Cum poți să fii un antreprenor sănătos și fericit, fără limite?

0
720
Antreprenor sanatate

Sunt taxe de plătit, idei de pus în practică, clienți care cer imposibilul de la tine, iar finalul de zi te prinde cu toate acestea pe capul tău și tot tu ești acea persoană care trebuie să găsească omul sau soluția potrivită ca afacerea să progreseze.

Sănătatea ar putea să fie pe ultimul loc în activitățile tale fiind înlocuită cu fapte, cifre, marje și piețe. Poți supraviețui și fără un stil de viață sănătos, o scurtă perioadă de timp, însă, adevăratul succes este atunci când ai un echilibru și în această direcție. Iar tu, antreprenorule, vrei să ai o viață în care ești sănătos si fericit alături de cei dragi, pentru că acestea sunt adevăratele performanțe, iar succesul pe care îl ai să îl poți sărbători alături de ei.

Îți sună familiar acest program: te trezești de dimineață, bei în grabă o ceașcă de cafea și pornești în viteză către prima întâlnire programată. Obiceiul de a mînca este o activitate pe care o faci din când în când, pentru că trebuie să te ocupi de lucrurile cu adevărat importante care ar putea aduce compania la un alt nivel.

Cine spune că viața unui antreprenor nu este agitată, se înșeală. Pentru că atunci când începi această călătorie în afaceri ai un motiv personal: să influențezi pozitiv oamenii, să ai timpul gestionat de tine, să te plătești tu pe tine, să devi un exemplu într-o comunitate pe care o alegi, dar toate acestea se transformă în a oferi mai mult pentru alții, cu gândul că la un moment dat vei avea grijă și de tine. Când eșecurile în afaceri sunt luate personal, intervine depresia care se poate răzbuna foarte rapid pe activitatea ta, inclusiv emoțional.

În acest articol probabil că te aștepți să îți dau tipsuri pe care le tot auzi: alimentație, exerciții, odihnă, secrete, principii, etc. O să le auzi și de la mine în altă formă, însă este mult mai importantă latura despre a fi fericit și sănătos.

Deci, cum poți fi fericit și sănătos fără limite?

  1. Privește afacerea ta în „pași de dans”

Orice călătorie are obstacolele ei și din acest motiv poți deveni mai puternic și plin de motivație pentru viitoarele decizii. Când simți că lucrurile merg într-o altă direcție, gândește-te la perioada când erai în liceu, mai exact să îți aduci aminte de un moment greu care era foarte important pentru tine, dar privind acum, pare copilăresc. În acel moment, a fost dureros, iar supărarea, tristețea și anxietatea au fost reale. Cu timpul durerea a trecut și acum privești cu bucurie în spate și zâmbești. Dacă în momentul prezent treci printr-o situație căreia nu ii vezi lumina de la capăt, gândește-te că și această situație va trece și timpul șterge orice urmă, iar în final tot tu vei fi acela care găsește cea mai buna soluție.

Alege cum vrei sa decurgă lucrurile în viața ta și fi acel antreprenor care vede partea pozitivă a fiecărei situații și ține minte, doar tu poți vedea diferit lucrurile.

  1. Luptă zi de zi să perseverezi

În România a fi antreprenor este dificil. Educația, politicul, economia, taxele te țin pe loc, dacă iei decizia să cauți vinovați. Sunt persoane care găsesc soluții indiferent de situația actuală și evită sa dea vina pe factorii externi adaptându-se, iar în final au succes. Totuși a fi antreprenor este o abilitate pe care nu mulți o au, dar cei care o descoperă si o șlefuiesc merg în direcția succesului pentru că întotdeauna găsesc soluții să iasă din zona de confort.

Indiferent de cât de multe eșecuri ai avut îți readuc aminte că tu ai reușit să realizezi mai mult decât majoritatea oamenilor în decenii. Experiența ta de business te-a pus în contact cu situații și oameni care te-au făcut să devi mai bun. Iar eșecul de acum poate fi un succes în afacere pe termen lung.

O singură dată poți avea dreptate și totul se poate schimba în foarte bine, iar când întâmpini un succes vezi unde te poate duce pe termen lung, dacă reușești să te menții.

  1. Ajutorul primit poate fi fantastic

Adaugă valoare în viața ta prin familie, prieteni, sau chiar echipa pe care o construiești și pe care îi poți solicita când ai nevoie de ajutor. Membrii familiei și prietenii sunt lângă tine indiferent de luptele pe care le ai. Echipa, in schimb, știe cum să te ajute, de aceea cere ajutor când ai nevoie, chiar dacă te simți slab făcând asta, dar poți trece mai repede peste provocări. Schimbă această perspectivă și adu alături persoane care te pot influența să evoluezi, ei pot fi o schimbare benefică în afacerea ta. Echipa te poate ridica sau nu, depinde de vibrația pe care tu o ai și de oamenii pe care ii atragi în activitatea ta.

Eșecul există și cu sigurantă se întâmplă aceatsă situație ca tu să înveți ceva pozitiv, dar dacă te minți că ești bine, pe termen lung, renunți. După ce ai eșuat mai există și altă șansă pe care doar tu o poți crea pentru că antreprenoriatul este un stil de viață pentru tine, așa că fă-l să fie unul special adăugând sănătatea și fericirea ca stil de viață. Echilibrează ce faci și aduți aminte ca ești un erou în comunitatea ta, sunt oameni care depind de activitatea pe care o întreprinzi și văd în tine o portiță de succes în domeniile lor de activitate.

Emoțiile transmise de antreprenorul din România este redat în cărți, seminarii, webinarii, filmări care pot aduce valoare și te pot influența chiar și pe tine să faci asta la rândul tău.

Timpul există pentru toți, stilul de viață sănătos este deja în viața multora, bani se fac în orice domeniu, oportunități există, iar exemplele pot continua, importantă este întrebarea cu care vreau să te las.

Cum poți fi TU un antreprenor sănătos și fericit, fără a te limita?

Antreprenor lifestyle sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.