. Mănâncă de la orice restaurant dorești în Târgu Jiu făcând o comandă online. Preparatul ți se va livra în cel mai scurt timp la adresa indicată, astfel încât să te poți bucura de savoarea sa cât mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.