De ce trebuie ca un medic să se îmbrace costume medicale complete?

0
339

În zilele noastre se vorbește mult despre codul vestimentar. Despre ce e vorba? Nu este altceva decât setul de reguli care au fost stabilite pentru a se referi la anumite haine. Aceste coduri sunt elaborate în funcție de percepțiile populației și, de asemenea, în conformitate cu standardele sociale care trebuie respectate de către indivizi. În plus, pot varia în funcție de mai multe caracteristici. Codul vestimentar al medicului este ușor diferit, deoarece nu este doar un cod social, există și implicații asupra sănătății, de aceea există costume medicale complete, inclusiv bonete medicale.

Importanța costumelor medicale

Majoritatea codului vestimentar pentru medici (și alți profesioniști din domeniul sănătății) din spitale este stabilit într-un standard de reglementare pentru siguranța muncii.

Unele concepte de bază despre îmbrăcămintea medicului sunt legate de siguranța microbiologică. Prin urmare, medicii și asistenții medicali ar trebui să poarte costume medicale complete.

În plus, pantoful trebuie să fie întotdeauna închis și nici măcar nu poate folosi accesorii precum cercei, coliere, ceasuri. Folosirea unei haine peste îmbrăcăminte este obligatorie în multe spitale.

Un aspect important care trebuie menționat este că îmbrăcămintea nu poate fi o haină folosită pentru a masca îmbrăcămintea care este purtată dedesubt. De fapt, haina trebuie utilizată numai în interiorul spitalului și, de exemplu, atunci când circuli în spații deschise sau în zone de hrană, nu trebuie să ai halatul pe tine.

CITEȘTE ȘI:  5 beneficii ale implementării unui sistem software integrat pentru producție și proiecte

Amintește-ți că utilizarea unei halat medical în cafenele, străzi și mijloace de transport în comun nu este permisă, din cauza riscului de a transporta microorganisme de la spital la comunitate.

Iată câteva sfaturi care te vor face să alegi cu ușurință un aspect plăcut pentru o tură prin saloane

Accesorii

Anterior, în text, citeai că accesoriile nu sunt indicate în mediul spitalicesc, dar trebuie amintit că există unele care pot fi folosite și care îți completează aspectul, dând un aer de rafinament și eleganță.

De exemplu, avem eșarfele. Sunt accesorii pe care le poți asorta cu culori și sunt realizate în principal din țesătură, ceea ce nu permite microorganismelor să persiste pe suprafața sa pentru o perioadă lungă de timp și pot fi spălate cu ușurință, fapt care permite eliminarea unora dintre acești germeni.

Ai grijă, deoarece acestea nu pot rămâne agățate deoarece vor ajunge să atingă pacienții și suprafețele, purtând astfel bacterii.

Fii foarte atent la pantalonii mai strâmți care pot fi foarte inconfortabili. De aceea, preferă pantalonii mai mari, cu o țesătură bună, deoarece, pe lângă faptul că au o eleganță mai mare, sunt mult mai confortabili pentru o schimbare sau pentru a sta toată ziua în spital.

CITEȘTE ȘI:  Productivitatea este sporită cu ajutorul AI: descoperă cum poți folosi tehnologia în avantajul tău!

Halat medical

Te-ai întrebat vreodată de ce medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății poartă această haină și de ce este albă? Există un consens sau o caracteristică inerentă a culorii care face utilizarea sa superioară celorlalte culori?

În primele zile ale civilizației umane, mai precis în Evul Mediu, halatul a fost creat pentru a proteja indivizii împotriva ciumei bubonice care se desfășura în regiune.

La rândul său, el nu era alb, ci de culoare închisă, pentru că la vremea respectivă, cu cât haina profesionistului din sănătate era mai întunecată și mai pătată, cu atât avea mai mult „moral” și respect în fața societății, indicând că acest medic tratase deja nenumărați pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.