Cum alegi husa personalizată pentru protecția telefonului tău?

0
109

Fie că ai primit sau ți-ai cumpărat, un smartphone nou poate valora câteva sute de euro și conține tehnologie sensibilă. Pentru a proteja carcasa exterioară și display-ul noii achiziții scumpe de daune, se recomandă utilizarea unei huse de protecție speciale pentru telefonul mobil.

Practic, trebuie remarcat faptul că există multe modalități diferite de a-ți proteja smartphone-ul de posibile daune în aceste zile. Cea mai simplă formă care este destinată doar protejării display-ului de zgârieturi este cu protecții de ecran. Dacă sunt lipite pe partea din față, care este în mare parte din sticlă, protejează împotriva zgârieturilor, de exemplu. Atașarea foliei de protecție la display este ușoară, dar necesită totuși un instinct sigur, astfel încât să nu se formeze bule de aer sub ea.

Multe magazine de telefoane mobile oferă, de asemenea, opțiunea de a atașa folia de protecție direct pe telefonul mobil la achiziționarea acestuia. Gradele de duritate ale ecranelor de protecție sunt diferite, deci costurile trebuie calculate în mod corespunzător.

În schimb, atunci când iei în calcul protejarea întregului telefon, cele mai recomandate sunt diferitele tipuri de huse personalizate pentru modelul tău de telefon, acestea fiind de diferite feluri, astfel încât să o poți alege pe cea care corespunde propriilor preferințe.

CITEȘTE ȘI:  5 beneficii ale implementării unui sistem software integrat pentru producție și proiecte

Protecția carcasei telefonului: o husă dură sau moale?

Pe lângă un protector de ecran, poți opta pentru așa-numita carcasă dură din plastic. Aceasta este o carcasă dură care este atașată la spatele unui smartphone și cuprinde marginile exterioare ale unui telefon mobil. Huse de carcase rigide nu sunt disponibile numai în multe culori, ci adesea și sub formă de producție individuală la cerere: de exemplu într-un design cu fotografii personale preferate. Magazinul Etuo permite personalizarea huselor de telefon cu designul ales de tine. În unele cazuri, carcasele dure sunt, de asemenea, echipate cu baterii suplimentare, care pot fi utilizate pentru a îmbunătăți timpul de funcționare al unui telefon mobil. Cu toate acestea, un dezavantaj al unui astfel de model este faptul că e destul de neted și, prin urmare, nu oferă o valoare adăugată reală în ceea ce privește alunecarea. În plus, în cazul carcasei dure, displayul nu este protejat de deteriorări.

Carcasa moale poate fi clasificată în aceeași categorie. Acest tip de husă de protecție este plasat și pe spatele unui telefon mobil și protejează împotriva zgârieturilor. Ecranul, însă, rămâne neacoperit și aici. Avantajul față de o carcasă dură: carcasele moi sunt de obicei fabricate din silicon sau alte materiale flexibile. Acest lucru nu numai că le face mai ușoare, dar le oferă și o senzație plăcută, antiderapantă. Husele pentru carcase moi sunt de natură elastică și amortizează căderile și influențele fizice. Carcasele de silicon pot fi adesea transparente, astfel încât designul telefonului mobil în sine nu este complet ascuns.

CITEȘTE ȘI:  Peste 2.000 de experți internaționali în securitate cibernetică se întâlnesc la București, pe 28 și 29 noiembrie, la conferința regională DefCamp, pentru a analiza noile provocări și soluții împotriva amenințărilor online

Dacă dorești în primul rând să îți protejezi telefonul mobil împotriva distrugerii display-ului, în caz de cădere accidentală pe podea, ar trebui să utilizezi totuși o altă husă de protecție. Carcasele dure și moi nu oferă o protecție suficientă.

Cu toate acestea, husele de protecție ies uneori ușor dincolo de cadru și, prin urmare, nu permit ecranului să simtă toată forța unui impact. Cu toate acestea, protecția completă a ecranului este rareori garantată.