64.800 de vizitatori și 515 de firme, la INDAGRA 2016

0
756
Targul INDAGRA 2016

Centrul Expoziţional ROMEXPO a găzduit între 2 și 6 noiembrie a.c. cea mai importantă manifestare cu profil agricol, organizată anual în România, INDAGRA – Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei (www.indagra.ro)

Ediția 2016 a târgului a reunit la standuri 515 companii din 22 de ţări.

România a fost prezentă cu peste 340 de companii, iar peste 160 de firme expozante au venit din ţările cu tradiţie în domeniul agricol, în exportul şi importul de produse şi echipamente performante: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Astfel, gradul de internaţionalizare al ediţiei recent încheiate a fost de 34%.

Produsele și serviciile ofertate, precum și activitățile conexe în care vizitatorii au fost implicați, fie la standuri, fie în spațiile dedicate conferințelor și seminariilor, au contribuit la creșterea notorietății celei de-a 21-a ediții a INDAGRA, desfășurată sub înaltul patronaj al Președintelui României.

Plusul de valoare adăugat târgului prin calitatea exponatelor a contribuit la o participare numeroasa a publicului. Astfel, între 2 și 6 noiembrie, la INDAGRA au fost 64.800 de vizitatori, atât specialiști, cât și amatori de produse și servicii apartinând agriculturii românești și internaționale (utilaje și echipamente agricole, produse din: horticultură, zootehnie sau produse alimentare provenite de la micii producători.)

INDAGRA  2016 s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui României.

Astfel, deschiderea a avut loc în prezența președintelui Klaus Iohannis, dar și a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

La inaugurarea celui mai important eveniment al agriculturii a fost prezent și Mihai Daraban, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, parteneră a Romexpo în ceea ce privește organizarea INDAGRA.

Eveniment INDAGRA 2016 Romexpo

Târgul a oferit ocazia președintelui Klaus Iohannis de a dezbate împreună cu fermierii situația actuală și viitorul agriculturii românești. Astfel, în cadrul conferinței „Președintele României în dialog cu agricultorii”, a adus în discuție atât potențialul crescut al agriculturii românești, pe toate segmentele ei (agricol, zootehnic, horticol), cât și problemele cu care se confruntă fermierul român, identificând, totodată, și soluțiile prin care acestea se pot rezolva.

CITEȘTE ȘI:  Agribusiness 4.0, ediția a II-a – primul târg virtual de Agricultură din România

Ce a însemnat INDAGRA 2016?

  • 000 mp / 515 companii participante  / 10% creștere față de ediția 2015
  • 34% grad de internaționalizare
  • Expozanți din 22 de țări

Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

  • Participări de grup din partea: Greciei, Turciei, Olandei
  • Participare oficială din partea Franței: 19 companii expozante.
  • Expunerea de echipamente si utilaje in valoare totala de 117.000.000 de euro.

INDAGRA 2016 a reprezentat, totodata un dialog permanent între producătorii, importatorii și distribuitorii de mașini și echipamente agricole dintre cele mai performante și potențialii clienți. Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, s-au prezentat și s-au achiziționat produse care reprezintă vârfuri de gamă și care marchează tendințele în materie de utilaje prin care se pot facilita progresul și performanța în: cultura legumelor, fructelor şi seminţelor, creşterea animalelor, viticultura şi vinificaţie.

Multe dintre serviciile, produsele și echipamentele expuse au beneficiat de discount-uri cuprinse între 10% şi 50%, aplicate pe întreaga perioadă a târgului.

Romexpo Indagra 2016 eveniment

Utilaje INDAGRA 2016

 

 

 

Imagini eveniment INDAGRA 2016

La eveniment au fost prezente și cele mai importante asociații și uniuni ale crescătorilor de oi, capre, cai și vite, păsări și animale mici. Acestea au expus exemplare aparținând unora dintre renumitele rase și specii preferate și crescute de către fermierii români.

 

INDAGRA 2016 imagini eveniment

INDAGRA 2016 a însemnat și prezentarea de produse din domeniul horticulturii. De la eveniment nu au lipsit companiile producătoare, importatoare și distribuitoare de tehnologii și echipamente pentru irigații,  seminţe, bulbi de flori, material săditor și îngrăşăminte.INDAGRA 2016 evenimente

CITEȘTE ȘI:  DE LA DISCUȚIILE PORNITE ÎN PLATOUL VIRTUAL AGRO LA IMPLEMENTARE. ALIANȚA PENTRU AGRICULTURĂ ȘI COOPERARE ABORDEAZĂ DIN NOU SUBIECTUL IRIGAȚIILOR ÎN PNRR

 

Micii producători au avut locul lor în INDAGRA, îmbiind vizitatorii cu preparate tradiționale și bucate alese.

INDAGRA eveniment 2016INDAGRA 2016 eveniment imagini

 

Tradiția s-a păstrat, INDAGRA 2016 desfăsurandu-se concomitent cu INDAGRA FOOD (Târgul internațional pentru industria alimentară) și EXPO DRINK & WINE (Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice), astfel că, în perioada 2-6 noiembrie, la manifestarile care au avut loc la ROMEXPO au participat:

  • 775 de firme
  • 25 de țări (inclusiv România):

Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

 

Romexpo spune start înscrierii companiilor la INDAGRA 2017

INDAGRA 2016 imagini evenimentEdiția cu numărul 22 va avea loc între 25 și 29 octombrie 2017. Companiile sunt așteptate să-si rezerve locul la cel mai important târg agricol din România.

Mai multe informații despre INDAGRA se pot obține accesând:

– Indagra Romexpo
– Romexpo

Newsletter portal afaceriConsideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here