Ce schimbare majora a implementat Facebook?

0
119

Facebook a lansat “Explore Feed” pentru mobil si desktop. Ce este mai exact?

Noul Explore Feed este modul Facebook-ului de a prezenta o gama mai variata de continut utilizatorilor. Fata de postarile standard de la prieteni ce apar in News Feed, exista  postari, articole, poze, videoclipuri si multe altele din surse pe care nu le urmaresti.

In maniera tipica platformei lui Mark Zuckerberg, ce apare in Explore Feed este algoritmic – postarile care ti-au placut si pe care le-ai distribuit vor influenta continutul.

Ce inseamna asta pentru pagini non-personale?

O noua zona in care se pot promova si pot castiga followeri, avand in vedere ca reach-ul organic a scazut drastic in ultimii ani.

Pentru cei care nu stiu, Facebook defineste reach-ul organic astfel: “La cate persoane poate ajunge postarea ta, pe gratis”. Inainte de 2012, acest numar era mult mai mare decat este acum.

Un studiu publicat de Edgerank Cheker releva ca in perioada Februarie 2012 si Martie 2014, reach-ul organic a scazut de la 16% la 6.5%. Conform Social@Ogilvy paginile cu peste 500.000 aprecieri, reach-ul organic atinge chiar si 2%.

Bazandu-ne pe studiile de mai sus, o pagina cu 1000 de fani se poate astepta ca doar 65 de persoane sa vada o postare de-a lor in News Feed. Pentru o pagina cu 1 milion de fani doar 20.000 de persoane ar vedea postarile( utilizand procentul de 2% din studiu).

Scaderea reach-ului organic impreuna cu lansarea Explore Feed ridica probleme companiilor care se folosesc doar de cresterea organica pe Facebook. Mai putini fani vor avea sansa sa vada postarile acestora in News Feed, insa vor putea genera noi aprecieri din Explore Feed.

Mai jos voi prezenta cateva puncte cheie de care trebuie sa tinem cont daca dorim sa profitam de schimbarile ce au avut loc.

  1. Calitate nu cantitate

Marketerii trebuie sa-si modifice modul de publica de la cantitate la calitate. Important in acest moment este sa generezi cat mai multa interactiune posibila per postare. Fiecare publicare va fi targetata de Facebook unei audiente specifice. Retine ca audienta pe tip de postare este in ordine descrescatoare: Live, Videoclip, Fotografie si Text.

  1. Interactiune

Incurajeaza fanii sa interactioneze cu postarile tale.

Poti face asta printr-un scurt reminder de genul “Nu uitati sa ne apreciati postarile si sa distribuiti prietenilor”.

O alta metoda mai invaziva sunt concursurile ce implica Like, Share si Comentariu. Implica interactiune maxima cu postarea si astfel creste reach-ul organic, dar necesita o recompensa pentru actiunea fanului.

  1. Call to action

Indeamna-ti fanii sa faca o anumita actiune o data ce au ajuns pe pagina ta. Fie sa-ti scrie un mesaj, fie sa dea share pe wall la o postare sau chiar sa posteze continut relevant.

Va recomand sa le oferiti o recompensa pentru actiunea intreprinsa (o idee foarte populara este e-Book gratuit).

  1. Campanii platite

E momentul sa schimbi jocul. Cand reach-ul organic nu este suficient este momentul sa planifici o campanie platita.

Va recomand sa invatati bazele inainte de a incepe orice campanie si daca nu aveti incredere ca va descurcati, sa contactati o agentie de marketing.

Externalizarea vine natural avand in vedere timpul petrecut in momentul planificarii si optimizarii campaniilor.

  1. Chatbots

Puteti implementa un sistem complex care sa raspunda fanilor vostri, un chatbot. Poate colecta adrese de email sau plati si poate oferi informatii direct fanilor vostri.

Reprezinta metoda de comunicare cea mai rapida si eficienta si daca il setati corespunzator, un sale funnel separat.

Pentru mai multe detalii, sfaturi personalizate sau solutii la probleme legate de Facebook Marketing va rugam sa completati formularul de mai jos si va vom contacta in cel mai scurt timp.

[mailmunch-form id=”562475″]

Newsletter portal afaceriConsideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.