Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

0
88

Ediția 2020 a Zilelor Inteligenței Artificiale Românești – Romanian AI Days va putea fi urmărită online în perioada 2-4 Decembrie. Evenimentul, dedicat comunității de Inteligență Artificială (AI) din România, își propune să fie o oportunitate de învățare și de conectare pentru toți pasionații de AI și specialiștii în domenii înrudite, precum și să faciliteze conectarea membrilor comunității române de AI cu omologii lor din străinătate.

Evenimentul va cuprinde trei zile de prezentări despre cele mai recente inovații în domeniu, discuții pe tema antreprenoriatului și utilizării inteligenței artificiale în industrie, mese rotunde despre educație, cercetare-dezvoltare, finanțarea start-up-urilor sau politici publice, precum și tutoriale și activități de mentorat pentru studenți și profesioniștii la început de carieră. Invitații principali și membri panelurilor, din România și din străinătate, sunt experți recunoscuți în cercetare, educație, start-up-uri și politici publice în domeniul AI. O secțiune importantă a evenimentului este dedicată accelerării start-up-urilor care lucrează cu tehnologii AI și va fi facilitată de IcebergPlus, cu sprijinul Comisiei Europene. Agenda completă a evenimentului este disponibilă la https://days.airomania.eu.

CITEȘTE ȘI:  Când trebuie să-ți înlocuiești telefonul: 6 semne

Evenimentul din 2-4 Decembrie face parte dintr-o serie de reuniuni organizate anual într-o locație din România. Ediția din 2020 este prima organizată online de o echipă de specialiști din România și din Diaspora, sub egida Universității Transilvania din Brașov. De asemenea, Zilele Inteligenței Artificiale Românești marchează cea de-a 10-a aniversare a Laboratorului ROVIS (Robotics, Vision and Control Laboratory, www.rovislab.com) din cadrul Universității Transilvania – un centru de cercetare specializat în computer vision și aplicabilitatea sa pentru sistemele robotizate autonome. 

Inteligența artificială promite să producă un impact major în societate, fiind deja prezentă în viețile noastre, spre exemplu prin sisteme de recomandări inteligente, traduceri automatizate, roboți de chat, recunoașterea facială pe rețelele sociale și altele.

CITEȘTE ȘI:  5 avantaje ale unui patinoar sintetic de care să ții cont

Înregistrarea participării la Zilele Inteligenței Artificiale Românești 2020 se poate face la https://days.airomania.eu până pe 26 noiembrie. Înregistrarea este gratuită și obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here