Cele 3 secrete ale antreprenorilor pentru un stil de viață sănătos

0
454
Move Inspire Lifestyle

A fi antreprenor înseamnă să ai multe beneficii, dar poate avea un impact asupra sănătății tale dacă neglijezi această latură.

Deciziile zilnice constante pe care le iei, presiunea întâlnirilor și responsabilitatea coordonării angajaților pot fi obositoare chiar dacă tu ești o persoană energică. Ai nevoie uneori să faci o schimbare și să te gândești că sănătatea ta este la pachet cu afacerea pe care o coordonezi.

Aminteşte-ţi că ai nevoie să îți faci timp pentru tine și pentru prioritățile din afara companiei.

Cele 3 secrete pe care ți le prezint pot aduce rezultate multiple în viața ta de antreprenor pentru că indiferent de nivelul la care te afli, ai nevoie de echilibrul: minte – trup – suflet.

1. Renunță să mai lucrezi la final de săptămână

Te gândești că poate această decizie (compromis) îți poate afecta eficiența și ești foarte sigur că acest lucru este departe de a deveni realitate.

Îți recomand să testezi și să începi să iți lași laptopul în mașina, sau în garaj, evită să îl lași în casă pentru că te asigur că tentația este atât de mare încât vei găsi o portiță să trișezi.

Te vei trezi cu multă energie, câteva soluții cheie pentru afacerea ta și o perspectivă îmbunătățită la început de săptămână. Provocările sunt mai ușor de rezolvat, entuziasmul de a-ți începe activitatea este mult mai mare, iar eficiența o poți măsura doar tu prin îndeplinirea obiectivelor mult mai simplu. Weekendul este ca o scurtă vacanță pe care i-o acorzi creierului tău să se liniștească și să fie pregătit să își înceapă activitatea în forță.

2. Mănâncă o masă bogată în crudități

Te hrănești haotic, pe grabă pentru că timpul tău este mai mult între conferințe, întâlniri, evenimente si proiecte. Indiferent că mănânci într-un restaurant, sau mâncarea ta este preparată acasă, adaugă o salată bogată în legume, semințe, sau orice aliment crud.

Organismul nostru este alcătuit dintr-un conglomerat de celule, celule vii, ca atare alimentele vii sunt preferatele lor. Calitatea și felul alimentelor însumează cantitatea de energie pe care o primești de la corpul tău.

Lipsa unei alimentații sănătoase duce la slăbirea vederii, pierderea concentrării și ajunge la oboseală cronică ceea ce rezultă că devii iritat de ce se întâmplă în jurul tău, iar tu ca antreprenor nu îți dorești să experimentezi această stare punând în pericol relația cu angajații sau clienții tăi.

Implicarea în pregătirea meselor tale constituie un avantaj în care îți detașezi gândurile și poti considera această disciplină ca o pauză care te va umple de energie și vei fi mult mai productiv în luarea unor decizii importante.

3. Prioritizează-ți sănătatea

Dacă obișnuiești să lucrezi între 16-18 ore fără pauză, este o o normalitate pentru că întotdeauna având o afacere vrei să rezolvi prioritațile cât mai rapid. După câțiva ani în care ți-ai neglijat total sănătatea, iar business-ul tău este în ascensiune, poți experimenta durerile cronice și bolile cardiovasculare.

Ia o decizie ca sănătatea să fie prioritatea ta principală, adoptă o serie de opțiuni de viață pozitivă. Dormi mai mult, exercițiile fizice să fie în rutina ta zilnică, mănâncă sănătos și meditează zilnic. Te simți mult mai bine fizic și mental și ca un avantaj suplimentar vei vedea cum calitatea muncii tale și productivitatea se îmbunătățesc.

Sunt taskuri simple de care dacă nu ții cont au efect nociv în toate domeniile tale de activitate.

Aceste 3 secrete îți oferă un echilibru în viață, iar până la urmă ai devenit un om de success ca să ai o viață mai simplă, mai ușoara, mai prosperă. Depinde de deciziile tale cum reușești să îți aranjezi ziua, săptămâna, luna, ca sa fii prezent în viața ta și să nu lași să te conducă activitățile pe care le ai.

Ca antreprenor intri într-o stare de rutină și îți dai seama ca devii omul cheie al companiei tale și alegi să-ți neglijezi sănătatea, familia, activitățile relaxante pentru a nu dezamăgi.

Dacă nici tu nu ai timp pentru exerciții, disciplina alimentară, prioritizarea sănătății, caută un mentor. Cum tu ești un om de succes și mentor pentru alții, poți avea la rândul tău un mentor care să te sprijine în aceasta direcție.

Lifestyle MoveInspire

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here