Cele mai bune soluții de creditare pentru antreprenori

0
451

În mediul de afaceri, este nevoie în permanență de soluții de finanțare, pentru a putea gândi și implementa strategii de business pe termen lung. În plus, anul 2020 a pus în dificultate numeroase IMM-uri, ale căror afaceri au fost afectate ca urmare a condițiilor impuse de starea de urgență și a celei de alertă.

În cazul în care ai nevoie de un aport de capital în businessul tău, dar nu ai reușit să obții finanțare prin fonduri structurale sau guvernamentale, trebuie să știi că există și variante alternative de creditare. Dacă îți dorești soluții la îndemână, rapide și transparente, poți apela la instituții financiare nebancare. Acestea oferă credite în condiții avantajoase pentru proiectele tale pe termen mediu sau lung. În cazul în care ești S.R.L, S.A., P.F.A, II, IF sau activezi în categoria prestatorilor de servicii cu profesii libere, poți accesa un credit IMM,ca să-ți crești gama de servicii sau cantitatea de produse comercializate. În plus, dacă te numeri printre persoanele care nu pot solicita servicii financiare „formale“, poți obține finanțare sub formă de microcreditare, pentru a-ți putea genera venituri prin angajarea în activități productive destinate extinderii afacerilor mici sau foarte mici.

Instituțiile care oferă soluții de creditare

Instituțiile specializate în finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii oferă creditare pentru afaceri și pentru agricultură. Aceste instituții pot fi soluția pentru dezvoltarea economică a întreprinderilor foarte mici, mici și mijlocii, prin oferirea de servicii financiare de calitate. Parteneriatele, bazate pe respect și încredere reciprocă, sunt fundamentate pe sinceritate și transparență. 

Ce reprezintă un credit pentru afaceri

Un credit IFN obținut de la o instituție financiară nebancară reprezintă o sursă de finanțare de care are nevoie compania ta într-un moment cheie al dezvoltării sale, pentru a se putea dezvolta la adevăratul său potențial. 

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Ce tipuri de împrumuturi poți obține

Poți obține mai multe tipuri de împrumuturi pentru firma ta, în funcție de tipul și de nevoile sale actuale. Acestea pot fi:

  • Credite de afaceri destinate întreprinderilor mici și mijlocii

În cazul în care ești un întreprinzător mic și crezi că ideea ta de afacere are un potențial imens, în care merită să investești, dar, totuși, nu beneficiezi de suficientă susținere pentru dezvoltare, poți solicita un credit pentru afaceri de la o instituție financiară nebancară, în condiții avantajoase. Sumele de bani obținute pot fi utilizate pentru investiții, stocuri de marfă, servicii, plăți sau echipamente sau alte destinații, în funcție de profilul afacerii tale.

  • Credite care te pot ajuta să susții relația cu furnizorii

Chiar dacă ești la început de drum în domeniul antreprenoriatului sau ai deja experiență, se poate întâmpla să atingi un punct financiar critic în afacere. Dacăai ajuns într-o incapacitate temporară de acoperire a cheltuielilor aferente, vei avea nevoie de susținere pentru a depăși micile obstacole ivite pe parcurs, pentru ca relația cu furnizorii să nu aibă de suferit. De exemplu, întârzierile la plata facturilor pot costa grav afacerea ta. 

Un credit sosit la timp te poate ajuta să-ți achiți facturile chiar și atunci când încasările nu sunt cele mai bune. În acest fel, nu vor exista efecte negative asupra renumelui sau viitorului companiei tale, iar un astfel de credit te va ajuta să consolidezi o relație bună cu furnizorii tăi.

  • Credite pentru afaceri destinate investițiilor

Așa cum o persoană crește și se dezvoltă personal și profesional, o afacere poate crește doar dacă sunt făcute investiții inteligente, la timp. Oportunitățile de care ai nevoie pot apărea în orice moment, însă, pentru a beneficia de acestea, trebuie să ai parte de sprijinul financiar necesar. Din acest motiv, poți apela la cele mai avantajoase credite de investiții pentru firme. Vei avea nevoie de un pachet minim de documente necesare, iar împrumutul pentru afacere de care ai nevoie se obține rapid și ușor. Astfel te asiguri că nu ratezi oportunitățile importante de dezvoltare a afacerii tale.

  • Credite pentru afaceri mici de tip START-UP

Dacă ești norocosul deținător al unui START-UP, cu minim trei luni de activitate economică de succes, poți apela la o sursă de finanțare de acest tip pentru planul tău de afacere!

CITEȘTE ȘI:  Cum să îți crești vânzările cu ambalaje inteligente? Ghidul antreprenorului pentru a obține un avantaj competitiv

Atunci când te afli la început de drum trebuie să analizezi atent nevoile afacerii tale și să validezi așteptările cu demersuri concrete. Toate acestea trebuie, însă, să aibă în spate susținerea financiară necesară. Un împrumut pe firmă obținut de la un IFN este calculat corect pentru a fi în avantajul tău, ținând cont de capacitatea ta reală de plată și de caracterul sezonier al afacerii tale.

Concluzie

Instituțiile financiare nebancare oferă credite pentru afaceri mici sub forme avantajoase. Nu ezita să apelezi la o firmă și un consultant de specialitate, pentru a vedea cum poți obține un credit, care să reprezinte nu doar o centură de siguranță financiară dar și să permită dezvoltarea pe termen lung a afacerii tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.