Începe Expo Drink & Wine – o incursiune în lumea rafinată a băuturilor!

0
470
drink & wine romexpo

Pavilionul Central Romexpo găzduiește între 25 și 29 octombrie Expo Drink & Wine, unul dintre cele mai importante târguri în domeniul băuturilor alcoolice și non-alcoolice din România.

Evenimentul va reuni producători tradiționali de vinuri și băuturi alcoolice, distribuitori din domeniu și producători de echipamente folosite în procesul de vinificație, producători și distribuitori de bere, rom, șampanie și nu numai.

Expo Drink & Wine nu înseamnă doar vinuri și băuturi alcoolice. De o atenție deosebită se bucură și producătorii și distribuitorii de sucuri naturale sau carbogazoase, de concentrate din fructe, de băuturi energizante, organice, cafea  și ceaiuri, dar și cei din domeniul apelor plate și minerale.

Expo Drink & Wine Expo Drink & Wine Romexpo

În cadrul Expo Drink & Wine vizitatorii vor avea posibilitatea de a degusta diferitele sortimente de băuturi, dar și de a afla secretele de producție a băuturilor și derivatelor lor de la specialiști ai companiilor din: România, Bulgaria, Polonia, Germania.

Expo Drink & Wine reprezintă un punct de atracție pentru vizitatorii care doresc să intre în contact cu marile companii producătoare și distribuitoare de băuturi alcoolice și nealcoolice, care își bazează businessul pe tehnologii avansate, dar și pentru cei fascinați de micile afaceri de familie cu tradiție în domeniu și de realizarea băuturilor din produse ecologice, prin metode transmise din generație în generație.

 

Varietatea sortimentelor și gusturilor definește ediția 2017 a Expo Drink & Wine. Sunt prezente companii care ridică producția vinului la rang de artă, utilizand cele mai avansate tehnici, cu ajutorul celor mai buni enologi.

De la Expo Drink & Wine nu vor lipsi sortimente de uleiuri, oțeturi și siropuri din struguri, diferite tipuri de cafea organică și ceai, multe dintre produse fiind premiate de către instituțiile internaționale de profil.

Romexpo Drink & Wine Romexpo Drink & WinePasionații de mijloacele de producție artizanale vor putea intra în contact cu câteva din companiile care folosesc ultimele tehnologii de producere a berii în mod artizanal!

Producătorii de bere artizanală oferă consiliere, pe parcursul târgului, de la alegerea echipamentului adecvat, până la mentenanță și suport tehnic după punerea în funcțiune.

Cei care vor trece pragul târgului vor putea participa la diferite manifestări conexe, constând în demonstrații sau degustări. La eveniment se vor organiza și demonstrații de cafea cu alcool, latte art, cafea preparată la ibric, sesiuni de cupping, seminarii pentru doritori și prezentări de metode alternative de brewing.

Cafeaua se va oferi la degustare tuturor vizitatorilor. De asemenea, doritorii vor putea degusta vinuri produse în Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară în cadrul  Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasă.

Show de mixologie și degustări

Pe parcursul zilelor Expo Drink & Wine, publicul poate asista la show-uri cu barmani, barista și somelieri.

Programul de bar show (stand numărul 306, nivel 7.70, Pavilion A)

 • Miercuri, 25 noiembrie

12:00 Trenduri internaționale. Spirtoase, Cocktailuri

13:00 Prezentare si degustare comparativa distilate romanesti

15:30 Prezentare cocktailuri cu distilate si vinuri romanesti

16:30 Sesiuni degustări comparative vinuri românești (vin roșu)

 • Joi, 26 noiembrie

10:30 Tendințe internaționale: romul classic or evergreen

12:00 Seminar whisky

14:00 Classic cocktails, prezentare degustare

15:30 Seminar distilate din vin: brandy, cognac, pisco, armagnac

16:30 Seminar tequila

 • Vineri, 27 noiembrie

11:00 Start concurs non-alcoolic cocktails

13:30 Trenduri internaționale gin&tonic

15:00 Demonstrație și degustare cocktail-uri cu distilate românești

16:30 Mixologie cu ingrediente autohtone

 • Sâmbătă, 28 noiembrie

10:30 Cocktailurile non-alocoolice – s fi, sau a nu fi listate în meniu

12:00 Degustare american wiskey

14:00 Trenduri internaționale – băuturile carbogazoase premium

16:00 Gusturi autohtone, acru sau amar

 • Duminică, 29 noiembrie

11:00 Clasic românesc: țuică, vișinată, “coniac” sau vinars.

13:00 Sesiune degustări comparative vinuri românești spumant

14:30 Vinuri românești – soiuri autohtone

16:30 Degustări comparative: whisky, gin, rom, tequila

Organizația Somelierilor din România (OSR) este prezentă la eveniment, susținând prin specialiștii săi o serie de seminarii, pe parcursul evenimentului.

Programul de seminarii OSR

 • Sâmbătă, 28 octombrie (Sala Cupola, Pavilion A)

13.00-16.00 – “Care este cel mai bun vin și cum stabilim această ierarhie?”- eveniment susținut de somelier Valentin Tătar

16.00-18.00 – “Cum comunicam vinul?”- eveniment susținut de somelierul și jurnalistul Radu Rizea.

 • Zilnic, 25-28 octombrie (Pavilion A, nivel 7.70, standul numărul 305):

Lecții de degustare, susținute de Marian Timofti și Marcel Iorga

Alte sesiuni de degustări și demonstrații:

 • Zilnic:

Pavilion A, nivel 7.70, stand nr. 311a

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară susține degustări de vinuri produse în Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, în cadrul  Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa.

Pavilion A, nivel 7.70, stand nr. 304

Speciality Coffee Association of Europe – SCAE susține demonstrații de cafea cu alcool, latte art, cafea preparată la ibrick, sesiuni de cupping, seminarii și metode alternative de brewing.

Vă așteptăm la Romexpo pentru o incursiune în lumea rafinată a băuturilor!

Programul de vizitare Expo Drink & Wine:

25-28 octombrie (Miercuri – Sâmbătă), între orele 10.00 şi 18.00

29 octombrie (Duminică), între orele 10.00 şi 16.00

Bilet intrare:

Adulții și studenți: 20 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită. Biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând platforma de vânzare bilete, cu link-ul: http://romexpo.ro/bilete/ro/home

Accesul vizitatorilor:

 • Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei Libere, Bulevardul Expoziției si Strada Parcului;
 • Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.
 • Tarif acces parcare: 3 lei/oră

Alte informatii despre eveniment pot fi obtinute prin intermediul:

Expo Drink & Wine se desfășoară concomitent cu alte două evenimente cu tematici complementare: INDAGRA – Târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, conceput şi organizat de ROMEXPO în parteneriat cu Camera de Comert și Industrie a României (CCIR) și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târg internațional pentru industria alimentară.

Newsletter portal afaceriConsideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here