Conferința anuală a Clusterului Cluj IT, organizată în premieră exclusiv online, a abordat subiectul digitalizării și cum ne poate aceasta ajuta la găsirea soluțiilor în cadrul crizei actuale din mediul de afaceri și nu numai.
Ediția care a avut loc online 12-14 octombrie, în această toamnă, a Cluj Innovation Days a fost organizată de Cluj IT Cluster în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și cu suportul Activize, în cadrul proiectului FutureSkills.
Conferința a analizat noile forme de inovare de business și organizaționale care au apărut în contextul crizei actuale și a adus pe scena sa virtuală specialiști din diferite industrii care au discutat despre soluțiile și opțiunile pe care mediul de afaceri și cel public le au în contextul de față.
Pe durata celor 3 zile conferința a avut loc pe o platformă specializată unde participanții au putut viziona sesiunile live, au avut oportunitatea de a face networking și interacționa cu alți participanți, dar și de a vedea anunțurile organizatorilor despre conferință în timp real.
Temele care au fost abordate în această ediție a Cluj Innovation Days au vorbit despre adaptarea vieții noastre profesionale și a organizațiilor din care facem parte la contextul actual de criză folosind noi modalități de învățare, digitalizare de procese, dezvoltare de business și formare de parteneriate bazate pe interacțiune online, ce unelte inovative putem folosi pentru echipele noastre și schimbarea colaborărilor la locul de muncă.
Accesul participanţilor a fost gratuit, iar cei interesați să participe au putut solicita o invitație completând formularul disponibil pe website-ul conferinței.
În total, în cadrul conferinței au avut loc 24 de sesiuni în care 74 de experți invitați au abordat tema digitalizării și a noilor forme de inovare în mediul de business și cel public. Peste 730 de persoane au participat la cel puțin una din sesiunile conferinței, atât din țară cât și din străinătate.
Agenda a fost organizată atât în discursuri cât și discuții coordonate de moderatori în care specialiști din diverse industrii au dezbătut subiectele principale ale conferinței.
- În prima zi s-a vorbit despre agilitate în cadrul organizațiilor, despre cum să crești reziliența companiilor mici și medii, despre adoptarea tehnologiei IA (Inteligență Artificială) în societate și mediul de business.
- Ziua a doua a adus pe scenă discuții despre aptitudinile pentru un loc de muncă global cum ar fi internaționalizarea, strategii de go-to-market și financiare, despre cum construim idei de digitalizare și cum ne folosim de tot ce am învățat și, de asemenea, cum să reinventăm lucrul în era AI.
- În ultima zi s-a discutat despre digitalizarea IMM-urilor și importanța acestei acțiuni cât și despre companiile în anul 2020 și soluțiile acestora în cadrul crizei actuale sub forma unei dezbateri între specialiștii invitați la conferință.
Primele două zile de conferință au reunit peste 20 de speakeri de calibru la nivel naţional şi internaţional, printre care îi amintim pe: Peter Leeson (fondator al Orchestrated Knowledge), Jerome Barrand (președinte agil’OA), Stelian Brad (Președinte Cluj IT Cluster), Anna Linck (EU Policy Manager, Digital SME Alliance), Răzvan Voica (CEO și cofondator Școala Informală de IT) și Florin Jianu (președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România).
Evenimentul a fost onorat și de prezența unor reprezentanți ai Guvernului României cu atribuții în domeniul digital și al industriei de IT: dl. Dragoș Preda, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transportului, Infrastructurii și Telecomunicațiilor, dar și dl. Sabin Sărmaș, Președinte al Autorității pentru Digitalizarea României.
Testimonialele primite după și în timpul conferinței atestă succesul acestei ediții a Cluj Innovation Days, organizată în condiții speciale.
„Am participat aproape în toate zilele la Cluj Innovation Days și mi-a plăcut super mult. Felicitări pentru organizare! Eu mi-am luat niște informații foarte utile de acolo și m-au încântat și mulți dintre speakeri. Bună treabă!”
„Un eveniment extraordinar, nu m-am așteptat ca o conferință online să aibă atat de mult succes! Organizarea a fost exemplară. M-a făcut să-mi schimb părerea despre această abordare.”
„Felicitări pentru eveniment. Am participat în prima zi și mi-a părut rău că nu am putut fi prezent și în zilele următoare. Subiectele au fost foarte relevante pentru activitatea noastră în sectorul educațional.”
Conferința “Cluj Innovation Days 2020” a fost organizată în cadrul programului Future Skills, prin proiectul POCU / 464/3/12/127968, implementat de Cluj IT Cluster în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj şi Școala Informală de IT. Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, aduce o serie de beneficii și acțiuni de sprijin menite să faciliteze o tranziție lină prin procesele de digitalizare și transformare organizațională. Abordarea proiectului a presupus un model centrat pe abilități, în care atât angajatul cât și compania pot accesa cunoștințe, expertiză și suport specializat pentru programe de învăţare personalizate pe tot parcursul vieții și programe de învățare la locul de muncă.
Cluj IT mulțumește tuturor participanților și partenerilor pentru succesul evenimentului și promitem să ne revedem la anul cu o nouă ediție cel puțin la fel de reușită.
Platforma online www.antreprenorinromania.ro reprezintă un ecosistem al reprezentanților mediului de afaceri românesc în care antreprenorii își fac cunoscute inițiativele, expertiza și ofertele de business într-un mediu colaborativ menit să dezvolte potențialul antreprenorial autohton prin facilitarea comunicării, dezvoltării de parteneriate, schimbului de servicii, diversificarea rețelelor de clienți și accesul la concepte și strategii în afaceri.