Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referinta in industria resurselor umane

0
483

La nivel european, inclusiv in Romania, se constata o situatie critica in privinta resurselor umane. Criza de personal determina companiile sa-si motiveze angajatii prin programe de lucru flexibile, beneficii salariale sau abonamente la sali de sport. Pe de alta parte, sute de mii de tineri nu-si gasesc un loc de munca, iar managerii constata ca angajatii buni lipsesc. Astfel de subiecte aduc in discutie specialistii din domeniul resurselor umane si management prezenti la HR Summit Cluj-Napoca.

Mai sunt trei saptamani pana la Conferinta de Resurse Umane HR Summit Cluj-Napoca, desfasurata in 29 – 30 martie, iar cele mai interesante tematici propuse abordeaza schimbarile locului de munca, programme de lucru flexibile – argumente pro si contra, motivarea angajatilor, talent management, change management sau aspecte legislative referitoare la timpul de lucru.

Gasim raspunsuri de la oamenii cu experinta, care inteleg importanta acestui domeniu, la intrebarile principale ale celor care activeaza in departamentele de HR ale companiilor. Vorbim despre modele de urmat, dar si despre recunoasterea si implementarea oportunitatilor. Peste 15 speakeri o sa impartaseasca cunostintele strategice si know-how-ul, ei fiind o sursa excelenta de inspiratie pentru cei prezenti la eveniment”, au declarat organizatorii evenimentului, reprezentantii Libero Events.

Industria IT in Romania – 75.5000 de angajati, in peste 14.000 de companii

Nu este o noutate faptul ca interesul pentru domeniul IT este foarte ridicat in Romania. Numai in 2014 veniturile cumulate ale companiilor din IT – aproximativ 14.000 – a fost de 4 miliarde de euro, informeaza un studiu realizat de Clusterul iTech Transilvania. Cu asemenea sume si locurile de munca sunt multe: 75.500 de angajati inregistrati in Romania, cu un salariu mediu de circa 2600 de lei.

Joburile din zona de IT si inginerie vor continua sa dea batai de cap companiilor care vor avea nevoie de tot mai multi specialisti, iar batalia dintre companii pentru aceste resurse va fi acerba”, spune intr-un interviu pentru o revista de specialitate Elena Antoneac, Managing Partner GMS-T la Nestlers Group.

Elena Antoneac, cu peste 13 ani de experienta in domeniul HR, a consiliat mai mult de 2000 de migranti din mai mult de 40 de tari in materie de taxe si imigratie. Elena Antoneac joaca un rol activ  in incercarea de a schimba Legea Imigratiei in Romania astfel incat sa fie mai potrivita pentru nevoile si cererile pietei muncii si sa ajute companiile locale in incercarea de a atrage forta de munca necesara. Elena este speaker in cadrul conferintei de resurse umane HR Summit Cluj, unde discuta despre mobilitatea fortei de munca – provocari si solutii.

Pot sporurile, team building-urile sau implicarea sociala sa-i motiveze pe angajati?

Lucrez de la 18 ani, si am fost profesoara, am lucrat in corporatii, in companii mici, dar si singura, ca freelancer. Cand activam in domeniul asigurarilor, discutiile purtate cu majoritatea clientilor erau despre cum sa motiveze si sa retina angajatii, iar eu nu le putem oferi ceva complex. Apoi mi s-a oferit posibilitatea de a lucra in compensare&beneficii si de a putea construi un business de la zero, acoperind toate ariile de HR. Ma bucur si acum ca am avut curaj, s-a dovedit a fi cea mai frumoasa alegere”, afirma Oana Datki, Managing Partner Consulteam.

Oana discuta la HR Summit Cluj despre motivarea angajatilor, ea fiind implicata in studiul anual la nivel international al salariilor. In ultimii 19 ani ea a activat in organizatii internationale, castigand o vasta experienta in vanzari sau consultanta in resurse umane.

KPMG Belgia & Lyst, UK: studii de caz si insight-uri, la HR Summit Cluj

How to Drive Engagement & Retention through World Class Onboarding, este studiul de caz despre care Wouter Van Linde, HR Director, KPMG Belgia, discuta la HR Summit Cluj. Pe parcursul workshop-ului pe care il va sustine, Wouter va discuta despre cum implicam noua generatie, despre intregul proces de retentie la nivelul Wordclass si despre implicatia tehnologiei in cadrul acestui proiect.

Matt Buckland, Head of Talent & Human Resousces Lyst, aduce in discutie in cadrul HR Summit Cluj, strategii si metode inovatoare de recrutare. “Cand ne aflam la un interviu, cautam persoane potrivite, care detin cunostinte solide in domeniu. In acelasi timp, acestea trebuie sa detina si o serie de soft skills – acestea ne fac oameni. Recrutarea este despre conexiune”, sustine Matt. El este prezent in sesiunea plenara a conferintei, unde va dezbate noutata din domeniul recrutarii.

Conferinta HR Summit se afla la a XII – a editie la nivel national si are loc in 29 si 30 martie, la Impact Hub Cluj-Napoca.

Conferinta este sustinuta de: Great People Inside, Marsh Broker, Popovici Nitu Stoica si Asociatii, Siveco Romania, Nestlers Group, Noerr, Black Card Events, Hart Consulting, Psychometric Systems, Romanian Software, HRM Force, Euro GSM, Edenred, GentLab, Kommio, Autoworld.

______________________________
Persoana de contact: Bianca Tritean, Project Manager
E-mail: bianca@liberoevents.ro
Tel:     +40 773 392 398

Newsletter portal afaceriConsideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here