The Woman 2017: Cum poate educatia schimba comunitati?

0
625
The Woman 2017 eveniment leadership feminin

Doar 1,3% dintre romani participa in programe de educare continua spre deosebire de suedezi, finlandezi si danezi care se implica activ in educarea proprie prin participarea in cadrul conferintelor, trainigurilor sau programelor de dezvoltare profesionala si personala, conform studiului  realizat de catre Comisia Europeana in 2015.

Cu toate aceastea, educatia joaca un rol esential in luarea deciziilor pe parcursul vietii si cresterea nivelului de trai, fiind un pilon in dezvoltarea comunitatilor. „Intr-o lume in care raportul valorilor se inverseaza, pentru tot mai multe femei devine dificil sa gaseasca modelele relevante de viata si cariera. Conferinta de Leadership Feminin The Woman e un prilej bun de interactiune, care le va permite femeilor sa isi gasesca echilibrul si de ce nu, mentori in viata”, a declarat Crina Ciocian, Managing Partner al agentiei de evenimente Libero Events.

Conferinta The Woman promoveaza un proces educational continuu prin intermediul subiectelor abordate, a liderilor de opinie pe care ii aduce in spatiul public, fiind un punct de referinta pentru femeile dornice de dezvoltare. Desfasurata sub tematica „Education, the power to change the world”, The Woman va reuni intre 14 si 15 martie 2017 la Grand Hotel Italia***** din Cluj-Napoca, peste 500 femei lider, cu scopul de a sublinia importanta educatiei in societate si rolul esential al femeii in procesul educational.

Tinerii din Romania pun tot mai putin accent pe educatie

Aproximativ 300.000 de tineri din Romania cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani au abandonat scoala in 2015, conform studiului Eurostat, iar 377.000 de tineri sunt incadrati in categoria tinerilor de tip NEETS care nu urmeaza un program educational sau nu lucreaza.

CITEȘTE ȘI:  Conferința Great People Inside – Everything HR, un eveniment de impact în domeniul resurselor umane a reunit la Brașov în 29-30 Mai peste 350 de participanți

Puterea exemplului este esentiala in dezvoltarea tinerilor, de aceea, noutatea celei de-a VI-a editii a Conferintei de Leadership Feminin The Woman o reprezinta platforma de mentorat Womentors.ro ce urmareste sa creeze o conexiune intre femeile-lider de astazi si oamenii de succes de maine, aceasta urmand sa fie lansata la inceputul anului 2017.

Tinerii care beneficiaza de ajutorul unui mentor au sanse mai mari in a-si atinge obiectivele educationale, a urma o facultate sau a se implica in programe educationale potrivit studiului realizat de Parteneriatul National de Mentorat din Statele Unite. In Romania, 68% din antreprenori se implica activ in mentorarea altor antreprenori, conform Barometrului antreprenoriatului romanesc, realizat de compania Ernst&Young in 2015.

Mentoratul – oportunitate pentru unii, obstacol pentru altii

Conceptul de mentorat este relativ nou in Romania, iar efectele acestuia nu sunt usor de monitorizat. Conferinta de Leadership Feminin The Woman urmareste astfel sa promoveze importanta mentoratului prin intermediul celor peste 20 speakeri internationali si nationali, dar si prin implicarea femeilor de renume care au reusit sa inspire si sa schimbe comunitati.

The Woman 2017Cunoscuta drept o autoritate mondiala de conducere in domeniul stiintei si tehnologiei, Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie este printre liderii prezenti la acest eveniment. Castigatoare a mai multor premii nationale si internationale pentru inovare, creativitate si leadership, Melissa a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu cercetatori de ultima generatie si profesionisti din intreaga lume. In cadrul evenimentului, Melissa va vorbi despre experienta sa de pana acum in calitate de de lector, coordonator de workshop-uri, critic si membru al mai multor institute de cercetare in arhitectura din Europa, dar si despre experienta sa in calitate de antreprenor, fondator Bionic City.

CITEȘTE ȘI:  Techsylvania 2024: 2 zile pline de networking, inovatie și inspirație

Conferinta The Woman si-a facut debutul in 2012, oferind de-a lungul celor 6 ani paneluri de debate, workshop-uri si prezentari la cel mai inalt nivel sustinute de femei de renume la nivel national si international. The Woman s-a dezvoltat an de an prin conferinta, revista digitala The Woman.ro ce cuprinde articole legate de educatie, cariera, lifestyle sau fashion, dar si prin platforma de mentorat Womentors.ro. Inscrierile pentru noua editie a Conferintei The Woman au inceput pe site-ul oficial: http://www.thewoman.ro/conference.

Evenimentul este organizat de Libero Events, agentia de evenimente si PR, B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri precum The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar si targuri: Touristica.

Companiile care au inteles importanta pe care educatia o are in dezvoltarea comunitatilor si care sustin acest eveniment sunt:

Gold Partner: Carrefour
Partners: Sabion
Official Coffee: Meron
Official Car: RMB, Merdeces-Benz
Supported by: Infinity Trophy, Wasabi

Persoana de contact:
Madalina Hodorog
Project Manager
Libero Events
Tel: 0741 401 399/ 0773 392 397
Email: madalina@liberoevents.ro

Newsletter portal afaceriConsideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.